1515

Oncos Therapeutics rekryterar Dr Magnus Jaderberg som CMO för att stärka fokus inom cancerimmunterapi

 

HELSINGFORS, Finland, 4 juni 2014 — Oncos Therapeutics Ltd., som utvecklar en tumörspecifik immunterapi mot cancer, tillkännagav i dag att bolaget har utsett Dr Magnus Jaderberg, Leg. Läk, Med. Dr., till Chief Medical Officer (CMO).

 

HELSINGFORS, Finland, 4 juni 2014 — Oncos Therapeutics Ltd., som utvecklar en tumörspecifik immunterapi mot cancer, tillkännagav i dag att bolaget har utsett Dr Magnus Jaderberg, Leg. Läk, Med. Dr., till Chief Medical Officer (CMO).

Dr Jaderberg är utbildad farmaceutisk läkare med mer än 25 års erfarenhet från olika forskningsfunktioner, inklusive klinisk forskning, medical affairs, pharmacovigilance, strategisk produktutveckling, hälsoekonomi och ledningsansvar. Hans terapeutiska kunnande omfattar immunologi, onkologi och infektionssjukdomar.

Dr Jaderberg har erfarenhet från alla faser inom klinisk forskning, inklusive klinisk farmakologi, dosutvärdering, registrering samt differentiering och övervakning efter lansering Hans expertis inom immunterapi omfattar Yervoy (ipilimumab), Enbrel (etanercept), Torisel (temsirolimus), Orencia (abatacept), Rapamune (sirolimus) och Nulojix (belatacept).

“Vi är mycket glada att kunna tillkännage rekryteringen av Magnus till vårt team. Han kommer att tillföra strategisk expertis och kunskap till vår prioriterade forskning och utveckling kring cancerimmunterapi”, kommenterade Oncos Therapeutics VD Frans Wuite.

Dr Jaderberg studerade medicin vid Karolinska institutet i Stockholm, och är registrerad att praktisera medicin i Sverige och Storbritannien. Han var hedersföreläsare inom läkemedelsutveckling vid King’s College i London 2003-2009 och är medlem vid fakulteten för farmaceutisk medicin vid Royal Colleges of Physicians of the United Kingdom.

Dr Jaderberg har tidigare haft seniora positioner på nationell, europeisk och global nivå inom GlaxoSmithKline, Pharmacia, Wyeth och Bristol Myers Squibb (BMS). Hans senaste position var som CMO på BMS Europe.

Dr Jaderberg började på Oncos Therapeutics den 1 juni 2014.


För ytterligare information, vänligen konkakta:

Antti Vuolanto, operativ chef

Oncos Therapeutics Ltd.

Telefon +358 407517329

info@oncos.com

 

Fakta till redaktionen:

Om Oncos Therapeutics

Oncos Therapeutics Ltd är ett privatfinansierat bioteknologiföretag som inriktar sig på att utveckla och kommersialisera produkter för cancerimmunterapi, specifikt riktad mot den enskilda patientens unika cancerceller. Utöver sin ledande produkt, ONCOS-102, har Oncos skapat en portfölj av ett antal adenovirusbaserade kandidater inom sin cancerimmunterapiplattform. Företagets huvudinvesterare är HealthCap, ett av de största venture capital-företagen inom bioteknologi i Europa. Oncos, som grundades 2009, har sitt huvudkontor i Helsingfors, Finland, samt kontor i Schweiz. För ytterligare information om Oncos: www.oncos.com.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från Ikano BostadAnnons

Så blir nya bostadsområdet i Stockholm

Just nu växer ett helt nytt bostadsområde upp sex minuters cykelväg från Stockholm. Fokus ligger på gemenskap och trygghet – bland annat genom nya digitala verktyg, gemensamma ytor och kvadratsmarta lägenheter.  

Läs allt om hur den nya stadsdelen Årstahusen växer fram 

Totalt ska det bli över tusen lägenheter, både bostadsrätter och hyresrätter. Området Årstahusen, som ligger mellan Liljeholmstorget och Årsta centrum, var tidigare ett industriområde men omvandlas nu till bostadskvarter med fokus på att förenkla vardagen för de som flyttar in. 

– En stor del av enkelheten ligger i platsen. Det finns otroligt bra kommunikationer med tvärbana och bussar och en cykelväg som går hela vägen till Södermalm, dit det tar sex minuter att cykla. Så småningom kommer också en tunnelbanestation, säger Josefine Wikström, bostadsutvecklingschef på Ikano Bostad. 

”Hemma” växer

Men det ska också vara enkelt att bo i Årstahusen eftersom all service kommer att finnas på plats. Det finns redan en F-9-skola i området och det byggs flera lokaler för förskolor. I bottenplanen på husen finns möjligheter för café och gemensamma ytor. 

– Vi ser i studier att det vi kallar ”hemma” inte längre definieras så snävt som det egna huset eller den egna lägenheten. ”Hemma” kan lika gärna vara de närmaste kvarteren. Vi bär ändå stora delar av våra liv i våra devices och caféet runt hörnet kan lika gärna bli mitt hemmakontor som ett extra vardagsrum. Odlingslådor på gården blir precis som en egen trädgård och i gemensamhetslokalerna kan man ha sin studentskiva. Det gör att vi behöver utveckla närområdet på lite andra vis än vad vi gjorde för tio år sedan , säger Josefine.   

Appen underlättar kontakt

Andra ledord för utvecklingen av Årstahusen är gemenskap och trygghet. De blandade boendeformerna skapar möjligheter för människor i olika faser i livet att hitta en bostad och med gröna gårdar och gemensamma utrymmen är förutsättningarna för att lära känna sina grannar bättre. Man har också digitala verktyg som ska underlätta kontakterna mellan boende.

– Det blir lättare att ta kontakt med grannarna när det görs digitalt. Man kanske behöver låna en borr eller undrar om någon kan passa ens katt när man reser bort. Att ta kontakt via appen innebär en lägre tröskel, det har vi märkt i de områden där den redan används. Dessutom är den bra ur ett hållbarhetsperspektiv, eftersom den uppmuntrar till dela saker och tjänster snarare än konsumtion, säger Josefine. 

Hittills har 278 lägenheter färdigställts i Årstahusen och innan årets slut påbörjas inflyttning av ytterligare 170 bostäder. Under hösten startar försäljningen av nästa projekt, som är ett 26 våningar högt hus. Detta är det tredje kvarteret av fem i området. I samma kvarter byggs hyresrätter med inflyttning 2023. 

Ikano Bostad är en långsiktig och engagerad bostadsutvecklare och fastighetägare – läs mer här 

Mer från Ikano Bostad

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Ikano Bostad och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?