1515

IAR Systems ökar möjligheterna inom Internet of Things genom att presentera IAR Connect

Uppsala, Sverige13 oktober 2015IAR Systems är stolta att presentera IAR Connect, en portal som presenterar utvecklingsplattformar och allianser inom Internet of Things. Portalen är också är en mötesplats för människor med intresse för Internet of Things och andra teknologier på stark frammarch.

”IAR Connect är startskottet för vår satsning på Internet of Things,” kommenterar Stefan Skarin, VD, IAR Systems. ”Med starka strategiska allianser inom teknologi och förändrade affärsmodeller kan vi möta de nya möjligheterna som finns med Internet of Things och vår allt mer uppkopplade värld.”

För många människor och företag har Internet of Things och den uppkopplade världen redan förändrat och förbättrat tillvaron på många sätt. I princip alla branscher har produkter som kan nyttjas ytterligare genom förbättrad kommunikation och anslutbarhet. För att möta den ökande efterfrågan av uppkoppling och kommunikation behöver nya innovativa produkter nå marknaden på ett enklare och snabbare sätt. Fler och fler utvecklingsteam jobbar globalt och ska ha tillgång till kvalitativa lösningar och stöd var än de befinner sig, idag och i framtiden. IAR Connect representerar denna nästa generations produktutveckling inom inbyggda system som är global, anpassningsbar och förenklad.

En medlem i IAR Connect är Renesas Electronics. Renesas och IAR Systems har sedan länge ett starkt partnersamarbete och IAR Systems utvecklingsverktyg är de enda kommersiella verktygen som är en del av utvecklingsplattformen Renesas Synergy. Plattformen Renesas Synergy effektiviserar och underlättar innovativ utveckling av Internet of Things-produkter på marknaden för inbyggda system.

”Under våra mer än 30 år i branschen har vi samlat på oss en bred kunskap om utveckling av inbyggda system liksom en unik förståelse för olika kunders behov”, kommenterar Stefan Skarin, VD på IAR Systems. ”Det bästa sättet att ta tillvara på möjligheterna med Internet of Things är att erbjuda ny teknologi, dela erfarenheter och bygga starka strategiska allianser, såsom vårt samarbete med Renesas. Genom IAR Connect möjliggör vi innovation genom att koppla ihop människor och teknologi och jag är övertygad om att IAR Connect kommer att inspirera och ge alla intressenter en möjlighet att utforska potentialen inom Internet of Things. Framtidens möjligheter är oändliga.”

Portalen IAR Connect finns på www.iarconnect.com

För ytterligare information kontakta: Stefan Skarin vd och koncernchef IAR Systems Group AB:

e-post: stefan.skarin@iar.com

IAR Systems är världens ledande oberoende leverantör av programvara för programmering av processorer i inbyggda system. Programvaran används av cirka 46 000 kunder för att utveckla produkter baserade på 8-, 16- och 32-bitars processorer, främst inom styr- och reglerteknik, medicinteknik, konsumentelektronik och fordonsindustrin. IAR Systems har ett omfattande nätverk av partners och samarbetar med världens ledande processortillverkare. IAR Systems Group AB är noterat på NASDAQ OMX Stockholm, Small Cap.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från EKNAnnons

Från kris till succé – det blev vändningen för Icebug i USA

Icebugs CFO James Varkey.
Icebugs CFO James Varkey.

Svenska Icebug är en internationell succé. Men 2016 höll en offensiv USA-satsning på att få bolaget på fall. Så här tog grundarna hjälp av banken och EKN för att komma på fötter igen.

Läs mer om hur EKN kan hjälpa företag med exportfinansiering

Icebug grundades kring millennieskiftet av Eliza Törnqvist och hennes son David Ekelund. De hade läst i en Runner’s World-tidning om en ny dubbteknik som en kanadensisk uppfinnare hade tagit fram. De såg så mycket potential i idén att de jagade rätt på uppfinnaren och lyckades få tillstånd att använda tekniken till att göra en egen sko.

– Det är en så kallad dynamisk dubb. Dubben sitter inte helt fast utan förflyttar sig in och ut ur sulan beroende på underlaget. Man får därför inte en så stum känsla som andra dubbar kan ge, samtidigt som greppet är väldigt starkt, förklarar Icebugs CFO James Varkey.

Bolaget började exportera från dag ett – initialt till vintermarknader som Norden, Kanada och Schweiz. Men siktet var tidigt inställt på USA.

”Banken var inte så sugen på att ge oss kredit”

– Det är en ekonomiskt stark marknad och att de som lyckas där får ett fint proof of concept – det öppnar dörrar till andra marknader. Vi produktanpassade till och med vår storsäljare Metro just för att marknadsföra den i USA, och adderade funktionalitet som vi visste var viktig på den amerikanska marknaden.

Men den hårda satsningen på USA höll på att gå fel 2016, och som så ofta för satsande exportföretag var det kassaflödet som var problemet.

– Vår strategi att försöka springa på alla bollar blev ödesdiger – vi var alldeles för ofokuserade. Det slutade med att vi satt med mycket i lager och fick kassaflödesbekymmer. Och eftersom vi hade så mycket bundet kapital i USA var vår bank inte sugen på att ge oss krediten vi behövde för att hålla verksamheten rullande.

Lösningen blev ett samarbete mellan banken, EKN och Almi.

Fick rörelsekredit på 20 miljoner

– Banken tog kontakt med EKN och Almi, och tillsammans kunde de erbjuda oss en extra rörelsekredit på 20 miljoner kronor. Den krediten var nödvändig för att vi skulle kunna fortsätta producera våra skor och övriga produkter.

Efter det vände vinden för Icebug. I dag, fem år senare, finns bolaget på 20 marknader och USA är en riktig framgångssaga.

– Vi lade om vår strategi rejält och valde att kliva av affärer som innebar för höga kostnader. Dessutom riktade vi in oss på vissa delmarknader och har en bra process för hur vi investerar. Vi fördubblar faktiskt vår omsättning i USA i år. EKN var en väldigt trygg partner för oss genom allt detta och deras stöd var avgörande för oss.

Läs mer om hur EKN kan hjälpa företag med exportfinansiering

 

Mer från EKN

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med EKN och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?