1515
Annons

Många svenska företag mister sina domännamn av misstag

Varje månad tappar 1000-tals privatpersoner och företag sina registrerade domäner, då de missar att förnya dem i tid. Detta är ett problem som växer i takt med att marknaden utvecklas.

Varje månad tappar 1000-tals privatpersoner och företag sina registrerade domäner, då de missar att förnya dem i tid. Detta är ett problem som växer i takt med att marknaden utvecklas.

Under 2013 kommer totalt 500 nya toppdomäner släppas på marknaden. Detta kommer bidra till ”vilda västern” och många upprörda känslor, då företag kommer behöva slåss om domänerna. Vem som helst har möjlighet att registrera sina varumärken under de nya toppdomänerna, och att missa en förnyelse av ett domännamn och därmed riskera att tappa det till en konkurrent kan få förödande konsekvenser för ett företag. Dessa 500 nya toppdomäner är bara början då det kommer att släppas ytterligare 1500 toppdomäner de kommande åren. En komplett lista på alla nya 500 toppdomäner finns att se här.

Företaget domainz.se nylanserades nyligen under namnet Domain Tower, som ett revolutionerande verktyg för domännamnsbevakning. Bakom bolaget står Fredrik Näs och onlinekoncernen Online Group.

”Anledningen till att jag startade domaintower.se var för att jag själv hade dålig koll på mina egna domäner. Jag hade ett behov av att kunna samla all information på en och samma plats, oavsett registrar eller webbhotell.” säger Fredrik Näs, grundare till Domain Tower. Han fortsätter ”Många av våra medlemmar har upplevt att en betald faktura inte betyder att domänen faktiskt förnyas, det finns även fakturor som inte dyker upp överhuvudtaget. Det är här Domain Tower fyller en stor funktion eftersom verktyget har kontroll på allt detta åt dig så du inte står där utan hemsida en morgon.”

Domain Tower har ett flertal nyutvecklade tjänster såsom ett övervakningssystem som ser till så att ingen domän löper ut utan att kunden får information om detta. Verktyget har även koll på det som rör den registrerade informationen för alla domäner (ägare, registrar, kontaktpersoner, namnservrar, systemstatus DnsSEC). Domain Tower tillhandahåller även en DNS kontrollpanel.

”Domänmarknaden är en marknad som växer något oerhört just nu, alla vill ha sitt domän registrerat och du kan idag ha flera domäner till en site. Domänmarknaden kommer att explodera ännu mer inom ett par år i och med att ICANN har beslutat att släppa 2000 nya toppdomän.” säger Urban Johansson, VD på Online Group.

Med Domain Towers uppdaterade kontrollpanel finns möjligheten att administrera samtliga domäner direkt från domaintower.se på ett smidigt och enkelt sätt och med funktionen ”Backlink Monitor” bevakas de länkar som kunden har köpt och bytt. 

”Då sökmotoroptimering och resultatmonitorering blir allt viktigare i o m att konkurrensen på internet ökar så har Domain Tower även utvecklat en toppmodern rankingkoll. Lägg in nyckelord på dina domäner och följ sedan med på hur de rankar i Google. På varje nyckelord kan du lägga in 5 konkurrenter som du önskar att vi ska följa extra noga. Detta är en av de mest efterfrågade tjänsterna hos Domain Tower idag. Vi erbjuder även möjligheten till att skapa unika rapporter som är baserade på data från Google Analytics.” berättar Fredrik Näs.

Fredrik Näs och Online Groupkoncernen äger 50% vardera av Domain Tower. Företaget har idag kunder som t.ex. Social Factory, City Network, Jardenberg, Brath, Getupdated, Crystone och GFD.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Fredrik Näs, grundare av Domain Tower

+47 95016694
fredrik@domaintower.se

Detta är Online Group

Online Group är en internationell leverantör av innovativa tjänster inom Internetmarknadsföring. Online Group har ett komplett utbud av tjänster: sökmotoroptimeringsökordsannonseringsociala medierwebbpubliceringmedieplaneringaffiliatemarknadsföring, webbhotell, domännamn och webbanalys. Online Groupkoncernen har omkring 165 anställda i Sverige, Storbritannien, Frankrike, Irland, Italien, Tyskland och USA. Moderbolaget Oniva Online Group Europe AB är noterat på NASDAQ OMX First North med Remium som certified adviser. För mer information besök gärna http://www.onlinegroup.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på CisionWire
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?