Annons

Enea signs 1.3 MUSD service deal with US aerospace / defense company

Enea and a leading US aerospace/defense company have signed a new service agreement valued at 1.3 MUSD over a period of 5 months.

Enea and a leading US aerospace/defense company have signed a new service agreement valued at 1.3 MUSD over a period of 5 months.

The customer, who is a global technology leader in the avionics industry has selected Enea as the supplier based on strong, proven capabilities in the aerospace / avionics industry.

Enea’s North America Professional Services team, located in Arizona, has developed strong relationships, which have positioned them to deliver this critical project. They have provided this customer with a full services package including specialized engineering expertise, flexible models and the strength of onsite program management. In this case, Enea’s North America team has taken on full responsibility for the program management and delivery of this critical avionics display program including requirements, software design/development, and validation components.

“The Avionics industry is a key component of our Global Services business, and we begin to see the improving trends being confirmed in projects funded by the US national budget", says Anders Lidbeck, President and CEO for Enea. "The customer’s renewed confidence in Enea is a testament to our Avionics expertise in software design, development, integration, test and maintenance.”

This information is such that Enea AB (publ) is to publish in accordance with the Swedish Securities Markets Act and/or the Financial Instruments Trading Act. The information was submitted for publication on September 16, 2014 at 08.00 CET.


For more information visit www.enea.com/investors or contact:

Anders Lidbeck, President & CEO
E-mail: anders.lidbeck@enea.com

Sofie Sarhed, Investor Relations
Phone: +4670 971 4005
E-mail: sofie.sarhed@enea.com

About Enea
Enea is a global supplier of Linux and real-time operating system solutions, including middleware, tools, databases, and world class services, with a vision to enable communication everywhere. As a trusted and respected player in the embedded software eco system, Enea has for more than four decades delivered value and helped customers develop and maintain ground-breaking products. Every day, more than three billion people around the globe rely on Enea’s technologies in a wide range of applications in multiple verticals – from Telecom and Automotive, to Medical and Avionics. Enea has offices in Europe, North America and Asia, and is listed on NASDAQ OMX Nordic Exchange Stockholm AB. For more information please visit www.enea.com or contact us at info@enea.com

Enea®, Enea OSE®, Netbricks®, Polyhedra® and Zealcore® are registered trademarks of Enea AB and its subsidiaries. Enea OSE®ck, Enea OSE® Epsilon, Enea® Element, Enea® Optima, Enea® Optima Log Analyzer, Enea® Black Box Recorder, Enea® LINX, Enea® Accelerator, Polyhedra® Lite, Enea® dSPEED Platform, Enea® System Manager and Embedded for Leaders(TM) are unregistered trademarks of Enea AB or its subsidiaries. Any other company, product or service names mentioned above are the registered or unregistered trademarks of their respective owner. © Enea AB 2014.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Enea PR September

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från AllianzGIAnnons

”Husdjursmarknaden är ingen tillfällig boom”

Husdjursekonomin kanske inte är vad du förväntar dig som nästa samtalsämne med din finansiella rådgivare.

Men det är en marknad som ökar i rasande fart – och finns flera orsaker till varför det är ett smart investeringstema.

Den globala marknaden för husdjursrelaterade produkter och tjänster är ett snabbt växande marknadssegment där USA har största andelen. Med en tillväxttakt på 5,3 procent överträffar husdjursmarknaden den amerikanska ekonomin. 

Utvecklingen är liknande i Europa – och nu även i Asien.

– Att husdjurssektorerna växer snabbare än den bredare ekonomin globalt beror framför allt på två faktorer. Dels att allt fler människor skaffar husdjur, ännu fler under pandemin – och att de är villiga att spendera mer pengar på dem än tidigare, berättar Andreas Fruschki, tematisk chef på Allianz Global Investors (GI).

Spenderar mer

Han menar att ägarna i allt större takt behandlar sina exempelvis hundar och katter som familjemedlemmar – där de ofta får mysa i soffan eller sängen med sina hussar och mattar.

– Husdjursägarna är villiga att betala för bättre mat, veterinärsbesök och medicin, fler försäkringsbolag växer fort. Hela utbudet på marknaden har blivit enormt stort när det gäller allt från leksaker till kläder, pälsvård och massage åt djuren för att säkerställa deras välbefinnande.

Allianz Pet and Animal Wellbeing Fund har haft en starkt uppstigande trend sedan lanseringen den 22 januari 2019. Den investerar i globala aktiemarknader inom ett brett spektrum av sektorer – som tillverkare av djurmat, djurförsäkringsbolag, läkemedel, bioteknik, hälso-/sjukvård med inriktning på små och medelstora företag.

Läs mer om The Pet Economy här. 

Ingen fluga

– Allianz har en stor erfarenhet av att driva temafonder och denna är i stort sett lågkonjunktursskyddad, med tanke på att husdjuren blivit en del av familjen och oftast ges en hög vårdnivå oavsett tillstånd i ekonomin. En stor fördel är också att det är lätt att förstå var de investerade pengar går till. Därför är jag övertygad om att det inte är någon tillfällig boom – vilket även studier visar, framhåller Andreas Fruschki.

Den globala sällskapsdjursmarknaden var värd 132 miljarder amerikanska dollar 2016. År 2025 förväntas siffrorna nå 203 miljarder amerikanska dollar.

FAKTA: AllianzGI

* Moderbolaget Allianz SE grundades 1890 och är en av de ledande leverantörerna av finansiella tjänster världen över. De stöder över 82 miljoner kunder i 70 länder.

* Allianz Global Investors (GI) kom till 2012 och sysselsätter i dag mer än 2 700 personer på 25 platser – samt förvaltar över 546 miljarder euro (per den 30 september 2020).

* Med 754 investerare har AllianzGI en etablerad expertis inom aktier, räntebärande investeringar, multitillgångar och alternativa investeringar med kunder runtom i världen – allt från multinationella företag till pensionsfonder, välgörenhetsstiftelser och familjer.

Läs mer om AllianzGI här.

Mer från AllianzGI

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med AllianzGI och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?