1515

Q2: QBank ökar vinsten med 157%

Kvartal 2 blir det bästa kvartalet i QBNK’s historia. Försäljningen ökar med 58% och rörelseresultatet ökar med hela 157% jämfört med jämfört med 2013.
Försäljningen för kvartal 1 + kvartal 2 blev 8,0 MSEK (4,7) med ett rörelseresultat (EBIT) på 2,6 MSEK (1,5) och periodens resultat på 1,7 MSEK (1,4). Försäljningen ökar med 52% och rörelseresultatet ökar med 75% jämfört med första halvåret 2013.

Kvartal 2 blir det bästa kvartalet i QBNK’s historia. Försäljningen ökar med 58% och rörelseresultatet ökar med hela 157% jämfört med jämfört med 2013.
Försäljningen för kvartal 1 + kvartal 2 blev 8,0 MSEK (4,7) med ett rörelseresultat (EBIT) på 2,6 MSEK (1,5) och periodens resultat på 1,7 MSEK (1,4). Försäljningen ökar med 52% och rörelseresultatet ökar med 75% jämfört med första halvåret 2013.

VD har ordet
QBank har en stark utveckling i en marknad som enligt Gartner Inc. ökar med 40% per år. Det senaste kvartalet har präglats av vår börsintroduktion den 2 juni. Det har tagit stora delar av vårt fokus på verksamheten men med facit i hand är jag otroligt nöjd med resultatet. Den 12:e handelsdagen var vi AktieTorgets mest handlade aktie. Nu blickar vi återigen framåt och arbetar för fullt med vår fortsatta tillväxt och våra mål. Vi har fått ett antal nya kunder, både i Sverige och utomlands. Jag tänker främst på Ovako, Norma Group och Svenska PostkodLotteriet. Dessa kommer att kunna ge oss en bra hävstång utanför Sveriges gränser. Vi har också fått två partners i finska Connecting Talents och Malmöbaserade Pixelant som tillsammans har över 400 potentiella kunder till QBank. Men arbetet är bara i sin linda. Vi tror oss ha hittat en bra modell som motiverar nya partners att erbjuda QBank till sina kunder och innan året är slut ser jag att vi har avtal med minst fem nya samarbeten på plats. Vi har också påbörjat ett antal förvärvsdiskussioner, vilket ligger i linje med vår strategi.

Försäljning
Trots allt arbete kring noteringen gör QBank sitt bästa kvartal någonsin. Jämfört med Q2 2013 ökar försäljningen med 58% till 3,7 MSEK och rörelseresultatet med hela 157% till 1,9 MSEK. Vi kan dessutom tredubbla omsättningen utan att behöva rekrytera några fler personer eller göra några investeringar, vilket skulle öka lönsamheten ännu mer. Intäkterna fördelar sig enligt; 60% abonnemang och 40% övriga tjänster.

Finansiellt
Balansräkningen är stabil och kommer att stärkas ytterligare efter våra fortsatt positiva resultat. Vi kommer amortera checkkrediten med 500 TSEK under hösten. 

Kort om QBNK Holding AB (publ)

QBanks affärsidé är att erbjuda företag och myndigheter molnbaserade produkter och tjänster inom Digital Asset Management. Bolaget växer med 30-40% per år. Ytterligare information avseende bolaget finns på  www.qbank.se

Kortnamnet för aktien är: QBNK 
ISIN-kod för bolagets aktie är: SE0005934023

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?