Annons

Delårsrapport Q2 - 2014

- Nettoomsättningen uppgick till 42,3 MSEK (3 månader).

- Rörelseresultatet uppgick till 21,1 MSEK (3 månader).

- Rörelsemarginalen uppgick till 48,1%.

- Resultat efter skatt uppgick till 7,6 MSEK (3 månader).

- Nettoomsättningen uppgick till 42,3 MSEK (3 månader).

- Rörelseresultatet uppgick till 21,1 MSEK (3 månader).

- Rörelsemarginalen uppgick till 48,1%.

- Resultat efter skatt uppgick till 7,6 MSEK (3 månader).

Under andra kvartalet har JSM tecknat nytt långsiktigt avtal med Intrum Justitia Debt Finance AG om löpande överlåterlse av förfallna fordringar. Avtalet ersätter tidigare avtal med Intrum Justitia. Avtalet är sekretessbelagt men JSM är nöjda med avtalet.

Lagen om viss verksamhet med konsumentkrediter (SFS 2014:275) trädde i kraft den 1 juli 2014. Dotterbolagen till JSM Financial Group AB (publ), JSM Capital AB och Cash2you Nordic AB är enligt denna lag tillståndspliktiga för den verksamhet som bedrivs och bolagen har inlett arbetet med att ansöka om tillstånd. Under tiden fram till och med den 1 januari 2015, eller till dess ansökan prövats, bedriver bolagen verksamheten med stöd av övergångsreglerna till lagen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

JSM Financial Group AB är ett holdingbolag som äger bolagen JSM Capital AB samt Cash2you Nordic AB. Bolaget startades 2013.

Dotterbolagen bedriver utlåning till allmänheten. Krediterna utgörs av blancokrediter om maximalt 25 000 kronor per person och dotterbolag med löptider mellan ett och fem år. Dotterbolagen är registrerade som finansiella institut hos Finansinspektionen. Bolagen marknadsför sig under varumärkena Cashbuddy och Cash2you. Mer information finns på respektive bolags hemsida.

www.cashbuddy.se

www.cash2you.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Kvartalsrapporten Q2 - 2014

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från AJ produkterAnnons

Så skapar du drömkontoret för dina anställda

Över hälften av svenskarna vill ha ett eget kontor på jobbet – ändå sitter många av oss i öppna kontorslandskap. 

Men oavsett lokalens förutsättningar går det att skapa ett kontor som får dina anställda att längta till jobbet. 

Möbler för det aktiva kontoret 

Oavsett storlek på företaget och bransch är öppna kontorslandskap en vanlig syn på arbetsplatser runtom i landet. Men endast 10 procent av svenskarna har det öppna kontorslandskapet som drömarbetsplats enligt en undersökning som YouGov genomförde för några år sedan. Hela 51 procent av de tillfrågade angav i stället att de helst ville arbeta i ett cellkontor, alltså ett eget rum med en dörr att kunna stänga om sig när man behöver extra koncentration. 

Hur skapar man då drömkontoret, trots att lokalen kanske inte har förutsättningar för cellkontor? Här är några smarta tips. 

1. Rum i rummet ger ökade möjligheter

Med hjälp av skärmväggar och hyllsektioner går det att skapa fler mindre kontorslandskap i stället för ett stort. Att dela plats med några få är nämligen det näst mest attraktiva, enligt undersökningen från YouGov. 

Skärmar är också ett bra sätt att skapa lite extra avstånd i tider då vi inte ska vara så nära varandra, dessutom dämpar de ljud vilket annars är ett vanligt störmoment på kontor där många är samlade på en yta. 

– Det som vanligtvis är problemet med öppna kontorslösningar är ljud och oljud. På nya kontor saknas ofta möjligheten till att få sitta ostört själv eller att sitta i ett område eller rum som inte stör övriga, säger Roger Heikenström, affärsområdeschef Kontor på AJ Produkter. 

2. Tänk på ergonomin

Ingen blir glad av att sitta still för mycket och forskning har visat att man gör ett bättre jobb och blir mer effektiv om kroppen mår bra. Alltså är det en win-win för alla om medarbetarna kan vara mindre stillasittande under dagen. Höj- och sänkbara skrivbord och högre mötesbord i en del av konferensrummen är självklara val för den som vill ha välmående personal. Att ha möten ståendes är också sådant som främjar kreativiteten. 

– Det finns också ett stort sortiment av möbler för aktivt sittande, som har långt fler hälsofördelar än att sitta i en vanlig kontorsstol, säger Roger Heikenström. 

3. Ytor för olika behov

Arbetsytor som bjuder in till projektmöten är också attraktivt, så väl som tysta rum för video- eller telefonsamtal. Kanske en mysig soffhörna att dra sig undan i och för att läsa viktiga papper eller fila på idéer? AJ Produkters soffa Hush har höga ljuddämpande väggar där man både får vara i fred och kan hålla avstånd till andra. 

Ett annat tips är att använda befintliga ytor så som konferensrum, fikahörnan eller lunchrummet när det är tomt till att få ett eget space för den som behöver lite enskildhet. 

Men du, undvik aktivitetsbaserade kontor där medarbetarna inte har någon särskild plats. Endast 8 procent av de svarande i undersökningen angav att det var den typen av kontor de ville jobba i. 

Allt för drömkontoret hos AJ Produkter 

 

 

Mer från AJ produkter

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med AJ produkter och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?