1515

Ny Bricknode release fokuserar på API

Bricknode (www.bricknode.com) släppte just sin senaste version av Bricknode Financial Systems (”BFS”) med fokus på sin finansiella API. Bricknodes API gör det möjligt för företag att använda BFS som en komplett back end inom hantering av finansiella tillgångar och externa kopplingar.

Bricknode (www.bricknode.com) släppte just sin senaste version av Bricknode Financial Systems (”BFS”) med fokus på sin finansiella API. Bricknodes API gör det möjligt för företag att använda BFS som en komplett back end inom hantering av finansiella tillgångar och externa kopplingar.

Bricknode utvecklar och tillhandahåller ett molnbaserat affärssystem för finansbolag innehållande moduler som back office, finansiell rådgivning, depåhantering, kundportal och försäkringshantering.

Under 2015 har Bricknode arbetat med ett fåtal exklusiva tredjepartsutvecklare vilka har skapat sina egna slutkundsapplikationer inom FinTech baserat på Bricknodes kärna. Genom att använda BFS som kärna kan slutkundsfokuserade FinTech bolag och finansiella institutioner uppnå en kort time to market för sina egna applikationer och tjänster.

”BFS har uppnått en nivå av utveckling som attraherar intresse från tredjepartsutvecklare och lösningskonsulter. Dessa kan använda BFS som en kärna inom sina verksamheter och bygga vidare på teknologin och konfigurationer. Möjligheten att registrera sig som en certifierad Bricknode Expert eller Utvecklare är för tillfället endast tillgängligt för ett fåtal utvalda partners men kommer inom kort att släppas för publika ansökningar.

Genom partnerskap kan vi skala upp användandet av BFS och arbeta med externa parter för att utveckla vår kärna och samt upptäcka nya områden där BFS kan användas.” sade Stefan Willebrand, Exekutiv Ordförande av Bricknode.

För att läsa det senaste nyhetsbrevet om vår mjukvarurelease klicka här.

Bricknode AB
Stefan Willebrand, Executive Chairman
info@bricknode.com 

Bricknode är ett ungt innovativt företag som fokuserar på finansiell mjukvara. Vi ska möjliggöra för våra kunder att leverera de bästa finansiella produkterna till sina kunder och partners på ett så effektivt sätt som möjligt.

Bricknode Financial Systems är ett molnbaserat affärssystem vilket gör det möjligt för värdepappersbolag och andra finansiella institutioner att etablera sig online.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från Hogia Terminal SystemsAnnons

Södertälje Hamn hanterar över en miljon ton gods med en app

Hamnverksamheter har stor potential att med smarta digitala hjälpmedel effektivisera verksamheten. Med hjälp av Hogia Terminal Systems har Södertälje Hamn genomgått en digital transformation som gjort hamnen till ett framgångsexempel. 

– Vi är inte Sveriges största hamn sett till omsättning, men vi är stora på så sätt att vi hanterar en stor mängd högvärdigt gods. För oss var det avgörande med en leverantör av effektiva system som över tid kan utvecklas med adderade moduler och även att leverantören kan förstå utmaningarna och behoven i vår digitalisering. Sedan har vi tillsammans med Hogia arbetat fram Workit, ett mobilt verktyg som gjort stor skillnad för oss, säger Tomas Zackrisson, IT-chef på Södertälje Hamn. 

Mobil applikation för ökad konkurrens och kundnöjdhet

Under 2020 släppte Hogia tillsammans med Södertälje Hamn en mobil applikation, Workit, för att hantera och bekräfta arbetsorder för den stora mängd personbilsimporter som Södertälje Hamn hanterar. I appen bekräftas att arbetsmoment blir utförda, till exempel hanteringen av en personbil, trailer eller container, lastning och lossning, reparationer, inventeringar eller temperaturavläsningar. När genomfört arbete bekräftas i appen kan kunden debiteras med tryggt bevis på att arbetsordern är färdigställd.

– Mobiliteten är avgörande för att säkerställa att alla moment som utförs också registreras och därefter faktureras. Med hjälp av den digitala hanteringen i Workit automatiseras även kundkommunikationen, godsets positionering samt orderns status. Vi får en helt ny spårbarhet och mobilitetsfaktorn är nyckeln. Workit har ökat vår konkurrenskraft och kundnöjdhet då vi transparent kan dela, processa och återkoppla på data, säger Tomas Zackrisson.

En lönsam digitaliseringsresa för hamnar och tågterminaler

Hamnbranschen digitaliseras alltmer vilket leder till ökad lönsamhet, tidseffektivisering, mindre slitage på maskiner och minskad miljöpåverkan. 

Södertälje Hamn startade sin digitaliseringsresa med att söka en leverantör av standardsystem eftersom det är kostnadseffektivt att först täcka ett grundbehov och sedan addera funktioner till standardsystemet allteftersom. 

– Som leverantör av mjukvara för hamnar och tågterminaler jobbar vi med verksamhetsutveckling tillsammans med våra kunder. Vi vet att hamnars flöden skiljer sig åt och har under åren byggt upp ett skalbart och modulbaserat standardsystem. Det gör att man kan välja vilken funktionalitet som man behöver just nu och sedan skala upp i takt med att verksamheten utvecklas, säger Mathias Lindell, bolagschef på Hogia Terminal Systems.

Läs mer om Hogias smarta lösningar för hamnar och terminaler här. 

Om Hogia-gruppen
Hogia-gruppen består av 30 bolag i Norden och Storbritannien. Det branschspecifika Hogia Terminal Systems AB levererar standardprogramvara till hamnar och terminaler i Sverige, Storbritannien och Kanada. Vi erbjuder en skalbar helhetslösning som knyter ihop verksamhet för Container, RoRo, General Cargo, Bulk och Lagerhantering på ett effektivt sätt.

Vill du veta mer om hur Hogia hjälper hamnar och terminaler att digitaliseras? Klicka här. 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Hogia Terminal Systems och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?