1515

HEXPOL förvärvar Kardoes Rubber, en välkänd amerikansk tillverkare av gummiblandningar

HEXPOL har tecknat avtal om att förvärva verksamheten i Kardoes Rubber Co. från grundaren Frank Kardoes och hans familj. Frank Kardoes startade Kardoes Rubber 1988 och är idag en välkänd tillverkare av gummiblandningar på den amerikanska marknaden.

"Förvärvet är ett mycket bra komplement till HEXPOL Compounding i USA och breddar och stärker vår närvaro med gummiblandningar i slutkundssegment som industriell materialhantering, jordbruksutrustning och terrängdäck. Kardoes Rubber utökar vår kapacitet och förmåga att betjäna våra kunder på ett mer effektivt sätt."
                                                                     Tracy Garrison, President HEXPOL Compounding NAFTA

Kardoes Rubber, med en tillverkningsenhet i LaFayette, Alabama, USA, hade 2013 en omsättning på 43 MUSD och har cirka 90 anställda.

Den förvärvade verksamheten har en lägre EBITDA-marginal än HEXPOL-koncernen och förväntas ge en mindre positiv effekt på resultat per aktie från start.

"Det här är ytterligare ett steg i att expandera och stärka HEXPOL-koncernen genom ett ytterligare förvärv inom vår kärnverksamhet. Kardoes Rubber kommer, med sin kompetens och kapacitet, att passa bra in i HEXPOL-koncernen."
                                                                                             Georg Brunstam, VD och Koncernchef

Förvärvspriset uppgår till 31,8 MUSD på skuldfri bas och finansieras genom en kombination av befintlig kassa och existerande banklån. Köpeskillingen kommer att betalas vid slutförandet av förvärvet vilket förväntas ske i slutet av juli. Verksamheten beräknas konsolideras från och med augusti 2014.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Georg Brunstam, VD och Koncernchef
Tel: +46 (0)708 55 12 51

Karin Gunnarsson, CFO/IR
Tel: +46 (0)705 55 47 32

Tracy Garrison, President HEXPOL Compounding NAFTA
Tel: +1 615 708 7855

HEXPOL är en världsledande polymerkoncern med starka globala positioner inom avancerade polymera blandningar (Compounding), packningar för plattvärmeväxlare (Gaskets) samt hjul i plast och gummimaterial för truck- och länkhjulsapplikationer (Wheels). Kunderna är i huvudsak OEM-tillverkare av plattvärmeväxlare och truckar, den globala fordonsindustrins- och verkstadsindustrins systemleverantörer, energisektorn samt tillverkare av medicinteknik. Koncernen är organiserad i två affärsområden, HEXPOL Compounding och HEXPOL Engineered Products. HEXPOL-koncernens försäljning 2013 uppgick till 8 036 MSEK. HEXPOL-koncernen har cirka 3 400 anställda i tio länder. Ytterligare information finns på www.hexpol.com.

Detta pressmeddelande utgör sådan information som HEXPOL AB (publ.) kan vara skyldigt att offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 11 juli 2014.

Följande bilagor finns för nedladdning:
HEXPOL förvärvar Kardoes Rubber, en välkänd amerikansk tillverkare av gummiblandningar

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?