1515

Polygon valde Knowit

Skadebegränsningsbolaget inom fukt och klimatkontroll, Polygon, har tecknat ett avtal med Knowit om en ny Business Intelligence-lösning. Uppdraget är ett helhetsåtagande och Knowit utvecklar en plattform för hantering av rapporter, analyser och dashboard med underliggande datalager.

Skadebegränsningsbolaget inom fukt och klimatkontroll, Polygon, har tecknat ett avtal med Knowit om en ny Business Intelligence-lösning. Uppdraget är ett helhetsåtagande och Knowit utvecklar en plattform för hantering av rapporter, analyser och dashboard med underliggande datalager.

Syftet för Polygon är att stärka sin affär genom ökad transparens i sina affärsprocesser, projekt- och ekonomiuppföljning. När projektet är genomfört ska 500 projektledare och tekniker på fältet kunna följa upp och analysera sina projekt direkt i Androidplattor. Genom att ge lättillgänglig information till Polygons anställda längst ut i organisationen får de bättre kontroll över sina egna kostnader och intäkter.

Knowit levererar konsulttjänster inom projektledning, design, krav, utveckling, test och förvaltning. Lösningen byggs på presentationsprogram från Tableau och datalager i Microsoft.

Projektet inleds i juni och ska vara levererat i oktober 2014 med konsulter från Knowit i Stockholm och Göteborg.

– Tableau, en av BI-världens mest omtalade produkter just nu, levererar direkt verksamhetsnytta genom fantastisk visualisering och snabb utvecklingstid, säger Thomas Nord, vd på Knowit Helikopter AB i Stockholm.

– Ett av våra viktigaste projekt just nu. Att få ut ett korrekt och intuitivt beslutsunderlag till ansvarig personal på fältet kommer att ha direkt positiv påverkan på vår lönsamhet, säger Mats Norberg, CFO Polygon.

Polygon hjälper våra kunder att rädda värden genom att förebygga och minimera effekterna av fukt- och vattenskador.

För mer information, kontakta

Patrik Syrén, informationsansvarig, Knowit AB, 08 700 66 00 eller 0730 74 66 30
eller
Thomas Nord, Knowit Helikopter Decision AB, 070 863 11 90

Knowit AB (publ) är ett konsultbolag som utvecklar sina kunders affärer och verksamhet genom att skapa kreativa lösningar inom IT, Digital & Design och Management. Med entreprenörsdrivna enheter verksamma på kundens lokala marknader erbjuder vi stor förståelse för både verksamhet och behov. Vår kultur präglas av öppenhet, entreprenörskap, hög kompetens och en vilja att ständigt utvecklas. Knowit etablerades 1990 och har idag cirka 1800 medarbetare representerade på 17 orter i Sverige och på fem i Norge samt en vardera i Danmark, Estland, Finland, och Ryssland. Knowit AB (publ) är noterat på den Nordiska Börsen i Stockholm. För mer information om Knowit, besök gärna knowitgroup.com.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?