Coeli Asset Management breddar sitt svenska aktieerbjudande med UCITS-fonden Coeli Sverige Lux*

Den nya fonden är aktivt förvaltad och består i normalfallet av 20-25 bolag. Fonden har ingen specifik branschinriktning, utan fokuserar på att investera i svenska bolag som har en stark företagsledning, sund affärsmodell, stabil utdelning, och som visar på långsiktigt stabil tillväxtpotential.

Coeli Sverige Lux förvaltas av Christian Voboril som sedan tidigare är ansvarig förvaltare för Coelis fond Select Sverige. ”Jag är glad över att det starka resultatet i Select Sverige har väckt stort intresse, inte minst bland institutionella investerare, och att det nu möjliggjort ytterligare en fond med fokus på svenska kvalitetsbolag. Att starta en ny fond efter önskemål från investerare är ett stort erkännande av våra prestationer och investeringsfilosofi. Det kommer självklart att finnas stora likheter med Select Sverige. De investerare som vill ha en bredare portfölj utan att göra avkall på aktiv förvaltning med tydliga ställningstaganden kommer få det de efterfrågar.”, kommenterar Christian Voboril.

”Genom lanseringen av Coeli Sverige Lux kan vi nu erbjuda en svensk aktiefond i UCITS-format och därmed nå en bredare investerarbas”, säger Lukas Lindkvist, Chief Investment Officer på Coeli Asset Management. ”Christian har haft en fantastisk utveckling i Select Sverige. 2013 slutade fonden topp tre i sin kategori och per den sista november i år har fonden stigit med 24,83% mot index som stigit med 14,69% . Jag är övertygad om att Christian har alla förutsättningar för att skapa samma goda resultat med Coeli Sverige Lux”.

Första handelsdag för Coeli Sverige Lux var den 1 december 2014.

*Fonden marknadsförs i Sverige under namnet Coeli Sverige Lux. Fondens legala namn är Coeli SICAV I - Sverige Fund.

Lukas Lindkvist

Chief Investment Officer

08-545 916 40

lukas.lindkvist@coeli.se

www.coeliam.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?