Annons

Atea ökar omsättning och vinst med hybrida it-lösningar

Atea Sverige fortsätter att växa och allt fler kunder väljer att ta klivet över till hybrid it. Under årets första kvartal ökade omsättningen med 11,2 procent till 2 269 miljoner kronor och resultatet (EBITDA) steg med 17,4 procent till 62 miljoner kronor.

Atea Sverige fortsätter att växa och allt fler kunder väljer att ta klivet över till hybrid it. Under årets första kvartal ökade omsättningen med 11,2 procent till 2 269 miljoner kronor och resultatet (EBITDA) steg med 17,4 procent till 62 miljoner kronor.

– Vi har haft en bra start på året och det är glädjande att vi fortsätter att växa inom samtliga områden. Vi hjälper nu allt fler kunder att ta steget till hybrid it och köpa it som tjänst, säger Carl-Johan Hultenheim, vd på Atea Sverige.

En tydlig trend är behovet av nya tjänster som driver it-avdelningar att hitta effektivare lösningar kopplade till affärsutveckling. Bland de områden som visar starkast tillväxt finns outsourcing, samverkan och mobilitet i alla dess former.

– Bästa sättet att möta de nya kraven är att erbjuda tjänster som leder till att it-funktioner samverkar och där har vi många bra alternativ för våra kunder. En förutsättning för den utvecklingen är vårt hypermoderna datacenter i Umeå som stödjer nya tjänster inom hybrid it, säger Carl-Johan Hultenheim.

Omsättningen på den svenska marknaden ökade till 2 269 miljoner kronor under första kvartalet, jämfört med 2 039 miljoner kronor under samma period 2013. Resultatet (EBITDA) steg med 17,4 procent till 62 miljoner kronor, jämfört med 53 miljoner kronor första kvartalet 2013.

– Vi ser en försiktig konjunkturuppgång och framförallt ser vi att det är viktigt att vara fortsatt offensiva, då it är avgörande för företagens konkurrenskraft, säger Carl-Johan Hultenheim.

Ateakoncernen växer

Även för Ateakoncernen som helhet ökade omsättningen. Under det första kvartalet steg omsättningen med 15,7 procent till 5 884 miljoner norska kronor, jämfört med första kvartalet 2013. Vinsten (EBITDA) blev 180 miljoner norska kronor, vilket är en ökning med 28 procent jämfört med samma period förra året.

Läs mer:

• Kvartalsrapporten och presentationen finns tillgängliga på www.atea.com/reports

• Presskonferensen kan ses på webcast på www.atea.com/webcast

• Börsmeddelandet finns på www.atea.com/ose

För mer information, kontakta:

Carl-Johan Hultenheim, vd Atea Sverige AB, +46 46 16 33 32 carl-johan.hultenheim@atea.se

Steinar Sønsteby, koncernchef Atea ASA, +47 930 55 655 steinar.sonsteby@atea.com

Atea är Nordens och Baltikums ledande obundna leverantör av it-infrastruktur. Vi bistår våra kunder med specialistkompetens, produkter och lösningar. I Sverige finns vi nära dig på ett trettiotal orter över hela landet, från Malmö i söder till Luleå i norr. www.atea.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från K2AAnnons

Vill leda fastighetsbranschen med skarpa hållbarhetsmål

Karina Antin är ny hållbarhetschef på det gröna fastighetsbolaget K2A.
Karina Antin är ny hållbarhetschef på det gröna fastighetsbolaget K2A.

Det går att göra lönsamma affärer utan att tumma på hållbarhetsmålen. Det menar fastighetsbolaget K2A som riktat in sig på Svanenmärkta hus och låter klimatfrågorna leda vägen framåt. Företaget har redan tuffa hållbarhetskrav, men siktar ännu högre.

Med en ny hållbarhetschef på plats vill fastighetsbolaget K2A fortsätta pusha gränserna för sitt hållbarhetsarbete – trots att man redan nu ligger i framkant. Företaget har en hög andel miljöcertifierade fastigheter, och var dessutom först i världen med att få sina aktier grönklassade av forskningsinstitutet CICERO Shades of Green.

– Detta innebär att en oberoende part har bedömt att K2A:s kapitalflöden och investeringar är i linje med en koldioxid- och klimatresilient framtid. Vi är väldigt stolta över våra gröna aktier som visar att vi vill accelerera vårt hållbarhetsarbete, säger Karina Antin, hållbarhetschef på K2A.

K2A är det enda bolaget i världen som har en tredelad grön finansiering, där de gröna aktierna är en del och gröna lån och obligationer är två andra. Företaget har själv kontroll över hela värdekedjan – från produktionen av Svanenmärkta lägenhetsvolymer i trä, till långsiktigt ägande och förvaltning av färdigställda bostäder.

– Fördelen med att äga hela processen är att vi har full kontroll på materialflöden och aktivt kan reducera vår klimatpåverkan i varje steg av värdekedjan. Det gör det möjligt att ha ett långsiktigt arbetssätt som är hållbart både miljömässigt och finansiellt över tid, säger Karina Antin.

För K2A innebär hållbarhet inte bara satsningar för att kvalitetssäkra byggprocessen och minska klimatpåverkan, utan företaget tar också ett socialt ansvar och har som målsättning att ha de mest välmående hyresgästerna. Vi vill att samhället som påverkas av vår verksamhet också ska gynnas av den.

– Allt fler kommuner tar hållbarhetsaspekten i beaktande vid fördelning av mark och kraven på byggaktörer kommer att öka. Inom kort ser vi att hållbarhet i den här branschen är do or die, säge Karina Antin.

Många företag har i dag som målsättning att ha netto-noll utsläpp av växthusgaser år 2030. K2A vill gå längre än så och satsar på att bli klimatpositiva innan 2030.

– Vi kommer att sätta ännu vassare hållbarhetsmål framöver, och vi vill nå dit utan att behöva köpa utsläppsrätter. Vi ser redan nu att vi kan göra lönsamma affärer utan att tumma på vårt hållbarhetsarbete, säger Karina Antin.

Fakta om K2A 

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB – det gröna fastighetsbolaget, äger, utvecklar och långsiktigt förvaltar hyresrätter för alla typer av boenden samt samhällsfastigheter. K2A är det första bolaget i världen med gröna aktier. Kontakt: info@k2a.se 

Läs mer om K2A:s viktiga och hållbara arbete här

 

Mer från K2A

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med K2A och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?