1515

Navigationsapp med gratis kartor för Skandinavien

Drygt 320 000 användare har redan laddat ned Eniros navigationsapp sedan starten i början av april. Nu lanserar Eniro ytterligare funktioner. De som redan har appen kan ladda ned skandinaviska kartor gratis. Dessutom erbjuder nu Eniro dessa kartor gratis till 50 000 helt nya användare. Ytterligare en nyhet är att det nu går att söka direkt på företag och personer.

Drygt 320 000 användare har redan laddat ned Eniros navigationsapp sedan starten i början av april. Nu lanserar Eniro ytterligare funktioner. De som redan har appen kan ladda ned skandinaviska kartor gratis. Dessutom erbjuder nu Eniro dessa kartor gratis till 50 000 helt nya användare. Ytterligare en nyhet är att det nu går att söka direkt på företag och personer.

Enbart i Sverige har Eniro 2,9 miljoner unika besökare varje vecka. Den senaste månaden har den mobila trafiken ökat med cirka 50 procent och ligger nu över 1 miljon unika besökare i veckan. 

Eniros navigationsapp fungerar lika bra utan internetuppkoppling, vilket innebär att resenären kan följa färdvägen utan att behöva slösa på mobilens surfvolym. Det går också att enkelt köpa till kartor för andra länder.  

Via navigationsappen söker du direkt på person, företag eller ort och därefter startar navigeringen.

– Nu har vi gjort det ännu enklare att hitta rätt, säger Mattias Wedar, chef för produktutveckling och marknadsföring inom Eniro. Du vill kanske besöka en restaurang på en viss ort. Då börjar du med att göra ett lokalt sök och får upp en adress. Sedan startar du navigationen och kan sedan enkelt guidas ända fram till dörren.

Den valda färdvägen presenteras kontinuerligt för användaren med hjälp av vägbeskrivning och/eller en elektronisk röst. Förutom svenska går det att välja ytterligare tretton språk.

Lanseringen av dessa nya funktioner är ett led i att stärka Eniros position inom lokalt sök. Nyligen lanserade Eniro appen På Sjön med sjökort. Tidigare i år har Eniro även introducerat nya gatuvyer samt bättre produktsök för användare. Dessutom har företag fått helt nya möjligheter till mobil marknadsföring.   

Apparna kan laddas ned på följande sätt:

(iOS) https://itunes.apple.com/se/app/eniro-navigation/id838099218?ls=1&mt=8

(Android) https://play.google.com/store/apps/details?id=se.enironav.android

För ytterligare information, vänligen kontakta: 

Mattias Wedar, Chef produktutveckling och marknadsföring Eniro, Tel: 070 555 22 16

Christer Lundin, Kommunikationschef Eniro, Tel: 072 888 18 16

Eniro är ett sökföretag som aggregerar, filtrerar och organiserar lokal information. Vår tillväxt drivs av användarnas ökade mobilitet och multiscreenbeteende,  där vi ligger i framkant med moderna tekniska lösningar. I över hundra år har Eniro hjälpt människor hitta lokal information och företag att hitta kunder. Idag är det en multiscreenlösning – våra användare söker information i sin mobil, surfplatta och dator. Mobilannonsering är idag den snabbast växande delen av Eniros affär. Eniro är den lokala sökmotorn. En smart genväg till det du behöver, oavsett var du är eller vart du ska.

Eniro är ett av de största lokala sökföretagen i Norden. Bolaget har cirka 2 816 anställda och är noterat på Nasdaq OMX Stockholm sedan år 2000. Under 2013 uppgick intäkterna till 3 660 MSEK, med ett resultat före avskrivningar (EBITDA) på 849 MSEK. Mer än 80 procent av Eniros annonsintäkter kommer från multiscreenkanaler. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Mer om Eniro på www.enirogroup.com

Eniro - Upptäck närheten. Sök Lokalt.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?