1515

Christian Berner Invest AB sells office building in Mölnlycke to Eklandia Fastighets AB

Christian Berner Invest AB has sold the property called Härryda Solsten 1:118, an office building in Mölnlycke outside Gothenburg, where Christian Berner Tech Trade AB (publ), soon to be traded on First North, has its headquarters. Christian Berner Tech Trade AB, one of the leading technical trade groups in the Nordic region, plans a listing of the company’s shares on Nasdaq OMX First North after summer.
The buyer is Eklandia Fastighets AB, which has direct access to the property in combination with the purchase. The underlying value of the property is 85 million SEK.

Christian Berner Invest AB has sold the property called Härryda Solsten 1:118, an office building in Mölnlycke outside Gothenburg, where Christian Berner Tech Trade AB (publ), soon to be traded on First North, has its headquarters. Christian Berner Tech Trade AB, one of the leading technical trade groups in the Nordic region, plans a listing of the company’s shares on Nasdaq OMX First North after summer.
The buyer is Eklandia Fastighets AB, which has direct access to the property in combination with the purchase. The underlying value of the property is 85 million SEK.

“Eklandia is a long-term, professional property owner with a broad commitment in Mölnlycke Business Park. For the Christian Berner Group this sale means we can free up capital and the management can focus more on the development of our core business where we see an exciting time ahead,” says Joachim Berner, chairman of the board and main owner of Christian Berner Invest AB and Christian Berner Tech Trade AB.

Christian Berner AB has signed a long-term lease with Eklandia Fastighets AB. The property was built in 2006 and has a lettable area of approx. 5 000 square meters.

“This profile property with its modern design and technology complements our property portfolio in an excellent way and is in total alignment with our investment strategy. We also take the opportunity to welcome Christian Berner AB as tenants to Eklandia and look forward to good cooperation,” says Tage Christoffersson, CEO of Eklandia Fastighets AB.

Newsec acted as advisors to Christian Berner on the sale.

For further information please contact:
Joachim Berner, chairman of the board, Christian Berner Invest AB
and Christian Berner Tech Trade AB, tel: 070-620 11 50, email: joachim.berner@christianberner.com
www.christianberner.com Tage Christoffersson, CEO Eklandia Fastighets AB, tel: 031-744 09 04, email: tage@eklandia.se

Christian Berner Tech Trade Group is an independent privately owned corporate group with more than 115 years of experience of technical trading. We offer quality products and system solutions with a focus on environmental technology from European manufacturers to industries and municipalities in Sweden and the rest of the Nordic region. The Group has a total of 150 employees and net sales of approximately 400 MSEK. Christian Berner Tech Trade AB is the head company for trading activities and markets our product programme in the whole of the Nordic region through subsidiaries in Denmark, Finland, Norway and Sweden. For more information about Christian Berner visit www.christianberner.se and www.christianberner.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Christian Berner Invest AB sells office building in Mölnlycke to Eklandia Fastighets AB

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från Ikano BostadAnnons

Kunddriven innovation leder bostadsutvecklingen

Flexibla eluttag, flyttbara väggar och hem som räcker bortom den egna lägenheten. Nya sätt att leva gör att vi söker nya sätt att bo – frågan är bara om fastighetsbolagen hänger med?

Läs mer om Ikano Bostads innovationsprogram BoLabb 

Innovation kan skapas på många sätt. Den kan vara teknikdriven, det vill säga ny teknik uppfinns först och därefter undersöks hur den kan implementeras i människors vardag. Eller så kan den vara behovsdriven, det vill säga att människors behov är det som styr vilka lösningar som tas fram. På Ikano Bostads BoLabb jobbar man efter det senare alternativet. 

– Vårt innovations- och utvecklingsarbete är väldigt kunddrivet. Vi lyssnar in vilka problem kunderna brottas med och försöker lösa dem, säger Lotta Sjödin, strategisk innovations- och utvecklingsledare på Ikano Bostad. 

BoLabb är egentligen inte ett fysiskt labb utan namnet på den metodik som används. 

– VI arbetar i tre faser. Den första är utforskande, den andra är skapande och i den tredje implementerar vi. 

Lotta Sjödin, strategisk innovations- och utvecklingsledare på Ikano Bostad.
Lotta Sjödin, strategisk innovations- och utvecklingsledare på Ikano Bostad.

I den första fasen är det viktigt att vara öppen och framförallt försöka detektera kundernas behov, inte deras önskemål om lösningar, säger Lotta.  

– Henry Ford sa en gång att om han hade lyssnat på sina kunder så hade de önskat sig en snabbare häst. Och det är ju det som är skillnaden mellan att lyssna på behov och på önskemål om lösningar. Behovet var att förflytta sig snabbare, inget annat. Men börjar man prata om lösningar för tidigt så målar man lätt i sig i ett hörn. 

FlexEl och FlexRum

För Ikano Bostad har det kunddrivna arbetssättet lett till flera innovationer som kommit till användning i kundernas vardag. Ett strategiskt samarbete med IKEA mynnade till exempel ut i flyttbara eluttag och dito väggar. 

– Många människor bor i dag lite mindre än vad de egentligen skulle vilja. Det gör att behovet av flexibilitet ökar. Ibland behöver man kanske ett extra rum att sova i, ibland ett extra rum att jobba i. 

Smart FlexEl
Smart FlexEl

De flyttbara eluttagen bottnade i att många av kunderna berättade om den dagliga kampen mot sladdhärvor och uttag som aldrig satt där de borde. 

– Båda de här lösningarna används i dag i praktiken. Vi jobbade tidigt med prototyper i skala 1:1 som kunderna fick prova, blanda annat genom att flytta in i testlägenheter. Och efter att vi implementerat lösningarna i riktiga hem så gör vi också uppföljningsbesök, för att se hur de fungerar i verkligheten, säger Lotta. 

Delad boyta

Just nu jobbar BoLabb med ett projekt som undersöker hur våra bostäder kan anpassas för att delas med flera. Tanken är att alla har sitt eget space, som kanske är lite mindre än vanligt, men att det i gengäld finns gemensamhetsytor, som vardagsrum och kök. 

– Många människor upplever i dag att de känner sig isolerade och saknar en större gemenskap. Samtidigt står städerna för en stor del av vår resursförbrukning och kan vi använda dem mer effektivt kan det ha en stor klimatpåverkan. 

Kontor på dagen och sovrum på natten.
Kontor på dagen och sovrum på natten.

Projektet riktar sig i ett första steg till ensamhushåll eller familjer med upp till två personer. Och tanken är inte att skapa nya 70-talskollektiv – utan att anpassa boendet efter vad dagens kunder behöver. 

– Det vi har sett hittills är att människor har ett behov av gemenskap, men man vill inte att den ska kännas påtvingad. Vi ska snart börja bygga bostäder i Malmö där vi kommer att utforska exakt hur det här ska göras. Just att vara inlyssnande genom hela processen är jätteviktigt för att det ska bli bra, säger Lotta. 

Här finns allt du vill veta om Ikano Bostad 

Mer från Ikano Bostad

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Ikano Bostad och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?