1515

Changes to Senior Management at the Freedom Finance Group

Stockholm, 23 July 2014 – The Board of Directors of Freedom Finance Group, the leading Nordic unsecured consumer loan broker with operations in Sweden, Norway and Finland, have appointed Per-Arne Blomquist as Chairman as of 23 July 2014. Alongside this, Leif Eliasson will leave his position as Chief Executive Officer.

Stockholm, 23 July 2014 – The Board of Directors of Freedom Finance Group, the leading Nordic unsecured consumer loan broker with operations in Sweden, Norway and Finland, have appointed Per-Arne Blomquist as Chairman as of 23 July 2014. Alongside this, Leif Eliasson will leave his position as Chief Executive Officer.

Throughout his career, Per-Arne Blomquist has amassed experience from various senior management positions at some of the largest companies in the Nordics. Previous appointments include Chief Financial Officer and Executive Vice President of TeliaSonera Aktiebolag (publ) from September 2008 to September 2013, during which time he also served as acting Chief Executive Officer from February 2013 to September 2013. Prior to this he served as Chief Group Controller from 2001 to 2006 and from 2006 to May 2008 as the Chief Financial Officer and Executive Vice President at Skandinaviska Enskilda Banken AB.

Carl Harring, Non-Executive Director, Freedom Finance and Managing Director of the Group’s majority shareholder H.I.G. Europe, said, "We are very pleased that Freedom Finance is attracting top management with Per-Arne Blomquist’s experience and leadership expertise. This is an exciting step for the Group and a strong endorsement for Freedom Finance’s growth potential. We look forward to working closely with Per-Arne as he takes the business to the next level.”

"At the same time we would like to thank Leif Eliasson for his contribution in the company. Leif has been key in stewarding Freedom Finance to the robust position we are in today. We are well placed for the next stage of growth, but the Board and Leif have agreed that a new CEO is required to take the Group forward.”

As of 23 July 2014, the Freedom Finance’s Chief Financial Officer, Björn Lander will act as interim CEO reporting directly to Per-Arne Blomquist.

About Freedom Finance
Freedom Finance is the leading Nordic unsecured consumer loan broker with operations in Sweden, Norway and Finland. Founded in 2003, the company today markets, processes, and distributes loan applications for all unsecured borrowing uses such as loan refinancing, vehicle purchase, holiday financing and home refurbishments. Through its co-operation with more than 20 lenders, Freedom Finance is able to provide highly competitive terms for borrowers across a broad range of credit profiles, thereby providing a free, rapid and effective comparison service to the benefit of potential borrowers. The Company is headquartered in Ängelholm and currently employs more than 100 fulltime employees. Freedom Finance was acquired by H.I.G. Europe in May 2013. For more information visit: www.freedomfinance.se, www.centum.no and www.freedomrahoitus.fi.

Följande bilagor finns för nedladdning:
press release (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från Schaeffler SverigeAnnons

Schaeffler skapar världsledande lösningar inom mobilitet och Industri 4.0 – med hållbarhet i fokus

Erik Askensjö, vd för Schaeffler Norden och Baltikum.
Erik Askensjö, vd för Schaeffler Norden och Baltikum.

När transportlösningar elektrifieras och Industri 4.0 slår igenom är det lösningar från Schaeffler som ligger i täten.

– Vid sidan av att vara ledande inom forskning och utveckling är hållbarhet en del av vår affärsstrategi. Schaeffler har av FN utsetts till ett av de 50 ledande företagen i världen på hållbarhets- och klimatarbete. Det är ett tecken på att vår strategi är rätt, säger Erik Askensjö, vd för Schaeffler Norden och Baltikum.

Det som började för 75 år sedan med utvecklingen av nållager i en verkstad i staden Herzogenaurach i Bayern i Tyskland, har i dag vuxit till en av världens ledande leverantörer till fordons- och tillverkningsindustrin.

Schaeffler har genom egen forskning och utveckling men också genom strategiskt viktiga förvärv i dag blivit världsledande inom flera industrisegment. Ett av dem är mobilitet.

– Mobilitet är ett brett begrepp. Vi har lösningar inom transporter, men också för annan typ av mobilitet, som cirkulär mobilitet, som de lager som får rotorn i stora vindkraftverk att snurra optimalt. De kan vara flera meter i diameter, förklarar Erik Askensjö.

Schaeffler har lösningar för mobilitet och industri 4.0

Schaeffler har identifierat två framtida rörlighetsområden: E-mobilitet och chassisystem. Företaget lägger fullt fokus på dessa. Med allt från elmotorer och hybridsystem till kraftelektronik erbjuder företaget en hel portfölj av innovativa lösningar till sina kunder.

Samtidigt kommer autonom körning att öka i betydelse. Schaeffler utvecklar nyckelteknologi som möjliggör autonom körning. Ett exempel är företagets Space Drive-lösning som tar bort den mekaniska anslutningen mellan axeln och ratten. Detta möjliggör maximal skalbarhet och flexibilitet.

– Flertalet nomineringar för vår e-mobilportfölj bevisar att vi är på rätt väg, konstaterar Erik Askensjö.

Industri 4.0 är ett annat område där Schaeffler har banbrytande lösningar. En sådan är systemet OPTIME, som består av små enheter för tillståndsövervakning. 

Genom att ständigt avläsa och analysera vibrationer och temperaturer på maskiner som pumpar, fläktar och kompressorer i process- och produktionsanläggningar kan systemet skapa en förståelse för maskinernas hälsa.

– Genom maskininlärning och AI kan systemet automatiskt lära känna varje enhet och därefter anpassa larmnivåer utifrån vad som är normalt. Systemet ger användaren så mycket försprång innan lagret eller motorn havererar, att de ska hinna beställa en ny. På så sätt kan de både förhindra oplanerade stopp, men också minimera sin lagerhållning av reservdelslager, säger Erik Askensjö.

Hållbarhet genomsyrar allt

I dag genomsyrar hållbarhet hela Schaefflers verksamhet. Nästan all produktion drivs av fossilfri energi, och produkters livscykel, från råvaruinsamling till produktion och slutligen leverans, kassering och eventuell återanvändning sker med hållbarhet i fokus.

– Vi försöker tänka cirkulärt. Vår strategi Roadmap 2025 har hållbarhet som ett av de viktigaste målen och vi vill att hela produktionen ska bli koldioxidneutral till 2030, säger han.

FN har utsett Schaeffler till ett av de 50 företag i världen som utgör ledare och förebilder inom hållbarhets- och klimatarbete. Schaefflers CDP-ranking, tidigare Carbon Disclosure Project, har på bara två år ökat från D till A- för år 2020.

Om Schaeffler Group 

Schaeffler Group levererar precisionskomponenter och system för drivlinor och chassin liksom rullningslager och glidlagerlösningar för ett stort antal industriella applikationer.

Schaeffler är med sina cirka 83 900 medarbetare ett av världens största familjeägda företag. 

Med nästan 1900 patentansökningar 2020 var Schaeffler enligt tyska patent- och registreringsverket DPMA det näst mest innovativa företaget i Tyskland.

Läs mer på: www.schaeffler.se

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Schaeffler Sverige och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?