1515

Volkswagen lanserar nya e-Golf – och kräver snabbt besked om supermiljöbilspremien

Volkswagens andra elbil, e-Golf, lanseras nu på den svenska marknaden. Trots miljövinsterna kan osäkerheten kring supermiljöbilspremien hämma elbilsförsäljningen tror Volkswagen-chefen Sten Forsberg.
– För en konsument som står i valet och kvalet att köpa en eldriven bil kan supermiljöbilspremien på 40 000 kronor vara avgörande när beslutet ska tas. Vi hoppas därför att premien förlängs och att beskedet från regeringen kommer snabbt, helst innan valet.

Volkswagens andra elbil, e-Golf, lanseras nu på den svenska marknaden. Trots miljövinsterna kan osäkerheten kring supermiljöbilspremien hämma elbilsförsäljningen tror Volkswagen-chefen Sten Forsberg.
– För en konsument som står i valet och kvalet att köpa en eldriven bil kan supermiljöbilspremien på 40 000 kronor vara avgörande när beslutet ska tas. Vi hoppas därför att premien förlängs och att beskedet från regeringen kommer snabbt, helst innan valet.

Registreringarna av nya supermiljöbilar, det vill säga bilar med koldioxidutsläpp på högst 50 g/km, har ökat kraftigt på sistone. Ökningen innebär att regeringens tidigare beslutade kvot på 5 000 nyregistrerade supermiljöbilar för åren 2012-2014 redan har passerats och att pengarna är slut.
– Regeringen måste omedelbart lämna besked om att tillföra ytterligare medel så att alla som köper en supermiljöbil idag ska få premien, säger Sten Forsberg.

I höstas lanserades e-up! och genom e-Golf introducerar Volkswagen nu sin andra serieproducerade elbil på kort tid. e-Golf har samma goda vägegenskaper, åkkomfort och generösa utrymmen som i årtionden gjort Golf till en så populär bil – av fler än 30 miljoner bilköpare.

Den eldrivna versionen av Europas mest framgångsrika bilmodell kan köras helt utsläppsfritt i upp till 190 km med en energiförbrukning på endast 12,7 kWh/100 km, enligt den europeiska körcykeln NEDC. Läs mer om e-Golf

Det rekommenderade cirkapriset är från 374 900 kronor (inklusive batteriet). Med supermiljöbilspremien inräknad blir priset 40 000 kronor lägre, det vill säga 334 900 kronor.

– Målgruppen för elbilar växer sig allt större och vi har sannolikt sett början på ett paradigmskifte. Vi har mött ett mycket stort intresse från kommuner, landsting och företag men också privatpersoner. Men en ökad användning av elbilar kräver en stor satsningar på infrastruktur för laddning och långsiktiga ekonomiska incitament som underlättar både nyförsäljning och andrahandsmarknad, säger Sten Forsberg, som själv fick äran att leverera Sveriges första e-Golf till en kund i Stockholm förra veckan. 

Efter årsskiftet lanserar Volkswagen ytterligare en supermiljöbil; laddhybriden Golf GTE. Dessutom kommer nya Passat som laddhybrid, preliminärt under andra halvåret 2015.

 

Är du journalist och önskar ytterligare information? Kontakta då Marcus Thomasfolk, Informationschef, 08-553 867 97 eller 070-35 896 57, marcus.thomasfolk@volkswagen.se

Facebook: www.facebook.com/VolkswagenSverige,  Twitter: http://twitter.com/VWSverige, YouTube: www.youtube.com/user/VolkswagenSverige, Instagram: www.instagram.com/volkswagensverige

År 2013 levererade Volkswagen 5 930 000 personbilar till kunder i över 150 länder. Märket Volkswagen har en total arbetsstyrka på 133 000 personer. Volkswagens modeller täcker de flesta segment på bilmarknaden. Volkswagen är ledande importmärke i Sverige och marknadsför personbilsmodellerna up!, Polo, Golf, Golf Sportscombi, Golf Cabriolet, Beetle, Beetle Cabriolet, Tiguan, Touran, Jetta, Passat, Passat Variant, Passat Alltrack, CC, Scirocco, Sharan, Caddy Life, Multivan, Touareg och Phaeton.

Följande bilagor finns för nedladdning:
PDF
Info e-Golf

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?