Annons

Världspremiär för ŠKODA Octavia Combi 4x4

Skoda fortsätter sin starka modelloffensiv. På Bilsalongen i Genéve är det världspremiär för en potentiell svenskfavorit. Nya Octavia Combi 4x4.
- Fyrhjulsdrift, 610 liter bagageutrymme och en mängd moderna förarsystem. Med en vettig prislapp har den här bilen alla förutsättningar att bli en succé i Sverige, säger Skodas Sverigechef Hans Turemark.

Skoda fortsätter sin starka modelloffensiv. På Bilsalongen i Genéve är det världspremiär för en potentiell svenskfavorit. Nya Octavia Combi 4x4.
- Fyrhjulsdrift, 610 liter bagageutrymme och en mängd moderna förarsystem. Med en vettig prislapp har den här bilen alla förutsättningar att bli en succé i Sverige, säger Skodas Sverigechef Hans Turemark.

Skoda kommer till Schweiz och bilsalongen i Genéve med stort självförtroende. Försäljningsrekordet från 2012 med 939 200sålda bilar har under januari och februari följts upp av en framgångsrik lansering av tredje generationens volymmodell Octavia. Nu presenteras nästa modeller i den utlovade modelloffensiven. Skoda Octavia Combi och Skoda Octavia Combi 4x4.
- Den tredje generationen av vår bästsäljare sätter en ny standard i klassen när det gäller utrymme, kvalitet, design, teknik och värde för pengarna, säger Skodas högste chef Winfried Vahland. Nya Octavia och Octavia Combi är ett stort steg framåt och är idag, mer än någonsin, en bil med mellanklasskvaliteter till ett kompaktklasspris.

Sverige är en av de första marknaderna att få hem nya Octavia Combi. Bilen lanseras vecka 24 men finns beställningsbar i samband med lanseringen av Octavia halvkombi vecka 12. Motorprogrammet erbjuder fem alternativ för såväl kombi som halvkombi. Kombinationen med kombi och 4x4 kan fås till tre motoralternativ. Det exakta priset är ännu inte klart. Idag kostar kombi 6 500 kronor extra.
- Priset på kombi kommer inte att bli högre än nuvarande kombitillägg, lovar Turemark.

Svenska priser, nya Octavia per motor:
TSI 105 hk.                          179 900 kr.
TSI 140 hk.                          197 100 kr.
TSI 180 hk.                          212 100 kr.

TDI 105 hk.                          205 100 kr.
TDI 150 hk.                          218 100 kr.

Pristillägg,
Kombi:                                   Ej klart.
(kostar idag 6 500 kr.) 
4x4:                                     7 000 kr.
DSG:                                   14 500 kr.

Kombin är viktig för Octavias försäljningssuccé och har sedan lanseringen 1998 sålts i 1,3 miljoner exemplar (3,75 miljoner Octavia totalt). Det är framförallt i Europa som modellen går bra, där utgjorde Octavia Combi 23,7 procent av all Skodas försäljning 2012.  

I Sverige har det hittills sålts ca. 75 000 Octavia, av dessa har ca. 60 000 varit kombi. 2012 var kombiandelen Octavia hela 90 procent.
- Skoda gör rymliga bilar och det tackar vi för. Många bilköpare på den svenska marknaden prioriterar utrymme och med nya Octavia kan vi erbjuda 590 respektive 610 liters bagageutrymme i Octavia och Octavia Combi, säger Turemark.

Mer utrymme
Nya Octavia Combi har blivit längre och bredare än sin föregångare och mäter nu 4,66 meter (+9 cm.) på längden och 1,81 meter (+4,5 cm) på bredden. Hjulbasen mäter 2,69 meter vilket är störst i kompaktklassen och 10,8 cm. längre än tidigare modell. Detta gör att nya Octavia Combi nu sväljer hela 610 liter. Fälls baksätet ryms 1 740 liter.

Förutom utrymme utmanar Octavia på många andra kvaliteter. Smart, elegant och tidlös design, flertalet innovativa tekniska förarsystem såsom ”Lane Assist”, adaptiv farthållare, trötthetsvarnare och ”Traffic Sign Recognition” som läser av trafikskyltar. Dessa system styrs av sensorer, radar och en kamera och gör körningen bekvämare och säkrare.

Effektiva motorer
Skoda Octavia har blivit upp till 102 kilo lättare och fått ett helt nytt motorprogram. Totalt har motororerna blivit upp till 17 procent mer bränsleeffektiva och har i sitt snålaste Green-Line-utförande ett utsläpp på endast 87g. CO2 per kilometer.

Tre motorer kan fås med det nyutvecklade fyrhjulssystemet. Detta system baseras på femte generationens Haldex-koppling som blivit 1,4 kilo lättare och ännu mer exakt i sitt uppförande. Detta förbättrar bilens aktiva säkerhet och ger den ännu bättre köregenskaper.

För ytterligare information kontakta Mikael Sandberg pressansvarig Skoda Sverige, 08-120 811 12, 073-26 26 043, mikael.sandberg@skoda.se 

Fabrikerna i Tjeckien och sex andra länder producerade sammanlagt 939 200 bilar under 2012. Företaget tillverkar för närvarande sina bilar i Tjeckien, Ukraina, Kazakstan, Ryssland, Bosnien-Hercegovina, Indien och Kina. Totalt har Skoda Auto över 25 500 anställda och finns representerade på över 100 marknader.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på CisionWire
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?