1515

Hemsö investerar kvarts miljard i Lund

Hemsö investerar drygt 250 miljoner kronor i en ombyggnation av en fastighet i befintligt bestånd i Lund. Målsättningen är att skapa ett nav för utbildning, vård och hälsa i södra Sverige.

Hemsö investerar drygt 250 miljoner kronor i en ombyggnation av en fastighet i befintligt bestånd i Lund. Målsättningen är att skapa ett nav för utbildning, vård och hälsa i södra Sverige.

Byggstarten är planerad till årsskiftet 2013/2014. Av den planerade ytan på drygt 12 000 kvm är 70 procent uthyrd till Internationella Engelska Skolan och vårdföretaget Attendo.

-       S:t Larsparken var ett självklart val för oss. Området är ett campus, ett skolområde i sig, som adderar mycket värde till vår verksamhet, säger Per Ola Olsson, rektor på Internationella Engelska Skolan.

Ombyggnationen präglas av ett miljö- och hållbarhetsarbete med målsättningen att säkerställa Miljöbyggnad nivå silver samt Green Building. Hemsö har i projektet tagit avstamp i hur en natur- och parkmiljö bidrar till verksamheter inom skola och omsorg. Av Hemsös bestånd i S:t Larsparken på 31 byggnader med en yta på 53 000 kvadratmeter är över 20 byggnader uthyrda till skolverksamhet. S:t Larsparken inrymmer idag Sveriges största koncentration av friskolor. Det finns en stor potential i att fler skol- och omsorgsverksamheter kan etablera sig i området.

-       Vår ambition med denna investering är att bidra med ett hållbart byggande som stärker S:t Larsparkens möjlighet att än mer bli ett nav för utbildning, vård och hälsa i Lund, säger Per Berggren, VD Hemsö.

-       Hemsös upprustning av denna byggnad ser vi kan attrahera ytterligare verksamheter inom vård och skola och vi ser även bra möjligheter för koncept inom hälsa och mat, säger Fredrik Alvarsson, regionchef Syd Hemsö.

Byggnaden inrymde tidigare Medicinskt centrum i Lund. Från och med ombyggnationens start kommer byggnaden att få namnet Grenverket.

Läs mer på grenverket.com och på hemso.se

För vidare information vänligen kontakta

Fredrik Alvarsson, Regionchef Syd Hemsö                                        040-636 48 01

Per Berggren, VD Hemsö                                                                     08-501 170 01

Hemsö äger, förvaltar och utvecklar fastigheter för samhällsservice inom fastighetskategorierna äldreboende, skola, vård och rättsväsende. Det totala värdet på Hemsös fastighetsbestånd uppgår till strax över 22 miljarder kronor fördelade i Sverige och Tyskland.
Hemsö ägs av Tredje AP-fonden till 85% och av AB Sagax till 15%. Mer information på www.hemso.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release Hemsö investerar kvarts miljard i Lund

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från PayerAnnons

Returpack väljer Payer för en ny digital utbetalningslösning för pantpengar

Returpack har valt betalningsbolaget Payers plattform för att ta in pantsystemet i en ny och digital era. 

Den nya digitala utbetalningslösningen börjar nu rullas ut på Returpacks egna storpantarautomater, Pantamera Express, i hela landet.

Sedan 1980-talet har svenskarna vallfärdat till landets pantmaskiner för att lämna in sina burkar och flaskor. Returpack är företaget som införde pantsystemet och bolaget hanterar nu över 2 miljarder burkar och flaskor varje år.

Returpack valde 2019 Payer som partner att digitalisera pantsystemets utbetalningslösning av pantpengar och bolaget har nu utvecklat den tekniska plattformen som gör det möjligt att starta tester och utrullning över hela landet.

Utbetalning till bankkontot

88% av alla flaskor och burkar som säljs i Sverige i dag pantas och materialåtervinns genom Returpacks pantsystem.

Returpack jobbar med att ständigt utveckla systemet för att förenkla och öka tillgängligheten för pantaren. Att kunna betala ut pant på fler sätt än via det traditionella pantkvittot är ett av förnyelseområdena. Den digitala överföringen direkt till det egna bankkontot ger en smidig lösning och följer digitaliseringsutvecklingen i samhället. 

Returpack har implementerat denna lösning i de egenägda storpantarautomaterna,  Pantamera Express. Ett test ihop med dagligvaruhandeln planeras och därefter tas beslut om vidare implementeringar.

– Pantamera Express-automaterna är en viktig del i vårt utvecklingsarbete kring framtidens pantsystem. Här har vi haft möjlighet att testa en ny digitaliserad utbetalningslösning i stor skala och kan nu erbjuda en säker, enkel och smidig tjänst för överföring av pantpengar direkt in på bankkontot, säger Carita Classon, produktchef på Returpack/Pantamera.

Internet-of-things – kommunikation mellan pantmaskin och mobilapp

Payer valdes för att utveckla motorn, en digital betalningslösning direkt till konsumentens bankkonto. Lösningen fungerar i en kombination mellan pantmaskinen, molnet och en mobilapp. Den nya Pantamera-appen är tillgänglig för både iOS och Android. Redan efter två månader har appen laddats ned 20 000 gånger.

Innan appen kan användas första gången kopplas bankkontot genom Mobilt Bank-ID av användaren. Det är en process som tar mindre än 1 minut att genomföra. Efter att pantaren hällt i sina burkar och PET-flaskor i Pantamera Express, skannar pantaren en QR-kod med mobilappen för att slutföra transaktionen.

I den första fasen av utrullningen ingick Returpacks 57 egenägda storpantarautomater, Pantamera Express. Dessa står utplacerade på större återvinningscentraler över hela landet. Under 2020 pantades 90 miljoner förpackningar via Pantamera Express.

Under pilotfasen har över 25% av användarna valt den digitala lösningen. Det är något som Returpack tror kommer öka snabbt ju fler svenskar som känner till appen. Den digitala lösningen är ett komplement till papperskvittot som kommer finnas kvar.

– Payer har varit mycket lyhörda för våra önskemål och vi har hela tiden känt oss trygga med att dom levererat en stabil och säker lösning för vårt digitala genombrott, säger Henric Oscarsson, Utvecklingsansvarig på Returpack/Pantamera.

– Vi på Payer är otroligt stolta över att vi fick förtroendet att utveckla nästa generations utbetalningslösning i det svenska pantsystemet. Ett system som alla svenskar har en relation till och bidrar till. Förutom att det är smidigt för konsumenten att få pengarna direkt på kontot, när man pantar, säger Peder Berge, vd och grundare av Payer.

Klicka här för att läsa mer om samarbetet mellan Returpack och Payer 

Mer från Payer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Payer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?