Annons

Volkswagens nya laddhybrid Passat GTE utsedd till “Årets smartaste bil”

Tidningen Motor som ges ut av Motormännens Riksförbund utser varje år ”Årets smartaste bil”. I år går utmärkelsen till Volkswagens nya laddhybrid Passat GTE.

Tidningen Motor som ges ut av Motormännens Riksförbund utser varje år ”Årets smartaste bil”. I år går utmärkelsen till Volkswagens nya laddhybrid Passat GTE.

För att uppfylla kriterierna för ”Årets smartaste bil” ska bilen vara säker, miljösmart, ekonomisk och praktisk. Enligt juryn är det Volkswagens nya laddhybrid Passat GTE som bäst har blandat dessa egenskaper.

I tidningen Motor kommenterar Motormännens vd Fredrik Daveby utnämningen:
– Till arbetet, affären, förskola och fritidsaktiviteter, bilen är en viktig del för att klara av livspusslet. Den svenska genomsnittsbilen körs cirka fyra mil per dag, 75 procent av körsträckorna är kortare än så. ”Årets smartaste bil” är en laddhybrid med klassledande säkerhet, hög komfort och fina utrymmen. Med ström från förnybara energikällor kan många av vardagens resor göras utsläppsfria. Bilen är en viktig del av en levande landsbygd och stad, med ”Årets smartaste bil” är vi ett steg närmare ett mer hållbart samhälle.

– Vi är mycket glada och stolta över denna fina utmärkelse och ser fram emot lanseringen av ”Årets smartaste bil”. Passat är en bil som passar svenska förhållanden perfekt och med GTE blir den en mycket viktig kugge i Volkswagens omfattande satsning på elektrisk mobilitet, säger Sten Forsberg, chef för Volkswagen Sverige.

Passat GTE lanseras på den svenska marknaden innan årsskiftet och kommer både som sedan och Sportscombi. Bilen är redan nu beställningsbar och kostar från 409 900 kr (Sportscombi: 419 900 kr), exklusive supermiljöbilspremien som den är berättigad till.

Laddhybriddrivningen består av en turboladdad direktinsprutad bensinmotor (TSI) kombinerad med en elmotor som hämtar sin laddning från ett externt, eller i Charge-läge, återuppladdnings-bart litiumjonbatteri.

Passat GTE kan köras upp till 50 km i helelektriskt läge. I GTE-läget då både bensin- och elmotorn används har bilen en systemeffekt på 218 hk och 400 Nm i vridmoment. Enligt den standardiserade körcykeln NEDC är den blandade förbrukningen endast 1,6 l/100 km, vilket motsvarar 37 g CO₂/km. Vid körning på ren eldrift är elförbrukningen 12,2 kWh/100 km (Sportscombi: 12,4 kWh/100 km).

På den svenska marknaden erbjuder Volkswagen idag elbilarna e-Golf och e-up! samt laddhybriderna Golf GTE och Passat GTE.

Detta är sjunde året som Motor utser ”Årets smartaste bil” och det är andra gången som en Volkswagen vann utmärkelsen. År 2012 vad det småbilen up! som utsågs.

Mer information

Är du journalist och önskar ytterligare information? Kontakta då Marcus Thomasfolk, Informationschef, 08-553 867 97 eller 070-35 896 57, marcus.thomasfolk@volkswagen.se

Facebook: www.facebook.com/VolkswagenSverige,  Twitter: http://twitter.com/VWSverige, YouTube: www.youtube.com/user/VolkswagenSverige, Instagram: www.instagram.com/volkswagensverige

År 2014 levererade Volkswagen 6 120 000 personbilar till kunder i över 150 länder. På den svenska marknaden inregistrerades totalt 45 000 personbilar från Volkswagen vilket ger en marknadandel på 14,8 procent. Volkswagens modeller täcker de flesta segment på bilmarknaden. Volkswagen är ledande importmärke i Sverige och marknadsför personbilsmodellerna up!, Polo, Golf, Golf Sportscombi, Golf Sportsvan, Beetle, Beetle Cabriolet, Tiguan, Touran, Passat, Passat Sportscombi, CC, Scirocco, Sharan, Caddy Life, Multivan, Touareg och Phaeton.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release som PDF
Info Passat GTE

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?