ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Jetshop förvärvar snabbväxaren Keycrunch

Jetshop, Nordens ledande leverantör av e-handelssystem, fortsätter investera i teknik för internetannonsering och förvärvar resterande andelar i mjukvaruföretaget Keycrunch AB. Förvärvet innebär dessutom startskottet på en ökad internationell expansionstakt av Jetshops erbjudanden inom internetannonsering.

Jetshop, Nordens ledande leverantör av e-handelssystem, fortsätter investera i teknik för internetannonsering och förvärvar resterande andelar i mjukvaruföretaget Keycrunch AB. Förvärvet innebär dessutom startskottet på en ökad internationell expansionstakt av Jetshops erbjudanden inom internetannonsering.

- Vår mjukvaruplattform för att förenkla annonsering via Google har mottagits med stor framgång av kunder över hela världen. Detta förvärv ger oss nu möjlighet att tillsammans öka vår internationella tillväxttakt, säger Alan Zabihi som är medgrundare och VD för Keycrunch AB.

Den globala efterfrågan av lösningar som underlättar internetannonsering är större än någonsin. Allt fler e-handelsföretag har börjat inse värdet av lösningar som förenklar, automatiserar och förbättrar annonseringen. Keycrunch senaste mjukvarulösning gör det möjligt att enkelt få fler kunder till e-handelsbutiken via Google Shopping, som är Googles nya annonseringslösning för e-handel.

- Vi investerade tidigt i Keycrunch och har sedan början imponerats över bolagets enastående tillväxt och förmåga att utveckla världsledande mjukvara för annonsering via viktiga kanaler som Google AdWords och Google Shopping. Affären skapar dessutom stora synergier med vår plattform för så kallad Retargeting annonsering, säger Christian Zanders, VD för Jetshop.

Affären är även startskottet på en internationell expansion av Jetshops affärsområde Jetshop AdTech med sikte ett starkare partnernätverk i främst Europa.

- Vi har idag främst kunder i Sverige men vår satsning på ett globalt partnernätverk har redan börjat generera allt fler kunder från andra delar av världen. Under den närmaste tiden kommer vi framförallt arbeta med att utvidga vårt europeiska partnernätverk. Vi kommer på sikt även att utöka vårt tjänsteutbud med stöd för Facebook, Retargeting och prisjämförelsesidor, avslutar Alan Zabihi.

För mer information gällande Jetshop kontakta:

Christian Zanders, VD Jetshop AB, tel +46 707 76 60 76, e-post christian.zanders@jetshop.se och www.jetshop.se

För mer information gällande Keycrunch kontakta:

Alan Zabihi, VD Keycrunch AB, telefon +46 736 33 58 02, e-post alan@keycrunch.com och www.keycrunch.com

Om Jetshop

Jetshop utvecklar och marknadsför Nordens största e-handelssystem Jetshop Commerce.  Jetshop grundades 2003 och har snabbt vuxit till en ledande partner för e-handel inom e-handelssystem, strategisk rådgivning, finansiella tjänster samt tjänster inom digital marknadsföring för att utveckla kundernas handel och kundrelationer. 3 000 företag använder i dag system levererade av Jetshop. Under 2013 genomfördes köp till ett värde överstigande 2 miljarder SEK i butiker som använder Jetshop Commerce.  I november 2010 utsågs Jetshop för tredje året i följd till ett av Sveriges snabbast växande teknologiföretag av Deloitte vid Sweden 2010 Technology Fast50. Jetshop har även belönats som ett av Europas 500 snabbast växande teknologiföretag i Deloitte EMEA 500 under 2009 och 2010. Jetshop har även högsta (trippel-A) kreditbetyg enligt Soliditet.

Jetshop har ca 60 medarbetare vid kontor i Sverige, Norge & Polen.

Om Keycrunch

Keycrunch är ett Göteborgsbaserat tillväxtbolag inom annonseringsteknik. Bolaget har utvecklat en molnbaserad mjukvarutjänst som tillåter webbhandlare att enkelt annonsera hela sitt sortiment via Google AdWords och Google Shopping. Lösningen automatiserar annonseringen helt och tar höjd för ändringar i produktsortiment, priser och lagersaldo dagligen. Grundarnas vision är att samtliga webbhandlare, små som stora, ska kunna nå ut med sina erbjudanden utan att resurser eller kunskap blir ett hinder.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies