1515
Annons

Handelshuset Elof Hansson får ny VD och koncernchef

Styrelsen för Elof Hansson Holding har utsett Stefan Tilk till ny VD och koncernchef för Elof Hansson. Han efterträder Thomas Pettersson som pensionerar sig och lämnar VD-posten efter drygt 20 år.

Stefan Tilk (49) är civilingenjör i teknisk fysik och kommer närmast från tjänsten som senior vice president för Volvo Buss med ansvar för Region Americas. Stefan har tidigare varit koncernchef för Geveko och ansvarig för region Afrika Mellanöstern inom Volvo Trucks samt även haft chefsposter inom ÅF-koncernen och Världsbanken.

”Vi i styrelsen har genomfört en omfattande sök- och utvärderingsprocess för att hitta en efterträdare till Thomas Pettersson, och vi är mycket glada över att vara i mål med Stefan som på ett utomordentligt sätt matchade våra sökkriterier”, säger Bertil Fröberg, styrelseordförande i Elof Hansson Holding. 

”För oss i styrelsen har det varit viktigt att finna en ledare med omfattande erfarenhet av både finansiella frågor och internationell handel kombinerat med ett gott personligt ledarskap. Stefan Tilk har alla dessa egenskaper, och vi hälsar honom varmt välkommen att ta över ledarrollen i ett drygt 100-årigt traditionsrikt och internationellt Göteborgsföretag.”

För vidare information, v.g. kontakta direktör Bertil Fröberg, styrelseordförande i Elof Hansson Holding AB, tel: 0706 328284

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?