1515

NCC Roads väljer MeteoGroups nya Övervakningstjänst för att öka säkerheten och minska kostnaderna

Trafikverkets entreprenörer har ett stort samhällsansvar under vintern då de sköter vinterväghållningen av landets mest högtrafikerade vägar. Samtidigt som de ska vara kostnadseffektiva får de aldrig tumma på kvalitén.

Trafikverkets entreprenörer har ett stort samhällsansvar under vintern då de sköter vinterväghållningen av landets mest högtrafikerade vägar. Samtidigt som de ska vara kostnadseffektiva får de aldrig tumma på kvalitén.

Under våren har NCC Roads, inledningsvis region öst, valt att teckna sig för MeteoGroups Övervakningstjänst som startar hösten 2013. Övervakningstjänsten har tagits fram efter MeteoGroups lyhördhet mot branschen samt branschledande erfarenhet av vägväderprognoser. Övervakningstjänsten kommer att innehålla MeteoGroups kompletta vägvädertjänst VinterHalka.se, vägväderutbildning samt en aktiv övervakning av väghållarens driftområde. I ramavtalet erbjuds även den senaste generationens prognostjänster såsom högupplösta ruttprognoser som i detalj visar exakt var i vägnätet som de första problemen med väglaget uppstår.

Aktiv övervakning innebär att MeteoGroups landtrafikmeteorologer övervakar observationer och det senaste prognosmaterialet dygnet runt. Med hjälp av meteorologernas erfarenhet och kunskap maximeras möjligheterna att reagera i tid när besvärligt väglag väntas eller när  utfallet avviker från prognosen, och på så sätt kan väghållaren ta ett snabbt och säkert beslut.


”Övervakningstjänsten kommer att innebära att vi kan minska antalet övertidstimmar, eftersom MeteoGroup övervakar vädret åt oss. Självklart hoppas vi även att det här kommer att öka säkerheten på vägarna och att vi kan vara på tå eftersom meteorologerna hela tiden följer vädret och kan varna vid de första tecknen på att vädret avviker från prognosen.”
Peter Knutsson, NCC Roads, AC Region Öst

”Vi är mycket stolta att NCC som en av landets största entreprenörer har valt MeteoGroups Övervakningstjänst som stöd för vinterväghållningen.

Utveckling visar tydligt hur viktigt det meteorologiska beslutstödet är för drift och underhåll av landets transportinfrastruktur, och lanseringen av Övervakningstjänsten blir ett viktigt steg för oss på MeteoGroup att utöver våra marknadsledande vägväderprognoser kunna erbjuda våra kunskaper och vårt stöd fullt ut under dygnets alla timmar. Fördelarna för landets väghållningsentreprenörer tror vi skall visa sig i en ökad kostnadseffektivitet i entreprenaderna till följd av mer optimerade insatser och mindre övertid, samt en värdefull hjälp till ökad uthållighet i långa perioder av ihållande vinterväder.”
Ralf Davidsson, VD, MeteoGroup Scandinavia AB

För mer information kontakta: 
Ralf Davidsson, VD MeteoGroup Scandinavia
ralf.davidsson@meteogroup.com 
Tel: 08-410 400 51

www.meteogroup.se
www.vinterhalka.se

MeteoGroup
MeteoGroup är Europas ledande privata vädertjänst. MeteoGroup grundades 1986 och har sedan dess fått ett enastående anseende för sin kvalitet och innovation. MeteoGroups forskningsteam utvecklar ständigt de egna systemen och prognosteknikerna. MeteoGroup ägs av Press Association, Storbritanniens och Irlands nationella nyhetstjänst. MeteoGroup finns i 10 europeiska länder, USA, Singapore och Mellanöstern.

MeteoGroup startade 2007 upp sitt Skandinavienkontor i Sverige. Idag levererar MeteoGroup Scandinavia olika produkter och tjänster till flera olika branscher, bl. a. transport- och energibranschen.

Följande bilagor finns för nedladdning:
NCC Roads väljer MeteoGroups nya Övervakningstjänst för att öka säkerheten och minska kostnaderna

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på CisionWire
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från SiemensAnnons

Tekniken som skapar attraktiva fastigheter och bidrar till hållbar lönsamhet

Med tekniken som möjliggörare skapas ekonomisk och social hållbarhet. Med den insikten som grund levererar Siemens Smart Infrastructure en konkurrenskraftig portfölj som hjälper fastighetsbranschen att utveckla smarta, säkra, energieffektiva och hållbara lösningar i både befintliga och nya byggnader.

Som ett stort företag inom tekniksektorn vet Siemens vilka utmaningar fastighetsägare, hyresgäster och medarbetare står inför under uppförandet av smarta byggnader. Genom att nyttja teknik och smarta system i samverkan kan många av utmaningarna lösas men för en hållbar utveckling måste man även se bortom själva byggnaden. Med hjälp av bredden i portföljen kan Siemens hjälpa företag och samhälle att bland annat se möjligheterna i energiutmaningen, bidra till en hållbar laddinfrastruktur för fossilfria fordon och med teknisk infrastruktur skapa smarta byggnader som människor vill bo och arbeta i. Genom effektivt nyttjande av hyrd kontorsyta och ökad upplevelse för medarbetaren skapar dessa lösningar både social och ekonomisk hållbarhet samtidigt som fastighetens värde ökar.

– Omställningen för fastighetsägare går fort och jag tror att många känner en stress över ”Var ska jag börja?”. Vårt råd är att komma igång genom att sätta en långsiktig plan och att arbeta med öppna plattformar som möjliggör flexibilitet. Börja sedan med något som ger snabbt resultat, till exempel att åtgärda fastighetens mätarstruktur, det möjliggör energioptimering. Mitt råd är att våga fråga, det finns hjälp att få, säger Annika Persson, Branch Account Manager.

Siemens kopplar samman energisystem, byggnader och industrier på ett smart sätt där kunden alltid är i fokus, utgångsläget är utifrån kundens behov och en förståelse för verksamheten under uppförandets tre faser; design, konstruktion och förvaltning. Redan i designfasen är det viktigt att sätta en gemensam plan för vad som ska uppnås med byggnadens tekniska infrastruktur för att förebygga brister längre fram. Därför är öppna plattformar för kommunikation som både kan ta emot och leverera data nyckeln till framgång.  

– Vi hjälper vår kund att förbli nyfiken, vara uthållig, experimentera och anpassa sig genom vår adaptiva och intuitiva teknik. Tanken med Smart Infrastructure är att skapa ett ekosystem där morgondagens fastigheter, effektivt och hållbart, skall arbeta för de personer som lever och verkar där och inte tvärtom. Det bidrar till en hållbar utveckling för att skydda planeten för nästa generation samtidigt som samhället gör framsteg och bidrar till våra kunders framgång, berättar Annika Persson.

Om Siemens

Siemens gör världen till en mer uppkopplad och omtänksam plats där hållbar energi levereras pålitligt och effektivt. Med en bred portfölj av nätstyrning och automatisering; effektfördelning, omkoppling och styrning, fastighetsautomation, brandsäkerhet, säkerhetssystem, VVS-styrning och energilösningar förbättrar Siemens vårt sätt att leva och arbeta. Siemens Smart Infrastructure kopplar på ett smart sätt samman energisystem, byggnader och industrier.

siemens.se/smartabyggnader

 

Mer från Siemens

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Siemens och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?