1515

Seamless and PCMS signs global agreement: launch pad for retailers in the UK and US for SEQR mobile payments.

The agreement between Seamless (OMX: SEAM) and The PCMS Group plc will grow both companies’ businesses and take mobile payments to the next level. With a highly scalable solution based on an open platform, the mobile payment solution SEQR has since the launch in Sweden in 2012, been exported to three international markets, Romania, Finland and Belgium. The collaborative agreement with PCMS, the world leading supplier of software and services to the retail trade, further strengthens SEQR’s presence on the two strategic markets: the UK and the US.

The agreement between Seamless (OMX: SEAM) and The PCMS Group plc will grow both companies’ businesses and take mobile payments to the next level. With a highly scalable solution based on an open platform, the mobile payment solution SEQR has since the launch in Sweden in 2012, been exported to three international markets, Romania, Finland and Belgium. The collaborative agreement with PCMS, the world leading supplier of software and services to the retail trade, further strengthens SEQR’s presence on the two strategic markets: the UK and the US.

- What struck us about PCMS is how forward-thinking and innovative they are in order to meet their customer’s needs. They consistently deliver what their retailers are looking for. The agreement between PCMS and Seamless is a key component for big retailers in the UK and the US waiting to activate SEQR, says Seamless CEO, Peter Fredell.

PCMS is a key point of sales provider for top tier retailers in the US and the UK including, but not limited to, Marks & Spencer, John Lewis, Waitrose, Walgreens, Arcadia and Waterstones. The agreement opens up PCMS large client base on both markets.

- PCMS are delighted to be partnering with Seamless. Our dealings so far have been very positive and initial feedback from our customers has been superb. The speed of change in the payments industry is stunning and SEQR seem to be at the forefront of innovation. Our clients need payment solutions for all devices across their many sales channels, says Richard Goodall, Group Sales & Marketing Director at PCMS.

For more information:
Cecilia Lago Albright, Press Contact Seamless +46 707 43 13 45, Cecilia.albright@seamless.se /www.seqr.com
Peter Fredell, CEO Seamless, peter.fredell@seamless.se, +46 8 564 878 00

This information is such information that Seamless Distribution AB (publ) is required to disclose pursuant to the Swedish Securities Market Act and/or the Swedish Financial Instrument Trading Act. The information was released for publication on June 16th, 2014 at 09.00 am (CET).


Cecilia Lago Albright, Press Contact Seamless +46 707 43 13 45, Cecilia.albright@seamless.se /www.seqr.com

ABOUT SEQR, by Seamless

SEQR (se•cure) is Sweden’s and Europe’s most used mobile wallet in stores and online. SEQR enables anybody with a smartphone to pay in stores, at restaurants, parking lots and online, transfer money at no charge, connect loyalty programs, store receipts digitally and receive offers and promotions directly through one mobile app. Through the SEQR app, the user simply scans or taps a QR-code/NFC at check-out and approves the purchase by entering a PIN code. Fast, smooth and safe, SEQR’s payment solution enables merchants to lower interchange fees significantly compared to those charged by traditional card companies. SEQR’s unique transaction platform has been developed by Seamless, one of the world’s largest suppliers of payment systems for mobile phones.

Founded in 2001 and active in 30 countries, Seamless handles more than 3, 1 billion transactions annually through 525 000 active sales outlets. 4 600 merchants have chosen SEQR including Sweden’s largest grocery chains, fast food chains and national retailer chains including McDonald’s, Hemköp and Ur&Penn. SEQR was launched in Romania in 2013, in Finland in 2014 and is scheduled to launch in Belgium in 2014. In 2013, SEQR won the Mobile Money Global Award for Best Mobile Money Deployment in Europe. Seamless is traded on Nasdaq OMX Stockholm, under the SEAM ticker. www.seqr.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från PayerAnnons

Returpack väljer Payer för en ny digital utbetalningslösning för pantpengar

Returpack har valt betalningsbolaget Payers plattform för att ta in pantsystemet i en ny och digital era. 

Den nya digitala utbetalningslösningen börjar nu rullas ut på Returpacks egna storpantarautomater, Pantamera Express, i hela landet.

Sedan 1980-talet har svenskarna vallfärdat till landets pantmaskiner för att lämna in sina burkar och flaskor. Returpack är företaget som införde pantsystemet och bolaget hanterar nu över 2 miljarder burkar och flaskor varje år.

Returpack valde 2019 Payer som partner att digitalisera pantsystemets utbetalningslösning av pantpengar och bolaget har nu utvecklat den tekniska plattformen som gör det möjligt att starta tester och utrullning över hela landet.

Utbetalning till bankkontot

88% av alla flaskor och burkar som säljs i Sverige i dag pantas och materialåtervinns genom Returpacks pantsystem.

Returpack jobbar med att ständigt utveckla systemet för att förenkla och öka tillgängligheten för pantaren. Att kunna betala ut pant på fler sätt än via det traditionella pantkvittot är ett av förnyelseområdena. Den digitala överföringen direkt till det egna bankkontot ger en smidig lösning och följer digitaliseringsutvecklingen i samhället. 

Returpack har implementerat denna lösning i de egenägda storpantarautomaterna,  Pantamera Express. Ett test ihop med dagligvaruhandeln planeras och därefter tas beslut om vidare implementeringar.

– Pantamera Express-automaterna är en viktig del i vårt utvecklingsarbete kring framtidens pantsystem. Här har vi haft möjlighet att testa en ny digitaliserad utbetalningslösning i stor skala och kan nu erbjuda en säker, enkel och smidig tjänst för överföring av pantpengar direkt in på bankkontot, säger Carita Classon, produktchef på Returpack/Pantamera.

Internet-of-things – kommunikation mellan pantmaskin och mobilapp

Payer valdes för att utveckla motorn, en digital betalningslösning direkt till konsumentens bankkonto. Lösningen fungerar i en kombination mellan pantmaskinen, molnet och en mobilapp. Den nya Pantamera-appen är tillgänglig för både iOS och Android. Redan efter två månader har appen laddats ned 20 000 gånger.

Innan appen kan användas första gången kopplas bankkontot genom Mobilt Bank-ID av användaren. Det är en process som tar mindre än 1 minut att genomföra. Efter att pantaren hällt i sina burkar och PET-flaskor i Pantamera Express, skannar pantaren en QR-kod med mobilappen för att slutföra transaktionen.

I den första fasen av utrullningen ingick Returpacks 57 egenägda storpantarautomater, Pantamera Express. Dessa står utplacerade på större återvinningscentraler över hela landet. Under 2020 pantades 90 miljoner förpackningar via Pantamera Express.

Under pilotfasen har över 25% av användarna valt den digitala lösningen. Det är något som Returpack tror kommer öka snabbt ju fler svenskar som känner till appen. Den digitala lösningen är ett komplement till papperskvittot som kommer finnas kvar.

– Payer har varit mycket lyhörda för våra önskemål och vi har hela tiden känt oss trygga med att dom levererat en stabil och säker lösning för vårt digitala genombrott, säger Henric Oscarsson, Utvecklingsansvarig på Returpack/Pantamera.

– Vi på Payer är otroligt stolta över att vi fick förtroendet att utveckla nästa generations utbetalningslösning i det svenska pantsystemet. Ett system som alla svenskar har en relation till och bidrar till. Förutom att det är smidigt för konsumenten att få pengarna direkt på kontot, när man pantar, säger Peder Berge, vd och grundare av Payer.

Klicka här för att läsa mer om samarbetet mellan Returpack och Payer 

Mer från Payer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Payer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?