1515

Fortsatt lönsam tillväxt och kompetensförflyttning

Atea Sverige gör ett starkt resultat även under det tredje kvartalet 2015. Både hårdvara och mjukvara går fortsatt bra samtidigt som nya områden växer. Omsättningen under det tredje kvartalet blev 2 224 miljoner kronor och resultatet (EBITDA) 78 miljoner kronor.

Atea Sverige gör ett starkt resultat även under det tredje kvartalet 2015. Både hårdvara och mjukvara går fortsatt bra samtidigt som nya områden växer. Omsättningen under det tredje kvartalet blev 2 224 miljoner kronor och resultatet (EBITDA) 78 miljoner kronor.

– Våra kunder fortsätter att investera i en hybrid it-infrastruktur för att dra nytta av digitaliseringens fördelar att effektivisera verksamheten och skapa nya affärer, säger Carl-Johan Hultenheim, vd Atea Sverige.

Affärsvolymen under det tredje kvartalet ökade med 13 procent, vilket är tre gånger högre än IDC:s prognos för 2015. Samtliga affärsområden visade tillväxt. Omsättningen för mjukvara ökade med 24 procent och hårdvaruförsäljningen med 15 procent. De starkaste bakomliggande orsakerna är fortsatt hög efterfrågan på mobila lösningar och funktionstjänster samt att allt fler kunder investerar i egen molnbaserad teknologi.  

När verksamheten efterfrågar nya tjänster ställer det andra krav på företagens it-avdelningar. Det driver på transformeringen mot nya arbetssätt och molnbaserade leveransmodeller som i sin tur skapar utmaningar för säker informationshantering.

– Vi ser en ökning av efterfrågan på specialistkompetenser inom områden som självservice, säkerhet och identitetshantering. Det är en naturlig trend då användarna, på ett enkelt sätt, måste kunna identifiera sig och säkert få tillgång till rätt information, oberoende var de befinner sig och var it-tjänsten produceras, säger Carl-Johan Hultenheim.

Omsättningen ökar till 2 224 miljoner kronor, att jämföra med förra året då omsättningen uppgick till 1 972 miljoner kronor. Ateas resultat (EBITDA) tredje kvartalet blev 78 miljoner kronor jämfört med 51 miljoner kronor föregående år.

– Vår affärstillväxt innebär att vi kontinuerligt kan investera i utvecklingen av nya tjänster och kompetensområden, vilket framförallt sker inom funktionstjänster som avlastar och stödjer våra kunders it-organisationer, säger Carl-Johan Hultenheim.

Ateakoncernen
Omsättningen för Ateakoncernen blev under det tredje kvartalet 5 957 miljoner norska kronor, vilket är en ökning med 15 procent jämfört med samma period 2014 och EBITDA ökade till 214 miljoner norska konor.

För mer information kontakta:

Carl-Johan Hultenheim, vd Atea Sverige AB, 46 704 160 016  carl-johan.hultenheim@atea.se
Steinar Sønsteby, koncernchef Atea ASA, 47 930 55 655 steinar.sonsteby@atea.com

Atea är Nordens och Baltikums ledande obundna leverantör av it-infrastruktur. Vi bistår våra kunder med specialistkompetens, produkter och lösningar. I Sverige finns vi nära dig på ett trettiotal orter över hela landet, från Malmö i söder till Kiruna i norr med ca 1 900 medarbetare. För mer information, besök www.atea.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande Atea Sverige Q3 2015

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från AllianzGIAnnons

De investerar för en renare luft

Luftföroreningar är en osynlig men likväl dödlig fara som kan drabba oss såväl ute på promenaden som i våra hem. För att motverka detta investerar Allianz Global Investors i innovativa företag som ligger i framkant sett till hållbara lösningar för en renare luft. 

Antropogena luftföroreningar, det vill säga utsläpp orsakade av människan, utgör ett av de allvarligaste hoten mot vår hälsa. De påverkar våra livsstilsvanor och leder till stora sociala och ekonomiska problem.

– Försämrad luftkvalitet såväl ute som inne kostar otaliga liv och förkortar kraftigt vår förväntade livslängd. Enligt Världshälsoorganisationen (WHO) andas 91 procent av världens befolkning luft som inte är säker, så kan vi inte ha det, säger Holger Wehner, Head of Product Specialists – Equities på Allianz Global Investors (AllianzGI) och tillägger:

– Dessutom kostar luftföroreningarna miljardbelopp för den globala ekonomin på grund av bland annat sjukfrånvaro från arbetet och lägre produktivitet.

Investera grönt 

Som ett led i att påskynda arbetet med att motverka luftföroreningarna tar Allianz Global Investors sikte på innovativa företag som producerar hållbara lösningar. Till dessa hör företag som producerar el från förnybara energikällor och industriella filter av högsta möjliga standard. Ett sätt att tackla de mest akuta utmaningarna vad gäller luftföroreningar är investeringar i innovativa företag som producerar ren energi från hållbara resurser eller högeffektiva reningsfilter.

– Med tanke på att världens städer redan orsakar 70 procent av de globala koldioxidutsläppen och förbrukar två tredjedelar av världens energi, blir det alltmer uppenbart hur viktigt det är att skyndsamt investera i ett grönare och mer hållbart stadsliv med hållbara byggnader och transporter, säger Holger Wehner.

Dålig luft ökar risken för sjukdomar

Långsiktig exponering mot luftföroreningar medför allvarliga risker för våra neurologiska funktioner liksom för vår fortplantning och våra andningssystem. Dessutom ökar det risken för hjärt- och kärlsjukdomar för människor runtom i världen. 

– Genom att minska luftföroreningarna i linje med WHO:s riktlinjer skulle vi i stället kunna öka den förväntade globala livslängden med 2,2 år. Vi investerar i viktiga möjliggörare som tillverkar utsläppskontrollerande katalysatorer för kraftgenerering – såväl som damm-, rök- och dimuppsamlare och luftfiltreringssystem som används i industriella gasturbiner, säger han.

Omdirigerat kapital 

Allianz Global Investors fortsätter också att titta på företag som producerar bilkatalysatorer som används för att rena avgaserna från förbränningsmotorer och material för långvariga litiumjonbatterier. Detta för att bana väg för en grönare mobilitet.

– Investeringar i sådana företag kan hjälpa till att omdirigera kapital till mer hållbara lösningar som bidrar till förbättrad utomhus- och inomhusluftkvalitet. Även att det mildrar effekterna av den ”osynliga mördaren” luftföroreningen på människors hälsa och på den globala ekonomiska produktionen, säger Holger Wehner.

Läs hela artikeln här (på engelska) 

Om Allianz Global Investors (AllianzGI)

Allianz Global Investors (AllianzGI) sysselsätter i dag mer än 2 700 personer på 25 platser – samt förvaltar över 546 miljarder euro (den 30 september 2020). AllianzGI har en etablerad expertis inom aktier, räntebärande investeringar, multitillgångar och alternativa investeringar med kunder runtom i världen.

Mer från AllianzGI

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med AllianzGI och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?