1515

IRPC och Nexam Chemical har ingått ett Samarbetsramavtal

IRPC och Nexam har beslutat att fördjupa sin relation inom området modifierade polyolefiner, såsom PE och PP, med Nexams tvärbindningsteknologi. Avtalet formaliserar ramarna för det utökade samarbetet mellan de två företagen, både när det gäller utveckling av produkter och kommersialisering av dessa.

IRPC och Nexam har beslutat att fördjupa sin relation inom området modifierade polyolefiner, såsom PE och PP, med Nexams tvärbindningsteknologi. Avtalet formaliserar ramarna för det utökade samarbetet mellan de två företagen, både när det gäller utveckling av produkter och kommersialisering av dessa.

IRPC är en polymer och polyolefin producent baserad i Thailand, och har varit en deltagare i Eurostars projektet PO-CROSS.

Polyolefiner, såsom PE och PP, är en viktig marknad för Nexam, då den innehåller en rad möjligheter. För mer information se Nexam Q3 2013 rapport.

"Vi är mycket nöjda med att IRPC och Nexam har beslutat att stärka sin relation. Det förstärker och bygger vidare på det vi lärt oss under Eurostars projektet. Genom detta samarbete har vi en bättre möjlighet att utveckla och kommersialisera produkter till polyolefiner marknaden”, säger Daniel Röme, Director of Business Development & Innovation på Nexam Chemical.

"Vi ser en rad tillämpningar där Nexams tvärbindningsteknologi och produkter kan ge kritiska förbättringar av polyolefiner som efterfrågas på marknaden. Genom detta samarbete förväntar vi oss att våra positioner på marknaden kommer förstärkas och utökas”, säger Roman Strauss, R&D Expert på IRPC.

Notera: Detta pressmeddelande har översatts från engelska. Den engelska texten ska gälla för alla ändamål och gälla i det fall det föreligger någon diskrepans med den svenska versionen.

För mer information, kontakta gärna:
Lennart Holm, styrelsens ordförande: +46 (0)706 30 8562
Per Palmqvist Morin, VD, +46 (0)706 55 55 82

Om Nexam Chemical
Nexam Chemical är ett svenskt företag med världsledande teknologi inom området värmeaktiverad tvärbindning av plaster och polymera material. Bolaget utvecklar, tillverkar och säljer sina unika tvärbindare till den globala plastmarknaden. Bolagsbeskrivning och mer information om verksamheten finns på www.nexam.se.

Bolagets Certified Adviser är Remium Nordic AB.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från StaplesAnnons

Staples: Det är smart att betala frakt

Vem betalar för transporten när frakten ingår i priset? Förmodligen både du och miljön. Men genom att visa och debitera transportkostnaden separat istället för att baka in den i produkternas pris vill Staples ge sina kunder större möjlighet att göra både ekonomiska och klimatsmarta val. 

– Fraktfritt är sällan fraktfritt på riktigt. Vi tycker det är mycket bättre att redovisa transportkostnaderna tydligt och transparent, samtidigt som vi berättar för kunderna hur de kan minska dem. Med smartare beställningsrutiner kan antalet leveranser och därmed också både kostnader och klimatutsläpp kapas rejält, säger Fredric Marcus, som är Sales Director för Staples i Sverige.  

Vad kan man då själv påverka som (avtals)kund? 

– Att samla ihop sina beställningar till större men färre order är en väldigt effektiv åtgärd. Och om en produkt skulle saknas hos oss och behovet inte är akut, så kanske man kan vänta någon extra dag så att allt kan levereras vid ett och samma tillfälle. En så enkel sak som att vara noga med att ange korrekt leveransadress är också viktigt för att minska antalet transporter, säger Fredrik Marcus. 

Som ett led i Staples totala klimatarbete fokuserar man nu på att optimera alla delar av transportkedjan, från leverantörer via lager och hela vägen till kund. 

Läs mer om Staples klimatlöfte 50/5 

– Ja, även om transporterna bara står för ca tre procent av vår totala klimatpåverkan, så är det en av de delar som faktiskt är enklast att påverka. Genom att öppet redovisa fraktens pri ger vi våra kunder ett starkt incitament att bidra till förändringen, säger Fredrik Marcus. 

Läs mer om Staples hållbarhetsresa

Kort om Staples

Som ledande leverantör av kontorsmaterial och integrerade lösningar för små, medelstora och stora företag har Staples gedigen kunskap om arbetsplatser. Med ett brett utbud av produkter och lösningar som kan skräddarsys samarbetar våra experter med dig för att säkerställa att din arbetsplats har allt som behövs för att användas optimalt – when your space works, everything works.

Se video om Staples väg till ett hållbart arbetsliv här 

Mer från Staples

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Staples och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?