ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Keycrunch lanserar stöd för CDON.COM Marketplace

Jetshop, Nordens ledande leverantör av e-handelssystem, fortsätter utvecklingen av tjänsten Keycrunch efter förvärvet av teknikbolaget med samma namn. Webbhandlare som ansluter sig till tjänsten har nu möjlighet att sälja sina produkter via CDON.COM Marketplace.

Jetshop, Nordens ledande leverantör av e-handelssystem, fortsätter utvecklingen av tjänsten Keycrunch efter förvärvet av teknikbolaget med samma namn. Webbhandlare som ansluter sig till tjänsten har nu möjlighet att sälja sina produkter via CDON.COM Marketplace.

På marknadplatser som Amazon kan konsumenter hitta, jämföra och köpa produkter som erbjuds av olika webbhandlare. Konceptet bygger på att webbhandlaren endast betalar för att vara med på marknadsplatsen då faktiska köp sker, till skillnad från andra försäljningskanaler där investeringar i trafik görs i hopp om köp. CDON.COM lanserade under 2013 sitt sk Marketplace och satsar nu på att bli ledande på den Nordiska marknaden.

- Dom vanligaste frågorna vi får från webbhandlare handlar om just marknadsplatser. Vi har länge letat efter att komplettera vårt nuvarande erbjudande för Google Shopping med en seriös aktör inom marknadsplatssegmentet. Partnerskapet med CDON.COM Marketplace tillåter oss att erbjuda våra kunder en värdefull källa till mer försäljning, säger Christian Zanders VD för Jetshop.

- Att handla på marknadsplatser online är ett vanligt fenomen utomlands, bla i USA, Storbritannien och Tyskland. CDON.COM har med sin position som Nordens ledande varuhus, med över 80 miljoner besök per år, en unik möjlighet att även etablera sig som den ledande marknadsplatsen. Dom tidiga resultaten och responsen från våra kunder har varit fantastiska, säger Ted Boman, chef på CDON.COM Marketplace.

Men att börja sälja via marknadsplatser förknippas ofta med investeringar i teknikutveckling då integrationer krävs mellan webbutiken och marknadsplatsen. Jetshop och CDON.COM Marketplace eliminerar detta investeringskrav helt genom att erbjuda en färdig integration via Keycrunch för samtliga webbhandlare oavsett ehandelsplatform.  

- Handeln på internet behöver tillgängliggöras för fler aktörer. Att endast ha ett fåtal, stora webbutiker som är synliga leder till en försämrad konkurrensbild vilket i slutändan drabbar konsumenten. Med Keycrunch som integrationstjänst löser vi detta genom att på ett enkelt sätt tillgängliggöra försäljningskanaler utan krav på kunskap eller investering, avslutar Christian Zanders.

För mer information gällande Jetshop AdTech, kontakta:

Alan Zabihi, VD Jetshop Ad Technology AB, telefon +46 736 33 58 02, e-post alan@keycrunch.com och www.keycrunch.com


För mer information gällande CDON.COM Marketplace, kontakta:

Ted Boman, chef CDON.COM Marketplace, telefon +46 700 80 77 09 , e-post ted.boman@cdon.com och http://cdon.se/marketplace/

Om Jetshop

Jetshop utvecklar och marknadsför Nordens största e-handelssystem Jetshop Commerce.  Jetshop grundades 2003 och har snabbt vuxit till en ledande partner för e-handel inom e-handelssystem, strategisk rådgivning, finansiella tjänster samt tjänster inom digital marknadsföring för att utveckla kundernas handel och kundrelationer. 3 000 företag använder i dag system levererade av Jetshop. Under 2013 genomfördes köp till ett värde överstigande 2 miljarder SEK i butiker som använder Jetshop Commerce.  I november 2010 utsågs Jetshop för tredje året i följd till ett av Sveriges snabbast växande teknologiföretag av Deloitte vid Sweden 2010 Technology Fast50. Jetshop har även belönats som ett av Europas 500 snabbast växande teknologiföretag i Deloitte EMEA 500 under 2009 och 2010. Jetshop har även högsta (trippel-A) kreditbetyg enligt Soliditet. Jetshop har ca 60 medarbetare vid kontor i Sverige, Norge & Polen.


I maj 2014 förvärvade Jetshop annonseringsteknikbolaget Keycrunch AB, som numera utgör Jetshop Ad Technology AB. Tjänsten Keycrunch utvecklas och marknadsförs idag internationellt.


Om CDON.COM

CDON.com är Nordens största varuhus på nätet med försäljning av sport, mode, media, elektronik m.m. CDON.com är en del av e-handelskoncernen CDON Group, Nordens ledande e-handelskoncern. Sedan starten 1999 har gruppen utökat och breddat sin produktportfölj till att idag vara en ledande e-handelsaktör inom konsumentvaror och livsstilsprodukter genom CDON.com, Lekmer, Nelly (Nelly.com, NLYman.com, Members.com), Gymgrossisten (Gymgrossisten.com/Gymsector.com, Bodystore.com, Milebreaker.com) och Tretti. I koncernen ingår även betaltjänsten Qliro. Under 2013 genererade gruppen 4,5 miljarder kronor i intäkter. CDON Groups aktier är noterade på Nasdaq Stockholms Mid-caplista under kortnamnet ”CDON”.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies