Annons

Allenex får del av €2.6 miljoners EU bidrag i samarbete med EUROSTAM

Allenex tillkännager att Allenex bolaget AbSorber, tillsammans med EUROSTAM, ett konsortium av Europeiska Transplantations center, har erhållit ett €2.6 miljoners bidrag som en del av EU kommissionens 7th framework programme, FP7. Det är ett led i en sameuropeisk strategi för att förbättra resultatet av njurtransplantationer hos patienter med ökad risk för komplikationer beroende på för stora genetiska avvikelser gentemot donator. Huvudsyftet med treårsprojektet är att utvärdera kliniskt värde med ett sameuropeiskt HLA mismatch program som ska möjliggöra såväl fler som säkrare transplantationer på patienter med ökad risk för rejektioner inom hela Europa.

XM-ONE korstest, utvecklat av AbSorber, kommer att användas löpande i hela projektet. AbSorber ska även utveckla en modifierad version av XM-ONE som möjliggör detektion inte bara av anti-endotheliala antikroppar, utan som även kan visa ifall antikropparna är komplementfixerande eller icke komplementfixerande vilket kan vara en ytterligare riskfaktor. XM-ONE´s kliniska relevans hos riskpatienter etableras. Av det totala EU bidraget på €2,6 miljoner så är AbSorbers del €215 000 under treårsperioden.

“Vi är stolta over att ha blivit utvalda som en partner i EUROSTAM konsortiet. Det är ett tydligt erkännande av produkten XM-ONE och den forskning och utveckling som görs i AbSorber. Det är glädjande för vårt utvecklingsteam med detta erkännande av innovationen XM-ONE”, säger Anders Karlsson, CEO på Allenex and AbSorber. “Vi ser fram emot att ytterligare utveckla XM-ONE till en transplantationsprodukt med kliniskt säkerställt värde i samarbete med ledande europeiska transplantationscentra”, avslutar han.

För ytterligare information kontakta:
Anders Karlsson, CEO Allenex AB, tel: 070-918 00 10, e-mail: anders.karlsson@allenex.se

Allenex AB offentliggör denna information enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 1 februari 2013, kl.10:15. Allenex är ett life science-bolag som utvecklar, tillverkar, marknadsför och säljer produkter för säkrare transplantationer av organ och benmärg på den globala marknaden. Allenex är noterat på NASDAQ OMX Stockholm under Small Cap-bolag (ticker: ALNX). Sammanlagt arbetar 52 personer inom Allenex-koncernen.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?