HEXPOL förvärvar RheTech, en välkänd amerikansk Termoplast Compounder

HEXPOL har tecknat avtal om att förvärva RheTech Thermoplastic Compounding från grundarnas familjer. RheTech har närmare 50 års erfarenhet av polymer compounding och är en ledande leverantör av polyolefin compounding, konstruktionsplast samt färgämnen och additiver.

"Förvärvet utökar HEXPOL Compounding NAFTA:s kapacitet och kompetens inom polymera blandningar och är ett mycket bra komplement till vår nuvarande Polymer Compounding verksamhet."
                                                                              Tracy Garrison, President och CEO HEXPOL Compounding NAFTA

RheTech Thermoplastic Compounding har fyra anläggningar (inklusive tillverkning och utveckling) som ligger i Whitmore Lake, Michigan (RheTech), Fowlerville, Michigan (RheTech), Sandusky, Ohio (RheTech Color) och i Blacksburg, South Carolina (RheTech Engineered Plastics). RheTech omsatte 117 MUSD under 2013 och har cirka 212 anställda. Den förvärvade verksamheten har en betydligt lägre EBITDA marginal än HEXPOL-koncernen och förväntas ge en positiv effekt på vinst per aktie från start.

"Det här är ytterligare ett steg i att expandera och stärka HEXPOL-koncernen med ännu ett förvärv inom vår kärnverksamhet. RheTech, med sin kompetens och kapacitet, kommer att passa bra in i HEXPOL-koncernen och breddar vårt produktsortiment inom Polymer Compounding."

                                                                                                                             Georg Brunstam, VD och Koncernchef

Förvärvspriset uppgår till cirka 112 MUSD på skuldfri bas och finansieras genom en kombination av kontanter och befintliga bankfaciliteter. Köpeskillingen kommer att betalas vid slutf

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Georg Brunstam, VD och Koncernchef
Tel: +46 (0)708 55 12 51

Karin Gunnarsson, CFO/IR
Tel: +46 (0)705 55 47 32

Tracy Garrison, President and CEO HEXPOL Compounding NAFTA
Tel: +1 615 708 7855

HEXPOL är en världsledande polymerkoncern med starka globala positioner inom avancerade polymera blandningar (Compounding), packningar för plattvärmeväxlare (Gaskets) samt hjul i plast och gummimaterial för truck- och länkhjulsapplikationer (Wheels). Kunderna är i huvudsak OEM-tillverkare av plattvärmeväxlare och truckar, den globala fordonsindustrins- och verkstadsindustrins systemleverantörer, energisektorn samt tillverkare av medicinteknik. Koncernen är organiserad i två affärsområden, HEXPOL Compounding och HEXPOL Engineered Products. HEXPOL-koncernens försäljning 2013 uppgick till 8 036 MSEK. HEXPOL-koncernen har cirka 3 800 anställda i elva länder. Ytterligare information finns på www.hexpol.com.

Detta pressmeddelande utgör sådan information som HEXPOL AB (publ.) kan vara skyldigt att offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 22 december 2014.

Följande bilagor finns för nedladdning:
HEXPOL förvärvar RheTech

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?