Annons

Valberedningens förslag till styrelse i Mekonomen AB

Inför årsstämman den 16 april 2013 föreslår valberedningen för Mekonomen AB omval av styrelseledamöterna Antonia Ax:son Johnson, Kenny Bräck, Anders G Carlberg, Fredrik Persson, Helena Skåntorp och Marcus Storch samt nyval av Kenneth Bengtsson.

Kenneth Bengtsson är född 1961 och har varit verksam inom ICA under mer än 30 år, varav 11 år som koncernchef. Kenneth är även styrelseordförande i Svenskt Näringsliv och i Ahlsell AB.

Fredrik Persson föreslås omväljas till styrelseordförande i Mekonomen AB.

Valberedningen inför årsstämman 2013 har utgjorts av: Göran Ennerfelt, Axel Johnson AB (ordförande), Eva Fraim Påhlman, egna aktier, Annika Andersson, Swedbank Robur fonder, samt Leif Törnvall, Alecta. Mekonomens styrelseordförande, Fredrik Persson, har varit adjungerad till valberedningen.

Bakom valberedningens förslag står aktieägare som tillsammans representerar cirka 36 procent av samtliga röster i bolaget.

Valberedningens fullständiga förslag, innefattande även förslag avseende årsstämmans ordförande, arvoden till styrelse och revisor samt riktlinjer för utseende av valberedning kommer att framgå av kallelsen. Förslaget och valberedningens motiverade yttrande med information om föreslagna ledamöter kommer vidare att göras tillgängligt hos bolaget och på bolagets webbplats, www.mekonomen.com, i samband med att kallelsen offentliggörs.

Årsstämman för Mekonomen AB kommer att hållas tisdagen den 16 april 2013, klockan 15.00, på Maximteatern, Karlaplan 4, i Stockholm.

För ytterligare information:
Göran Ennerfelt, Axel Johnson AB, valberedningens ordförande: +46 (0)8- 701 61 00

Mekonomen AB (publ), org. nr 556392-1971 Box 6077, 141 06 Kungens Kurva.
Telefon: +46 (0)8-464 00 00, Fax: +46 (0)8-464 00 66

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Mekonomen ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden.Informationen lämnades för offentliggörande den 14 februari 2013.

Mekonomen gör BilLivet enklare. Det gör vi genom ett brett och lättillgängligt utbud av prisvärda och innovativa lösningar och produkter för konsumenter och företag. Vi är Nordens ledande bildelskedja med egen grossistverk­samhet, mer än 400 butiker och mer än 2300 verkstäder vilka arbetar under Mekonomens varumärken.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Valberedningens förslag till styrelse i Mekonomen AB

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på CisionWire
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?