Annons

Ren, säker transport – den nya, breda transportören frigör effektiviteten

På Interpack visar FlexLink sitt senaste utvecklingssteg för ren, säker och effektiv hantering av primär- och sekundärförpackningar inom livsmedel.

På Interpack visar FlexLink sitt senaste utvecklingssteg för ren, säker och effektiv hantering av primär- och sekundärförpackningar inom livsmedel.

Förluster i leveranskedjan inom livsmedel minskas med bland annat hållbara förpackningslösningar. FlexLinks nya, breda lamellkedjetransportör, WLX, adresserar de högre hygienkrav som finns inom hantering av primära och sekundära förpackningar inom livsmedel, hygienartiklar och läkemedel.

Hygien och säkerhet i fokus

Tvättning och rengöring av transportören går snabbt och är enkel för operatörerna att utföra. FlexLink’s senaste transportörplattform, WLX, sätter ribban på nya nivåer vad avser enkelhet att göra rent, resultat och att kortare tid krävs för rengöring.

“Vi är mycket stolta över konstruktionen eftersom den ger både en hög personsäkerhet och en god hygienisk standard som tillgodoser industrins behov och de regler vi kan förutse. Till exempel har vi eliminerat platta ytor där smuts och vätskor ligger kvar, samt hörn och håligheter där bakterier kan gro” kommenterar Tommy Karlsson, utvecklingschef på FlexLink.

Den nya transportörfamiljen är säker, tyst och samtidigt ergonomiskt utformad så att operatörerna enkelt kan lyfta kedjan vid rengöring och den inre konstruktionen är märkbart ren. Personsäkerheten är en nyckelfråga och de öppningar som finns är utformade för att minimera klämrisk och konstruktionen saknar skarpa kanter och hörn. Dessutom är ljudnivån behagligt låg till gagn för en god fabriksmiljö.

Låga kostnader

Tack vare en innovativ konstruktion och ett utvecklat modulsystem skapas förutsättningar för en problemfri drift, en god hygienisk standard och låga driftskostnader.

Totalkostnaden (Total Cost of Ownership) blir angenämt låg tack vare nya produktegenskaper och raffinerade funktioner. Ett exempel på detta är att rengöringsprocessen är betydligt snabbare och enklare än vad som är brukligt vilket frigör tid till produktion. Kedjan är enkel att lyfta och tillgängligheten inuti transportören och dess rena ytor gör att rengöringstiden kortas avsevärt.

Ledtiden från konstruera produktionslinjen till installation är mycket kort tack vare den moduluppbyggda konstruktionen och FlexLinks globala distributionsnätverk med korta leveranstider. När systemet väl är installerat blir driften problemfri och kostnaderna låga tack vare en robust konstruktion, låg strömförbrukning och ett minskat behov av vatten och rengöringsmedel vid tvätt. Sammanlagt betyder detta att livscykelkostnaden blir behagligt låg.

Mångsidig

Transportören, WLX, med en profil i rostfritt stål och plastlamellkedja levereras i form av komponenter, som färdig transportör eller i kompletta system i tre kedjebredder; 304, 456 och 608 mm. Den lämpar sig väl för hantering av tex påsar, ståpåsar, förpackningar i vätskekartong, buntade produkter, brickor eller massflöden av mindre produkter.

“Kommentarerna från industrin är att de är mycket tillfredsställda av vår nya bredbandsplattform, dess funktion och egenskaper. Konstruktionen är helt uppbyggd av standardiserade moduler där mycket energi har lagts ner i att skapa en god ergonomi och en enkelhet att göra rent vilket ökar den tillgängliga tiden för produktion. Dessutom gör den standardiserade konstruktionen att kvaliteten blir hög och konsistent, du vet vad du får och hur du skall hantera den. Det blir lätt att förändra linjen och systemet är lätt att lära sig. Nästa utvecklingssteg kommer att gå i samma riktning för att möta kraven på god hygien i direkt kontakt med livsmedel” avslutar Tommy Karlsson.

FlexLink AB

Klas Ålander
Communications Manager

031 337 2499
Klas.alander@flexlink.com

FlexLink är en global leverantör av produkter och lösningar för automatiserade produktionsflöden – som ökar effektiviteten i produktionssystem. FlexLink har lokala enheter i 27 länder och partners i fler än 60. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Under 2013 var antalet anställda 840 och omsättningen 1 664 Mkr.

FlexLink ingår i Coesia, en innovationsdriven koncern som består av 14 företag specialiserade inom tillverkning av automatiserade maskiner samt tillhörande produkter och tjänster. Under 2013 omsatte Coesia 1 370 M€ (prognos) och hade 5 800 medarbetare.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från InterketAnnons

Etikettleverantören som verkligen levererar

Stefan Gustafsson, VD Interket i Sverige
Stefan Gustafsson, VD Interket i Sverige

Den internationella etikettkoncernen Interkets Sverigekontor har sitt fäste i Helsingborg. Härifrån produceras etiketter för olika typer av märkning till flera olika branscher. Allt enligt företagets filosofi om kvalitet, hållbarhet och tillgänglighet.

Interket är internationellt ledande inom etikettbranschen och mycket av framgången stavas service. Företagets många kunder finns inom ett antal olika segment, till exempel livsmedels-, dryckes-, kemiskteknisk- och tillverkningsindustrin. De olika branscherna kräver olika etikettlösningar beroende på behov. Ett annat stort kundsegment är sjukhus och laboratorier, där etikettlösningarna oftast har någon form av variabeltryck och säkerhet. När det gäller lösningar runt spårbarhet och säkerhet så är Interketkoncernen marknadsledande idag.

– Våra styrkor är att vi ser till att kunderna får snabb och personlig service, vi vill att det skall vara enkelt att göra affärer med oss. Vi har dessutom en mycket flexibel produktion som kan tillgodose marknadens krav på korta ledtider, säger vd:n Stefan Gustafsson.

En strävan mot mer miljövänlig produktion

En annan viktig framgångsfaktor är att ha koll på de olika trender som finns i branschen. Precis som i alla branscher är miljö och hållbarhet viktiga ämnen att förhålla sig till. Interket strävar efter att hålla produktionen så klimatsmart som möjligt genom att använda FSC-märkt papper, återvunna eller delvis återvunna material, tryckfärger som är godkända för indirekt kontakt med livsmedel samt lågmigrerande lacker. För ett halvår sedan investerade företaget dessutom i en ny digital tryckpress, en Xeikon CX300. Anledningen till att Xeikons tonerteknologi valdes är, förutom utmärkt tryckkvalitet och produktivitet, att tryckfärgerna som används är de mest miljövänliga på marknaden bland alla digitala tryckpressar.

– Det ligger helt i linje med kundernas och vår strävan mot mer miljövänlig produktion, säger Stefan.

Fakta 

Interket är en av de ledande etikettleverantörerna i Europa med en omsättning på c:a 500 MSEK med verksamhet i Danmark, Holland, Tyskland, Storbritannien, Frankrike och Sverige.

Läs mer: www.interket.se

Kontakt: mailto:info@interket.se

  +46 42 26 33 22

 

Mer från Interket

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Interket och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?