Annons

Acando Delårsrapport 1 JANUARI – 30 JUNI 2014

ANDRA KVARTALET 1 APRIL – 30 JUNI 2014

 • Nettoomsättning 388 MSEK (371)
 • Rörelseresultat 6 MSEK (11). Exklusive extraordinära kostnader utgör rörelseresultatet 12,6 MSEK med en rörelsemarginal om 3,3 %
 • Rörelsemarginal 1,6 % (3,0 %)
 • Resultat efter skatt 5 MSEK (8)
 • Resultat per aktie 0,07 SEK (0,12)

ACKUMULERAT 1 JANUARI – 30 JUNI 2014

 • Nettoomsättning 789 MSEK (737)
 • Rörelseresultat 33 MSEK (29). Exklusive   extraordinära kostnader utgör rörelseresultatet 39,6 MSEK med en rörelsemarginal om 5,0 %
 • Rörelsemarginal 4,2 % (4,0 %)
 • Resultat efter skatt 26 MSEK (22)
 • Resultat per aktie 0,36 SEK (0,31)
 • Likvida medel 44 MSEK (53)

ANDRA KVARTALET 1 APRIL – 30 JUNI 2014

 • Nettoomsättning 388 MSEK (371)
 • Rörelseresultat 6 MSEK (11). Exklusive extraordinära kostnader utgör rörelseresultatet 12,6 MSEK med en rörelsemarginal om 3,3 %
 • Rörelsemarginal 1,6 % (3,0 %)
 • Resultat efter skatt 5 MSEK (8)
 • Resultat per aktie 0,07 SEK (0,12)

ACKUMULERAT 1 JANUARI – 30 JUNI 2014

 • Nettoomsättning 789 MSEK (737)
 • Rörelseresultat 33 MSEK (29). Exklusive   extraordinära kostnader utgör rörelseresultatet 39,6 MSEK med en rörelsemarginal om 5,0 %
 • Rörelsemarginal 4,2 % (4,0 %)
 • Resultat efter skatt 26 MSEK (22)
 • Resultat per aktie 0,36 SEK (0,31)
 • Likvida medel 44 MSEK (53)

Koncernchef Carl-Magnus Månsson kommenterar

Den 11 juli offentliggjordes att Acando och Connecta går samman. Samgåendet med Connecta gör oss till det ledande management- och IT-konsultbolaget i norra Europa. Det sammanslagna bolaget får en viktig position på den svenska marknaden. Vi får ett tydligt ledarskap inom områdena Management Consulting, Strategisk IT, Affärssystem, både SAP och Microsoft Dynamics samt en helt ny möjlighet att ta ansvar för kunders digitala transformering, från strategi till lösningsutveckling. Sammanslagningen medför även ytterligare fördjupad kompetens inom flera branscher och lösningsområden samt tillgång till ny kompetens inom flera nya teknikplattformar såsom Google och Oracle vilket skapar nya expansionsmöjligheter.  Vi får även möjlighet till leveranser från Baltikum och Indien samt tillgång till infrastrukturnära tjänster. Sammantaget blir vi en mer komplett leverantör med ytterligare djup och spets inom våra tre huvudområden Management Consulting, Enterprise Solutions och Digital Solutions, men också med ett mer komplett innehåll. Integrationen fortskrider enligt plan, med primärt fokus på gemensam kundbearbetning och samordning av tjänsteerbjudanden samt realisering av övriga synergier. De besparingar som indikerats i prospektet har validerats och realiseras till stora delar under andra halvåret med struktureringskostnader som följd.

Under andra kvartalet har den svenska och tyska verksamheten förbättrats resultatmässigt i samma takt som under första kvartalet. Marknaden i dessa länder är oförändrad med viss osäkerhet kring större investeringar. I Norge har marknaden kring generella teknologitjänster försvagats och under kvartalet belastas resultatet av genomförda effektiviseringar. i samband med den slutliga integrationen av E-vita. I Finland upplever vi en svag marknad med långa beslutscykler, vilket påverkar beläggningen negativt under kvartalet, medan verksamheten i Storbritannien fortsätter utvecklas väl med stärkt lönsamhet.

Allt större projekt med allt högre krav på både verksamhets- och teknologiinsikt präglar marknaden för våra tjänster och därmed ökar kraven på oss att lyhört driva förändringar tillsammans med våra kunder. Tillgång till ny teknologi skapar nya lösningsmöjligheter och helt nya möjligheter i affärsmodellering och processutveckling. Ett sådant exempel är vårt samarbete med NetOnNet kring avancerade beslutsstöd för att i realtid visualisera nyckeltal kring prisbild och lönsamhet.

För att nå framgång måste vi ha förståelse för våra kunders egna förutsättningar och strategier, den industri de verkar i och teknologins möjligheter att accelerera förändringsprocesser. För att klara detta behöver vi fortsätta skapa en tydlig position där vi kombinerar genomförandefokus med strategisk insikt. Samtidigt behöver vi fortsätta växa för att möta allt större kunder med krav på mer komplexa projekt och samarbete över en hel livscykel, från strategidefinition till applikationsförvaltning. Det förtroende vi fått från Orkla att gemensamt genomföra en SAP-implementation i flera delar av koncernen är ett exempel på detta. Ett annat exempel som visar på vikten av att ha kunskap och insikt i en specifik industri eller bransch är den framgång vi har med vår satsning på medlemsbaserade organisationer, där ytterligare ett stort fackförbund beslutat sig för att använda vårt ramverk ”Medlem 2020” för att modernisera sina stödsystem och effektivisera sina processer.

Jag ser med stor tillförsikt fram emot hösten, inte minst den kraft som uppstår när Sveriges bästa konsulter nu möts och utmanas i både pågående och nya uppdrag. Vi har nu tagit en ny position i ambitionen att ge våra kunder en än snabbare väg till framgång.

Detta är information som Acando AB (publ.) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 22 juli 2014.

För mer information vänligen kontakta: 
Carl-Magnus Månsson, VD och koncernchef, Acando, 08 699 73 77.
Anneli Lindblom, CFO, 0765 93 84 00 

Acando är ett management- och IT-konsultbolag som tillsammans med sina uppdragsgivare skapar affärsnytta genom att förbättra och effektivisera processer, organisation och IT. Bolaget har 1100 medarbetare fördelade på 19 kontor i Sverige, Tyskland, Norge, Finland och England. Med våra kärnvärden – laganda, passion och resultatskapande – ser vi till helheten och förstår sambandet mellan verksamhet och IT. Acando omsätter cirka 1,5 miljarder kronor per år och är noterat på NASDAQ OMX Nordic. www.acando.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Läs hela kvartalsrapporten.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från RegSmart Life ScienceAnnons

Stort behov av regulatorisk kunskap inom läkemedelsindustrin

Marie Gårdmark, Farm Dr, vd och grundare och Agneta Larhed, Farm Dr, senior konsult och grundare, RegSmart Life Science.
Marie Gårdmark, Farm Dr, vd och grundare och Agneta Larhed, Farm Dr, senior konsult och grundare, RegSmart Life Science.

En möjliggörare med gedigen regulatorisk grund från både myndighet och industri. Så beskriver RegSmart Life Science grundare, Marie Gårdmark och Agneta Larhed, bolaget som hjälper både företag och forskare med allt från produktutveckling till regulatoriska frågor. 

Det var redan på apotekarutbildningen vid Uppsala universitet som Marie Gårdmark och Agneta Larhed lärde känna varandra. I dag har Marie en bred bakgrund inom läkemedelsutveckling och regulatoriska frågeställningar och Agneta har stor erfarenhet inom formuleringsutveckling av läkemedel – en riktigt bra kombination enligt de själva: 

– Vi kommer båda från tjänster på Läkemedelsverket. Jag var chef för tillståndsverksamheten rörande läkemedel och Agneta var vetenskapligt ansvarig inom området farmaci och bioteknologi. Under våra år på myndigheten såg vi att det fanns ett stort behov av regulatorisk kunskap inom industrin, framförallt bland småföretagare och forskare. Det sådde fröet till RegSmart. När erbjudandet kom att starta ett bolag tillsammans med Center for Translational Research så kändes det som ett enkelt beslut, säger Marie Gårdmark, Farm Dr, vd och grundare. 

– Det som gör oss unika på marknaden är vår bredd. Vi balanserar regulatoriska, vetenskapliga och kommersiella behov och förutsättningar vilket är värdefullt i arbetet med så väl tidig utveckling som inför marknadsgodkännande. Jag och Marie kompletterar varandra och vi har ett bra helhetsperspektiv med fokus på företagens mål, tillägger Agneta Larhed, Farm Dr, senior konsult och grundare. 

Använda riktlinjer på rätt sätt

Just helhetsperspektivet är extra viktigt poängterar Marie Gårdmark. Det gäller att utgå från vilka produkter som bolaget faktiskt vill ha ut på marknaden i slutändan – något som mindre företag inte alltid tänker på: 

– De blir lätt uppslukade av den fas som de befinner sig i just nu och inför de problem de möter dagligdags. Genom att istället ha ett klart affärsmål med sin produkt från start, blir det lättare att förstå vad man behöver göra för att nå dit. Här är det viktigt att veta hur man kan ta hjälp av riktlinjer och regler under resans gång för att uppnå sina kommersiella intressen, säger Marie Gårdmark. 

Men, det handlar inte bara om att läsa riktlinjer – det  gäller också att förstå sammanhanget, säger Agneta Larhed. RegSmarts roll är att vara lösningsfokuserade och deras arbete går snarare ut på att förstå syftet med riktlinjerna, och hjälpa kunden att förstå vart lagstiftningen är på väg. 

– Då får man bättre koll på vad man behöver eller inte behöver göra, och kan se både närliggande risker och möjligheter i utvecklingsarbetet. Vi har tre ledord som vi utgår från: vetenskaplighet, regulatorisk relevans och fit for purpose. Fit for purpose innebär att man utgår ifrån det man vill uppnå och därefter bestämmer vilka studier eller tester man ska göra istället för att bara hålla sig fast vid en riktlinje och göra som man alltid har gjort, säger Marie Gårdmark. 

Stort engagemang och framåtanda 

I augusti firar bolaget ett år och utvecklingen har varit över de båda grundarnas förväntan. De har nyligen rekryterat tre nya spetskompetenser som ska täcka upp inom dels det medicintekniska området, dels inom läkemedelstillverkning. 

– Det är väldigt roligt att få ta del av så många spännande idéer från företag och forskare som jobbar med alla dessa fantastiska utvecklingsprojekt inom läkemedel och medicinteknik. Det finns ett sådant engagemang och en stark framåtanda, vilket är härligt att kunna vara en del av! säger Agneta Larhed.

– För oss är det viktigt att bidra till utvecklingen av life science-sektorn i Sverige och det är något som vi gör på olika sätt. Det kan till exempel handla om att hjälpa små forskande företag med regulatorisk kunskap så tidigt som möjligt i utvecklingsprocessen. Det regulatoriska behöver inte förhindra eller försvåra – det gäller bara att fokusera på sin produkt och se möjligheterna, avslutar Marie Gårdmark.

Fakta RegSmart Life Science
RegSmart Life Science AB bildades i augusti 2019. Företaget är en del av koncernen Center for Translational Research tillsammans med Clinical Trial Consultants, Lablytica och ClinSmart. I dagsläget har företaget fem anställda och kontor i Uppsala. RegSmart täcker regulatoriska frågeställningar för både läkemedel och medicintekniska produkter och har en global inriktning med fokus på den europiska och amerikanska marknaden.
EXTERN LÄNK: Läs mer här 

Mer från RegSmart Life Science

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med RegSmart Life Science och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

 • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

 • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

 • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?