1515

AF Bostäder vill bygga mer i norra Lund

En stor del av AF Bostäders studentbostäder ligger på Kämnärsrätten och Delphi i norra Lund där cirka 2700 bostäder finns. Nu ser AF Bostäder över möjligheten att förtäta området med cirka 1 500 ändamålsenliga bostäder som uppfyller de krav som dagens och morgondagens studenter har.

En stor del av AF Bostäders studentbostäder ligger på Kämnärsrätten och Delphi i norra Lund där cirka 2700 bostäder finns. Nu ser AF Bostäder över möjligheten att förtäta området med cirka 1 500 ändamålsenliga bostäder som uppfyller de krav som dagens och morgondagens studenter har.

- Vi har påbörjat ett projekt som kallas för Nya Kämnärsrätten, som innebär att vi vill riva de så kallade Fyrklöverhusen på Kämnärsrätten och ersätta dessa med moderna och energieffektiva bostäder för studenter. Projektet innebär också ett samarbete med Serviceförvaltningen på Lunds kommun, säger Henrik Krantz som är vd på AF Bostäder.

Fyrklöverhusen på Kämnärsrätten har idag ett omfattande renoveringsbehov, och börjar närma sig slutet av sin livslängd som ändamålsenliga studentbostäder. Idag bor cirka 700 studenter i Bostäderna. Genom projektet Nya Kämnärsrätten har AF Bostäder nu hittat en lösning som gör nytta både för studenter och för andra Lundabor. Mellan 1 200 och 1 500 nya studentbostäder kan uppföras i det nya projektet. I planen ingår också att bygga en tredimensionell fastighet tillsammans med Lunds kommun som uppför en flexibel enhet avsedd för förskola och årskurs F till 3 i en av de nya byggnaderna.

- Vi ser en fantastisk möjlighet här. Kostnaderna för underhåll och energiförbrukning i de här bostäderna är inte försvarbara. Kan vi dessutom nästan dubblera antalet bostäder och få in skolverksamhet i ett av Lunds hetaste områden så är fördelarna uppenbara, säger Magnus Cederberg, fastighetsutvecklingschef på AF Bostäder.


Projektet kräver en detaljplansändring och AF Bostäder har begärt en sådan ändring. Om denna beviljas kan projektet påbörjas 2017 och genomföras i etapper.

- Går ändringen igenom kan vi börja projektera under 2017. Vi måste dock genomföra förtätningen i etapper så att vi kan tillgodose bostadsbehovet för de studenter som bor i Fyrklöverhuset idag. Studenterna som bor där då måste få likvärdiga ersättningsbostäder. Vi siktar på att kunna slutföra projektet under 2028, säger Magnus Cederberg.

Fyrklöverhusen på Kämnärsrätten färdigställdes 1969. Arkitekt var Hans Westman som ritade flera byggnader i AF Bostäders bestånd, bland annat liknande Fyrklöverhus i området Gylleholm.

Magnus Cederberg, fastighetsutvecklingschef AF Bostäder, 046-19 15 43, magnus.cederberg@afb.se

Henrik Krantz, vd AF Bostäder, 046-19 14 19, henrik.krantz@afb.se

AF Bostäder är ett av Sveriges största studentbostadsföretag med 6 000 bostäder i centrala Lund. Vår uppgift är att äga och förvalta byggnader avsedda som billiga och ändamålsenliga bostäder åt aktiva studenter, idag och imorgon. Det gör vi genom att vara ständigt nytänkande, miljömedvetna och genom att hålla en hög servicenivå. Och just det, vi älskar våra kunder.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från CrunchfishAnnons

Digital Cash säkrar digitala betalningar

I Sverige sker under 10 procent av alla transaktioner med fysiska kontanter. Digitala betaltjänster dominerar men kräver att uppkoppling och betalservrarna fungerar. En robust lösning bör vara oberoende av nätet. Det är här Crunchfish Digital Cash-lösning xoxo.cash kommer in.

Digital Cash har kontanternas styrka i digital form och fungerar alltid. Oavsett var man befinner sig eller om nätverk tillfälligt saknas så erbjuds en driftsäker lösning där man kan betala offline. Digital Cash skapar trygghet för företag och konsumenter genom en digital betallösning som de alltid kan lita på. 

– I ett hållbart samhälle måste man planera för scenarios där inte allt fungerar. Digital Cash ger en försäkran om att digitala betalningar alltid kan genomföras, säger Joachim Samuelsson, VD Crunchfish.

Fungerar med alla digitala betallösningar

Systemet bakom en digital betallösning är komplext och innehåller många olika komponenter. Det är en utmaning att skapa betaltjänster som har hög tillgänglighet och robusthet. Finansinspektionen har nyligen kallat bankerna till möte för att diskutera hur avbrott i Swish ska hanteras för att försäkra att tjänsten har hög tillgänglighet. Digital Cash är en naturlig lösning för att skapa driftsäker digital betalning.

Crunchfish Digital Cash-lösning xoxo.cash konkurrerar inte med digitala betallösningar utan är en viktig pusselbit för att bidra till en ökad robusthet och tillgänglighet för de lösningar som redan finns.

– Digital Cash kompletterar alla andra betallösningar. Vår lösning ger robusthet som implementeras i själva betaltjänsten. Vi finns för att man alltid ska kunna betala tryggt med den betalösning som man föredrar, oavsett vem och var man är, säger Joachim Samuelsson.

Säker arkitektur i två steg

Crunchfish Digital Cash är ett komplement till alla olika betaltjänster, antingen i mobilen eller på ett kort. Lösningen bygger på ett system som delar upp betalningsförfarandet i två steg som gör betalningen möjlig att genomföra offline på ett säkert sätt. Betalaren har ett Digital Cash-konto som senare debiteras. Kontot kan inte övertrasseras och registrerar all betalningshistorik. 

Tävlar tillsammans med Swish i PTS Innovationstävling

Crunchfish deltar tillsammans med Swish i PTS Innovationstävling – Betaltjänster för alla. Tjänsten möjliggör att Swish fungerar i hela landet även där mobiltäckning saknas och gör att alla människor, företag och föreningar som föredrar just Swish kan lita på att den fungerar eftersom risken för driftstörningar elimineras. PTS fattar beslut om vilka sökande som får finansiering att genomföra sitt projekt i juni 2021.

Om Crunchfish 

Crunchfish är ett fintech-bolag och teknisk pionjär med patentsökt Digital Cash-lösning som använder en betalprocess i två steg, först clearing offline följd av online settlement. Crunchfish Digital Cash plånbok gör digital betalning robust och oberoende av nätet. Den är exceptionell flexibel och kan användas med alla typer av betalningslösningar. Crunchfish är sedan 2016 noterade på Nasdaq First North Growth Market med huvudkontor i Malmö och med representation i Indien.

Crunchfish.com/digital-cash 

 

Mer från Crunchfish

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Crunchfish och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?