1515

Intellecta lanserar bolaget Unreel som spjutspets inom rörliga medier

Intellecta AB (publ) fortsätter att växa och renodla konsultverksamheten. Idag lanseras filmbolaget Unreel som fokuserar och utvecklar koncernens kompetenser inom rörliga medier.

Intellecta AB (publ) fortsätter att växa och renodla konsultverksamheten. Idag lanseras filmbolaget Unreel som fokuserar och utvecklar koncernens kompetenser inom rörliga medier.

Intellectas koncernchef Yann Blandy välkomnar det nya bolaget in i Intellecta-koncernen.

-”Vi ser hur marknaden snabbt förändras och hur rörliga medier driver mobil och digital trafik. Varje minut laddas det upp 100 timmar video på YouTube och snart beräknas 90 % av all webbtrafik att vara videobaserad”, säger Yann Blandy.

Lanseringen av Unreel kompletterar och stärker Intellectas satsning på digitala kommunikationstjänster.

Film har funnit som erbjudande inom Intellectas dotterbolag Rewir tidigare, men nu tar koncernen nästa steg som ett led i strategin att renodla och tydliggöra de olika bolagens spetskompetenser. Det nya bolaget fyller en lucka på marknaden genom att erbjuda såväl konceptutveckling och produktion som distributionsstrategier för olika digitala plattformar för att ge kunderna mest värde.

Mats Karsvall, med gedigen bakgrund från branschen, är byråchef för Unreel.

-”Vi satsar inte bara på att ha den största kreativa höjden och bästa produktionskapaciteten. Vi tar även fram strategier för hur våra kunder bäst når sin målgrupp. För oss är form, innehåll och distribution lika viktigt”, säger Mats Karsvall.

Unreel kommer vid starten att ha ett tiotal medarbetare med projektledare, kreatörer, regissörer, animatörer, redigerare, m fl.

-  ”Vi har ett knivskarpt team som behärskar hela kedjan inom rörliga medier från strategier till koncept och produktion. Sammanhanget inom Intellecta med byråer som Bysted, Hilanders, Intellecta Corporate, Propeople, Rewir, River, och Wow by Rewir bidrar förstås också med en fantastisk kontext. Tillsammans med dem kan vi ta betydligt större grepp inom digitala och rörliga medier framöver”, fortsätter Mats Karsvall.

Unreel är ett helägt dotterbolag inom Intellecta-koncernen.

För mer information, vänligen kontakta:

Mats Karsvall, byråchef Unreel, 070-799 13 14, mats.karsvall@unreel.se, www.unreel.se

Yann Blandy, VD och koncernchef, 070-716 1731, yann.blandy@intellecta.se

Lotta Boman, Informations-och kommunikationschef, 070-735 0702, lotta.boman@intellecta.se

Intellecta-koncernen omfattar de ledande konsultbolagen Bysted AB, Bysted A/S, Hilanders Advertising AB, Intellecta Corporate AB, Propeople Group ApS, Rewir AB, River Cresco AB, Unreel AB och Wow by Rewir AB. Koncernen har ca 400 medarbetare och bedriver verksamhet i Sverige, Danmark, Österrike, Bulgarien, Moldavien, Ukraina, Brasilien, USA och Kina.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från MälarenergiAnnons

Batterilager – ett sätt att möta framtidens behov av hållbara energilösningar

Anders Einarsen Affärsutvecklare på Mälarenergi framför det stationära batteriet på arenaområdet Rocklunda vid E18 i Västerås. Batteriprojektet drivs av Mälarenergi i samarbete med Northvolt och Rocklunda Fastigheter och med stöd av Energimyndigheten.
Anders Einarsen Affärsutvecklare på Mälarenergi framför det stationära batteriet på arenaområdet Rocklunda vid E18 i Västerås. Batteriprojektet drivs av Mälarenergi i samarbete med Northvolt och Rocklunda Fastigheter och med stöd av Energimyndigheten.

Mälarenergi och Northvolt minskar effekttoppar, frigör resurser och effektiviserar elnätets kapacitet dygnet runt med hjälp av batterilager. – Batterilager är en del av hur vi löser energiförsörjningen och effektfrågan i framtiden, säger Anders Einarsen, Affärsutvecklare på Mälarenergi.

– Vid ojämna elbehov som till exempel snabbladdning av bilar tror vi att batterier spelar en viktig roll i omställningen till det elektrifierade samhället. Och lagringen gör omställningen inte bara ekonomiskt hållbar utan även hållbar ur miljösynpunkt. Genom att ladda batteriet när efterfrågan på el är låg och sedan nyttja det när efterfrågan är hög kan vi avlasta elnäten, säger Anders Einarsen, Affärsutvecklare på Mälarenergi.

Med batterier kan vi kapa effekttopparna med närmare 80 % 

Allt fler nytillverkade fordon drivs med el och behovet av el-bilsladdning ökar kraftigt. Att vi använder alltmer el ställer stora krav på elnät och infrastruktur, att tillgången på effekt och priset på el är föränderligt är ytterligare en utmaning. För att jämna ut effekttoppar och visa på hur man möter framtidens behov av el har Mälarenergi tillsammans med Northvolt och Energimyndigheten startat ett projekt där de satsat på stora batterilager med möjlig mobilitet. 

– Den första etappen i vårt samarbete, ett stationärt batterilager med publik laddning på arenaområdet Rocklunda vid E18 i Västerås, är ett bra exempel på hur effektiv batterilagringen är. När elbilarna laddas kan vi kapa effekttopparna med upp till 80 procent. En annan del i samarbetet är mobila batterier. Dessa batterier kan flyttas dit behovet finns och användas för att tillfälligt stötta trånga sektioner i elnätet eller vid exempelvis strömavbrott där man kan leverera ström till anläggningar som kräver kontinuerlig eltillförsel, säger Anders. 

– Vi strävar efter att göra de grönaste batterierna i världen, producerade med förnybar energi och med de högsta ambitionerna för hållbarhet och återvinning. Det här batterisystemet är både grönt och mobilt.  Det är en färdig lösning som efter flytt är redo på bara 30 minuter, säger Emad Zand, chef för Battery Systems på Northvolt.

Peak shaving med batterilager 

Har man till exempel en snabbladdare för elbil ställer det stora krav på elsystemet. Mycket el behöver transporteras till samma ställe under en kort period och då kan det bli trångt i elnätet Med batterilagring kan vi jämna ut elanvändningen, den kan minskas under perioder då efterfrågan är hög och på så sätt kan också kostnaderna minska, något som kallas peak shaving. Batterilagret bidrar också till ökad hållbarhet då det kan minska behovet av att täcka upp med importerad energi eller av fossil spetsproduktion. Samtidigt skapas möjligheter för el-systemet att på lokal-, regional- och nationell nivå använda mer förnyelsebar el.

Om Mälarenergi

Mälarenergi grundades 1861. I dag är vi ett modernt infraserviceföretag inom energi- vatten- och bredbandslösningar. Genom att alltid bry oss om våra kunder och miljön skapar vi rätt förutsättningar för ett växande näringsliv och ett hållbart samhälle.

www.malarenergi.se 

Mer från Mälarenergi

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mälarenergi och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?