1515

ARTESANÍA DE GALICIA OFFERS THEIR UNIQUE PIECES FOR MAGAZINE POTHO SHOOTING AT FORMEX

Magazine and bloggers have the opportunity to borrow porcelain pieces, textile creations, leather goods and traditional figures made of crumb from the collection of Artesanía de Galicia at Formex in January 2015. The exhibition area of our stand has been increased, and so has the number of exhibitors and available pieces.

Magazine and bloggers have the opportunity to borrow porcelain pieces, textile creations, leather goods and traditional figures made of crumb from the collection of Artesanía de Galicia at Formex in January 2015. The exhibition area of our stand has been increased, and so has the number of exhibitors and available pieces.

Artesanía de Galicia goes back to Stockholm to present a collection of decorative and interior design pieces created by 24 Galician artisans. Porcelain, handwoven pieces, leather goods or traditional figures made of crumb go together with ceramics, traditional basketry, textile basketry and wooden kitchen pieces. The number of pieces and craftsmen has been increased in this new collection of Artesanía de Galicia for Formex in January.

Artesanía de Galicia is a brand representing contemporary artisans from Galicia, in the northwest of Spain. It includes high quality products, which are carefully designed and tell a fascinating story: the roots of our culture combined with contemporary design, the personality of the creators and the skill of their hands. As a result, the conscious action of the artist is reflected during the process of creation of the piece. Nowadays, Artesanía de Galicia comprises about 480 handicraft companies from different fields; and for each Formex we select the pieces and creators which adapt the best to the field of decoration and interior design.

Handicrafts are an excellent choice for interior design as a way of showing off the environment itself, not only because of their aesthetic nature but because they provide personality, exclusiveness and authenticity. Artesanía de Galicia presents a wide range of products in which raw materials become their essence, since craftsmen have made the most of them. Some examples are the use of autochthonous wood in wood turning and basketry pieces; stone; crumb in traditional figures from San Andrés de Teixido; Galician clay in ceramics and pottery; or wool which is hand-dyed with natural dyes. In these cases, the materials are key in the final design, and they enhance the authenticity, simplicity and extreme beauty of the pieces, in line with contemporary design.

Journalist and photographers are welcome to visit Artesanía de Galicia:

Formex

14-17 January 2015

Stand A17:08 (Hall A)

Stockholm

Let us know if you want to borrow products from our catalog: victoria.mesas@alfombraroja.se

Artesanía de Galicia, crafters from Spain 

Artesanía de Galicia, crafters from Spain at Formex

Följande bilagor finns för nedladdning:
formexEne15 catalog

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från Contour DesignAnnons

Så ser man till att anställda arbetar ergonomiskt hemifrån

Minna Snickars och Anna Engström, KAM på Contour Design. Till höger: Contour Designs populära Travel Kit.
Minna Snickars och Anna Engström, KAM på Contour Design. Till höger: Contour Designs populära Travel Kit.

Musarm, nackont och ryggsmärtor. Listan på negativa effekter av dålig ergonomi kan göras lång. Under pandemin har många anställda drabbats hårt och som arbetsgivare har man ett ansvar att ge en likvärdig arbetsplats oavsett om man arbetar distans eller på kontoret. Med Contour Designs ergonomiska produkter minskas smärta och spänningsskador – arbetet blir även mer effektivt. 

För bara ett antal år sedan var det bara de som fick läkarintyg som berättigades hjälpmedel som förbättrar ergonomin på arbetsplatsen. Men mycket har förändrat sen dess och svenskarna tänker mycket på sin hälsa. Många vill jobba preventivt mot skador, men faktum är att anställda landet över har fått en försämrad ergonomi under pandemin.

– Även om vi har kommit långt så är det mycket som måste göras. Många som vi pratar med har inte de hjälpmedel som behövs för att underlätta arbetet. När pandemin kom så prioriterades det att få hem dator och skärm, och i bästa fall skrivbord och stol, men inte den viktiga kringutrustningen, säger Anna Engström, KAM på Contour Design. 

– Arbetsgivaren har ett ansvar att ge en likvärdig arbetsplats var man än befinner sig. För att underlätta det erbjuder vi ergonomiska kvalitetsprodukter som möss och tangentbord. När vi utvecklat våra produkter har vi inte endast fokuserat på att de ska lindra smärta, utan även förebygga den, säger Minna Snickars, KAM på Contour Design. 

Förebygg sjukfrånvaron och spara pengar

Att köpa in ergonomiska produkter till sina anställda innebär att man arbetar preventivt med att minska sjukfrånvaro. Det gynnar inte bara medarbetare ekonomiskt men också företaget som stort.

– Det finns mycket pengar att spara för företaget om man jobbar preventivt. En studie från Sintef visar att 17% av anställda sjukskriver sig längre än två veckor. En genomsnittlig kostnad för företag är 13 000 kronor per sjukvecka. Bara det talar sitt klara språk, säger Minna Snickars. 

Prova på gratis och märk skillnaden

Om man själv vill märka den stora skillnaden på vanliga och ergonomiska kringprodukter kan man få prova produkter från Contour Design gratis i 14 dagar. Det går till som så att man blir kontaktad av Contour eller en vald återförsäljare, där de stämmer av vilka behov som finns och vilken modell som passar bäst. 

– Hela 99% av de som testar ett centrerat styrdon som RollerMouse uppger en minskning av smärta och obehag. Hela 65% uppger också att en ergonomisk mus ökar effektiviteten med 65%, säger Anna Engström.

Om man vill fånga in hela arbetsplatsen, så är Contour Designs Travel Kit perfekt.

– I det får man med ett laptopstöd så att man kommer upp med nacken, vår suveräna ergonomiska mus RollerMouse Red Plus och Balance tangentbord. Tillsammans gör de här produkterna otroligt mycket för ergonomin. Som ett komplement till detta, när man är på språng, på resan eller vid kortare möten, rekommenderar vi Contour RollerMouse mobile. En liten, lätt och kompakt RollerMouse med samma funktionalitet som de övriga RollerMouse modellerna. Även den kan man få prova gratis. Nio av tio som provar våra produkter väljer att behålla dem, avslutar Anna Engström. 

Vill du prova gratis i 14 dagar?

Om Contour Design

Contour Design utvecklar kvalitetsprodukter som hjälper dig arbeta säkert vid din dator utan risk för fysisk smärta eller skador. Vi tar hänsyn till människors skillnader, beteende och vanor i bra design. Ergonomi är inte en enskild lösning, utan snarare en kombination av bra och effektiv utrustning, variation, flexibilitet och bra vanor.

 

Mer från Contour Design

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Contour Design och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?