Annons

6F lanserar valfilmer

I dag lanserar 6F – fackförbund i samverkan, sin första valfilm ”De bortskämda”. Filmen ironiserar över hur borgerliga debattörer skyller kollektiva problem som arbetslöshet och bostadsbrist på enskilda ungdomar.

I dag lanserar 6F – fackförbund i samverkan, sin första valfilm ”De bortskämda”. Filmen ironiserar över hur borgerliga debattörer skyller kollektiva problem som arbetslöshet och bostadsbrist på enskilda ungdomar.

De bortskämda är första filmen i en serie av tre. Filmen ingår i 6F:s kampanj ”Vilket samhälle vill du ha?” som inleddes med den omtalade boken Skitliv.

– Genom de här filmerna vill vi uppmärksamma den vardag som många unga befinner sig i. Det handlar om tillfälliga anställningar, bostadsbrist, arbetslöshet och en otrygg tillvaro, säger 6F:s förbundsordförande i ett gemensamt uttalande.

Karaktärerna i filmen befinner sig i olika tider av historien. Frågorna vi ställer oss är om vi med den politik som nu förs går tillbaka i tiden och är dagens samhälle det vi verkligen vill ha.

6F har tre förslag på hur utvecklingen ska kunna vändas framåt igen: bygg bostäder som människor har råd att bo i, satsa på infrastrukturen så att fler jobb skapas och skapa anställningar med löner som går att försörja sig på.

De två andra filmerna i serien kommer att visas i en tät följd fram till första maj. Alla filmer kommer att visas på Youtube.

Se den första filmen här: http://www.youtube.com/watch?v=XQdtm0r0db0

För ytterligare information om filmen, skådespelare, produktion etc, besök www.6f.se


Presskontakter:
Jonas Pettersson, Kommunikationschef, Seko: 070-631 59 49
Matz Larsson, Kommunikationschef, Byggnads: 070- 681 37 02


Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?