Annons

Pinterest nu tillgängligt på svenska

Det är fantastiskt att se hur våra svenska användare, på endast två veckor, hjälpte oss att översätta och anpassa sajten till svenska säger Matt Crystal, Pinterest. 

Det är fantastiskt att se hur våra svenska användare, på endast två veckor, hjälpte oss att översätta och anpassa sajten till svenska säger Matt Crystal, Pinterest. 

Stockholm, 12 november, 2013.  Pinterest, en sajt med tiotals miljoner användare över hela världen, finns nu tillgänglig på svenska. Det är resultatet av ett översättningsprojekt som Pinterest drog igång i oktober och som, i samarbete med de svenska Pinterest-användarna, färdigställdes på mindre än en månad.

- Det är fantastiskt att se hur våra svenska användare, på endast två veckor, hjälpte oss att översätta och anpassa sajten till svenska, säger Matt Crystal chef för Pinterests internationella verksamhet. Vi är extremt tacksamma för det engagemang som svenska pinners visat i samarbetsprojektet. Vi kan nu tillhandahålla en svensk sajt som är anpassad för svenska användare.

Till det svenska översättningsprojektet bjöd Pinterest in de mest engagerade användarna i Sverige, vilket resulterade i att 80 pinners engagerade sig i projektet. Till det praktiska arbetet fick användarna tillgång till mjukvara och kontakt med chefer för Pinterests community.

- Baserat på kvaliteten i det svenska projektet så överväger vi starkt att göra likande projekt i andra länder, säger Matt Crystal. Det här är ett av de bästa tillvägagångssätten för att lokalanpassa en tjänst som drivs av användarna. Våra svenska pinners har skapat den sajt som de själva vill ha.

Pinterest hade inte tidigare utfört ett likande projekt men ansåg att Sverige var en bra marknad för att testa. Anledning till detta var att Sverige har många engagerade användare och är ett lans som är trendsättare inom bland annat design, mode, och många andra ämnen som människor använder Pinterest för att upptäcka.

Världens mest snabbväxande globala social media någonsin

Pinterest lanserades 2010 och nådde 10 miljoner aktiva användare på bara två år*. Därmed är Pinterest världens hittills snabbaste sociala media att etablera ett så stort community av aktiva användare.  Enligt ComScore har Pinterest mer än 53 miljoner aktiva användare globalt per månad och användarantalet växer i snabb takt.

Pinners använder sajten för att skapa önskelistor, planera inredningsprojekt, låta sig inspireras av potentiella resmål, upptäcka nya matrecept och mycket mer. Via Pinterest kan användare följa andra pinners, med liknande intressen, för att få idéer och inspiration kring saker som de brukar göra eller saker som de hoppas att göra någon gång i framtiden. Tjänsten skapar därigenom värde för både privatpersoner och affärsverksamheter på flera sätt. Tack vare att Pinterest är en global tjänst kan pinners över hela världen få tillgång till en ständigt växande skatt av visuellt innehåll som delas upp efter intressekategorier.

Pinterests förmåga att engagera sina användare i olika projekt är en del av dess succé. Det svenska översättningsprojektet är ett exempel på detta.

- Global tillväxt har högsta prioritet hos för att när fler användare ansluter kommer fler intressen att finnas representerade i mediet och därmed blir tjänsten ännu bättre för användarna säger Matt Crystal. Vi är också medvetna om att språket är avgörande för en tjänst som Pinterest då det avgör hur människor delar och upptäcker saker. Därför vände vi oss till experterna inom området, dvs våra svenska pinners.

*http://techcrunch.com/2012/02/07/pinterest-monthly-uniques/

Kontakt med pinners

Önskar du mer information eller kontaktuppgifter till pinners som har varit aktiva i projektet och som är väldigt flitiga användare av sajten vänligen kontakta:

Jan Fredriksson, Northern Link PR Sweden, för Pinterest

jan@nlpr.se

+46 70 716 00 68

Om Pinterest

Pinterest är ett verktyg som gör det enkelt för användare, eller så kallade pinners, att samla, hantera, planera och dela med sig av saker, av vilka du är intresserad. Pinterest lanserade 2010 och företaget har sitt huvudkontor i San Fransisco, Kalifornien. Tjänsten finns på www.pinterest.com.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från Euro AccidentAnnons

Ohälsa – påtaglig risk för företag

Långtidsfrånvarande medarbetare är en påtaglig hållbarhetsrisk för de flesta företag. Därför erbjuder försäkringsbolaget Euro Accident även ett rehabiliteringsstöd i sin företagsbetalda sjukförsäkring. Ett stöd som hjälper åtta av tio att kunna fortsätta arbeta.

Hållbarhetsfrågan med sociala, miljömässiga och ekonomiska aspekter spelar en allt större roll för företag. Därmed har det också blivit viktigt för företag att förstå, identifiera och hantera sådana risker, vid sidan om till exempel affärsrisker och finansiella risker.

En av de viktigaste, men ofta förbisedda, hållbarhetsfrågorna handlar om hållbara medarbetare, alltså de egna medarbetarnas hälsa och välmående. Förutom de mänskliga sidorna så är kostnaderna för ohälsa höga i form av ökad sjukfrånvaro, högre personalomsättning och lägre produktivitet.

En modern sjukförsäkring

Att en medarbetare blir långtidsfrånvarande är emellertid en risk som du till viss del kan försäkra dig mot. Några som erbjuder en sådan försäkring är försäkringsbolaget Euro Accident Livförsäkring.

- Risken för sjukskrivning är högst påtaglig i dagens arbetsliv med många som blir långtidssjuka av stress och utmattning. Därför har vi skapat en modern sjukförsäkring som är bra både för medarbetaren som är försäkrad och för arbetsgivaren som betalar försäkringen, säger Jörgen Örnebrand, produktchef Tjänstepension, på Euro Accident Livförsäkring AB.

Vid risk för sjukskrivning

Förutom den ekonomiska ersättningen vid långtidsfrånvaro så ingår även ett rehabiliteringsstöd i Euro Accidents försäkring.

Rehabiliteringsstödet kan aktiveras redan vid första tecken på att en medarbetare riskerar att bli långtidssjukskriven eller för att hjälpa medarbetare att komma tillbaka i arbete igen. Efter en webbanmälan från närmaste chef samordnar en av Euro Accidents egna rehabiliteringskoordinatorer hela ärendet och ser till att rätt insatser kopplas in.

Goda chanser att hjälpa

Åtta av tio försäkrade som kommer in i Euro Accidents rehabiliteringsprocess genom sin sjukförsäkring blir inte långtidsfrånvarande.

- Om vi bara får möjlighet att starta processen tidigt så har vi en bra chans att komma in med rätt åtgärder innan det går för långt, säger Jörgen Örnebrand.

Det är inte alltid som rehabiliteringsstödet i försäkringen behöver aktiveras. Ibland kan det räcka långt med att medarbetaren själv tar ett eller flera samtal med psykolog, ekonom, jurist, ergonom eller hälsocoach genom samtalsstödet som också är en del av försäkringen.

- Samtalsstödet kan ge rådgivning och hjälp att komma vidare oavsett om det gäller privata eller arbetsrelaterade frågor. Det viktiga är att ta hjälp innan små problem växer sig stora, säger Jörgen Örnebrand.

Helförsäkring för trygga och friska medarbetare

Det här ingår i Euro Accidents Sjukförsäkring PlanSjuk som tecknas av företag för deras medarbetare:

- Samtalsstöd av psykolog, ekonom, jurist, ergonom och hälsocoach

- Chefs- och HR-stöd

- Rehabiliteringsstöd

- Ekonomisk ersättning för inkomstbortfall

Läs mer om Sjukförsäkring PlanSjuk  

Läs mer om Euro Accident

 

Mer från Euro Accident

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Euro Accident och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?