1515

HALVÅRSRAPPORT JANUARI – JUNI 2014

Perioden april – juni

 • Nettoomsättningen ökade med ca 15 procent till 2 530 (2 200) kSEK.
 • Resultatet efter finansnetto uppgick till -4 803 (-3 903) kSEK.
 • Totalresultatet uppgick till -4 803 (-3 852) kSEK.
 • Totalresultatet per aktie före och efter utspädning uppgick till -0,22 (-0,27) SEK.
 • Kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick under perioden till -5 767 (-3 251) kSEK.
 • Likvida medel inklusive kortfristiga placeringar uppgick vid periodens slut till 16 829 (10 851) kSEK.
 • Bolaget lanserade ett nytt produktformat som ska underlätta kundens validering av FabRICATOR®.

Perioden januari - juni

 • Nettoomsättningen ökade med ca 10 procent till 4 514 (4 106) kSEK.
 • Resultatet efter finansnetto uppgick till -8 642 (-7 860) kSEK.
 • Totalresultatet uppgick till -8 642 (-7 799) kSEK.
 • Totalresultatet per aktie före och efter utspädning uppgick till -0,41 (-0,60) SEK.
 • Kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick under halvåret till -11 980 (-7 680) kSEK.

Kommentar av vd Sarah Fredriksson

Omsättningen under det andra kvartalet ökar med 15 procent i jämförelse med samma period förra året och med 28 procent i jämförelse med det första kvartalet i år. Under det andra kvartalet ökar försäljningen i Nordamerika med 25 procent i jämförelse med andra kvartalet 2013. Det är sammantaget ett positivt besked på att vår kundbas och efterfrågan på våra enzymprodukter fortsätter att växa. För att få full utväxling av våra produkters potential bearbetar vi marknaden att göra ett teknikskifte. Vi vill se att våra kunder börjar använda vår första produkt, FabRICATOR®, inom kvalitetskontroll i kommersiell produktion av antikroppsbaserade läkemedel. Som ett led i denna process lanserade vi under det andra kvartalet ett nytt produktformat som ska underlätta kundens validering av vår produkt.  Vi har också särskilt fokus på den amerikanska marknaden där vi arbetar med att ställa om från distribution till egen direktförsäljning. Den processen håller tidsplanen och beräknas vara klar vid årets slut både i Nordamerika och Europa och har inneburit ökade kostnader med cirka 4 procent för moderbolaget under perioden.

I det helägda dotterbolaget GeccoDots har verksamheten intensifierats inom FoU och marknadsföring av produkter för den prekliniska marknaden samt i de projekt som syftar till en klinisk utveckling på längre sikt. Dotterbolagets utveckling har lett till ökade kostnader vilket belastar koncernens resultat.  Samtliga utvecklingsprojekt följer plan och det är både roligt och inspirerande att vi nyligen kunde presentera fina resultat från Sentinel Node projektets prekliniska studier i form av två vetenskapliga artiklar. 

OM GENOVIS

Genovis affärsidé är att utveckla, producera och marknadsföra innovativa tekniker som underlättar och möjliggör utveckling av nya behandlingsmetoder och diagnostik till kunder inom läkemedelsindustri och medicinteknik. Koncernen består av Genovis AB och dotterbolaget GeccoDots AB. Genovis utvecklar och säljer unika enzym i innovativa produktformat som underlättar utveckling och kvalitetskontroll av biologiska läkemedel. GeccoDots utnyttjar nanoteknik för att tillverka en ny typ av kontrastmedel som används inom medicinsk avbildning.

Genovis aktie är listad på Nasdaq OMX First North och Thenberg fondkommission är Certified Adviser åt Bolaget, tel 031-745 50 00 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från SmiLe IncubatorAnnons

Här är Life Science-inkubatorn som erbjuder stöd till startups: ”Vi är entreprenörens bästa vän”

Teamet på SmiLe Incubator.
Teamet på SmiLe Incubator.

Det är ofta dyrt och tidskrävande att utveckla produkter inom Life Science.

SmiLe Incubator har under lång tid framgångsrikt hjälpt entreprenörer att bygga livskraftiga bolag – och speciellt duktiga har man varit på att lyfta fram kvinnor.

– Vi är framgångsrika och attraherar intressanta bolag för att vi jobbar mycket med mångfald och jämlikhet. Det har lett till att vi i högre grad än andra får de kvinnliga entreprenörerna till oss, säger Ebba Fåhraeus, vd på SmiLe Incubator. 

Forskning inom Life Science, alltså läkemedel, medicinteknik eller annan hälsoteknik, kan vara dyr att bedriva. Att sedan skapa en affärsmässig verksamhet av sin forskning kan också vara en utmaning.

SmiLe Incubator är en icke-vinstdrivande inkubator som erbjuder både en infrastruktur med 10 välutrustade laboratorier och avancerade instrument, och ett team av experter för att kommersialisera affärsidéer.

SmiLes affärsutvecklare är alla seniora, med tillsammans över 250 års erfarenhet av att arbeta i och driva både globala och nystartade företag inom Life Science.

– Många av dem har en Giving Forward-tanke. De fick själva hjälp och nu vill de hjälpa andra, förklarar Ebba Fåhraeus.

Många kvinnliga entreprenörer 

SmiLe arbetar hårt med att lyfta fram kvinnliga entreprenörer. Av inkubatorbolagens vd’ar är 50% kvinnor. Räknar man med grundare är siffran 68%. 

– Vi är Sveriges mest jämställda inkubator och hos oss plockar kvinnor in lika mycket riskkapital som män, säger Ebba Fåhraeus.

En annan hjärtefråga är kulturell mångfald. I SmiLes eget team finns sju nationaliteter representerade, men i communityn finns över 20 nationaliteter.

– Forskning visar på en tydlig koppling mellan mångfald och resultat. Det har vi tagit fast på här, säger hon.

SmiLes verksamhet är externt finansierat. Att som bolag ingå i inkubatorn är kostnadsfritt. Här får man hjälp med allt från att bygga nätverk, hitta och förhandla om riskkapital, söka patent, regulatoriska frågor, reda ut bolagsjuridiken och förhandla med de första kunderna och leverantörerna. 

– Vårt eget resultat mäts på ett enda sätt: att vi skapar framgångsrika entreprenörer. Vi är entreprenörens bästa vän, avslutar Ebba Fåhraeus.

Om SmiLe Incubator
SmiLe Incubator hjälper entreprenörer och tidiga bolag att kommersialisera sina idéer genom kvalificerad affärsrådgivning, ett internationellt kontaktnätverk samt en unik tillgång till välutrustade laboratorier. SmiLes medlems- och alumnibolag har tillsammans tagit in mer än 4,7 miljarder i riskkapital sedan 2014 och18 av dem har börsnoterats.

Läs mer på: www.smileincubator.life

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SmiLe Incubator och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

 • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

 • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

 • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

 • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?