1515

Allenex säljer sitt innehav i AnaMar

Allenex säljer sitt innehav i AnaMar AB till bolagets huvudägare Koncentra Holding för en köpeskilling om 1,7 Mkr. Allenex har sedan 1998 varit delägare i AnaMar, ett bolag med fokus på kroniska ledsjukdomar. Allenex har inte deltagit i finansieringen av AnaMar på flera år och innehavet motsvarar idag cirka 2,1 % av det totala aktiekapitalet i AnaMar. Redovisningsmässigt är innehavet upptaget till noll, varför överlåtelsen för Allenex innebär en motsvarande vinst under andra kvartalet 2013. Det avtal som nu träffats innebär att försäljningen slutförs under juni månad.

”Genom försäljningen av aktierna i AnaMar har samtliga innehav från den tid då Allenex ägnade sig åt investeringar i forskningsbolag avvecklats. Renodlingen till ett rörelsedrivande bolag inom transplantationsdiagnostik är därmed fullt genomförd”, säger Anders Karlsson, VD i Allenex i en kommentar.

För ytterligare information kontakta:

Anders Karlsson, CEO Allenex AB, tel: 070-918 00 10, e-mail: anders.karlsson@allenex.se

Allenex AB offentliggör denna information enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 3 juni 2013, kl. 08.40. Allenex är ett life science-bolag som utvecklar, tillverkar, marknadsför och säljer produkter för säkrare transplantationer av organ och benmärg på den globala marknaden. Allenex är noterat på NASDAQ OMX Stockholm under Small Cap-bolag (ticker: ALNX). Sammanlagt arbetar 54 personer inom Allenex-koncernen.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?