Annons

Pinterest nu tillgängligt på svenska

Det är fantastiskt att se hur våra svenska användare, på endast två veckor, hjälpte oss att översätta och anpassa sajten till svenska säger Matt Crystal, Pinterest. 

Det är fantastiskt att se hur våra svenska användare, på endast två veckor, hjälpte oss att översätta och anpassa sajten till svenska säger Matt Crystal, Pinterest. 

Stockholm, 12 november, 2013.  Pinterest, en sajt med tiotals miljoner användare över hela världen, finns nu tillgänglig på svenska. Det är resultatet av ett översättningsprojekt som Pinterest drog igång i oktober och som, i samarbete med de svenska Pinterest-användarna, färdigställdes på mindre än en månad.

- Det är fantastiskt att se hur våra svenska användare, på endast två veckor, hjälpte oss att översätta och anpassa sajten till svenska, säger Matt Crystal chef för Pinterests internationella verksamhet. Vi är extremt tacksamma för det engagemang som svenska pinners visat i samarbetsprojektet. Vi kan nu tillhandahålla en svensk sajt som är anpassad för svenska användare.

Till det svenska översättningsprojektet bjöd Pinterest in de mest engagerade användarna i Sverige, vilket resulterade i att 80 pinners engagerade sig i projektet. Till det praktiska arbetet fick användarna tillgång till mjukvara och kontakt med chefer för Pinterests community.

- Baserat på kvaliteten i det svenska projektet så överväger vi starkt att göra likande projekt i andra länder, säger Matt Crystal. Det här är ett av de bästa tillvägagångssätten för att lokalanpassa en tjänst som drivs av användarna. Våra svenska pinners har skapat den sajt som de själva vill ha.

Pinterest hade inte tidigare utfört ett likande projekt men ansåg att Sverige var en bra marknad för att testa. Anledning till detta var att Sverige har många engagerade användare och är ett lans som är trendsättare inom bland annat design, mode, och många andra ämnen som människor använder Pinterest för att upptäcka.

Världens mest snabbväxande globala social media någonsin

Pinterest lanserades 2010 och nådde 10 miljoner aktiva användare på bara två år*. Därmed är Pinterest världens hittills snabbaste sociala media att etablera ett så stort community av aktiva användare.  Enligt ComScore har Pinterest mer än 53 miljoner aktiva användare globalt per månad och användarantalet växer i snabb takt.

Pinners använder sajten för att skapa önskelistor, planera inredningsprojekt, låta sig inspireras av potentiella resmål, upptäcka nya matrecept och mycket mer. Via Pinterest kan användare följa andra pinners, med liknande intressen, för att få idéer och inspiration kring saker som de brukar göra eller saker som de hoppas att göra någon gång i framtiden. Tjänsten skapar därigenom värde för både privatpersoner och affärsverksamheter på flera sätt. Tack vare att Pinterest är en global tjänst kan pinners över hela världen få tillgång till en ständigt växande skatt av visuellt innehåll som delas upp efter intressekategorier.

Pinterests förmåga att engagera sina användare i olika projekt är en del av dess succé. Det svenska översättningsprojektet är ett exempel på detta.

- Global tillväxt har högsta prioritet hos för att när fler användare ansluter kommer fler intressen att finnas representerade i mediet och därmed blir tjänsten ännu bättre för användarna säger Matt Crystal. Vi är också medvetna om att språket är avgörande för en tjänst som Pinterest då det avgör hur människor delar och upptäcker saker. Därför vände vi oss till experterna inom området, dvs våra svenska pinners.

*http://techcrunch.com/2012/02/07/pinterest-monthly-uniques/

Kontakt med pinners

Önskar du mer information eller kontaktuppgifter till pinners som har varit aktiva i projektet och som är väldigt flitiga användare av sajten vänligen kontakta:

Jan Fredriksson, Northern Link PR Sweden, för Pinterest

jan@nlpr.se

+46 70 716 00 68

Om Pinterest

Pinterest är ett verktyg som gör det enkelt för användare, eller så kallade pinners, att samla, hantera, planera och dela med sig av saker, av vilka du är intresserad. Pinterest lanserade 2010 och företaget har sitt huvudkontor i San Fransisco, Kalifornien. Tjänsten finns på www.pinterest.com.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från Atlant FonderAnnons

Trött på låg ränta – Atlant Fonder har intressanta alternativ

Atlant Opportunity har till låg risk gett en marknadsneutral, årlig snittavkastning på 5,4 % under 2016-2019. Låga räntor lär bestå flera år framåt varför Opportunity kan vara ett intressant räntealternativ.

Atlant Opportunity är en marknadsneutral och absolutavkastande fond som eftersträvar att skapa en god avkastning oavsett marknadsutvecklingen. En viktig del för förvaltarteamet –som består av Taner Pikdöken, Nikos Georgelis och Anders Kullberg – är att minimera risker och undvika större förluster. 

– Fonden investerar merparten av kapitalet i företagsobligationer. Ränteportföljen kompletteras med investeringar i tillväxtaktier samt derivatstrategier på främst aktieindex. Derivaten, det vill säga optioner och terminer, används både för att sänka risken i fonden och för att skapa avkastning utöver ränteportföljen, säger Taner Pikdöken. 

Högre avkastning jämfört med företagsobligationsfonder

Atlant Opportunity startade den 1 januari 2016. Fonden har haft en årlig snittavkastning på 5,4 % och ligger i riskklass 3 av 7. I år är avkastningen per 16 november goda 3,5 %. Svenska företagsobligationsfonder har ofta en hög inbördes korrelation och avkastningssiffror som över tid är tämligen lika. 

– Kompletteras en företagsobligationsfond med Atlant Opportunity har avkastningen historiskt blivit högre till bibehållen risk. Sedan fondstart 1 januari 2016 är uppgången 28 % per 16 november 2020 vilket är en klart högre avkastning jämfört med flertalet företagsobligationsfonder, säger Taner Pikdöken.

Läs mer om fonden här 

Risken i många kunders portföljer har ökat markant 

De senaste åren har exponeringen mot tillgångsslag som aktier och High Yield obligationer ökat. Samtidigt har exponeringen minskat mot tillgångsslag som generellt sett har en låg korrelation mot aktier. 

– Det innebär att många idag har alldeles för hög risk i sin portfölj och saknar den viktiga diversifieringen som gör portföljen mindre volatil. På Atlant Fonder arbetar vi mycket med riskminimering och eftersträvar att göra små förlustaffärer de gånger vi har fel. Något som vi i förlängningen är övertygade om leder till en jämnare och högre avkastning med många positiva avkastningsmånader, avslutar Taner Pikdöken.

Läs mer om fonden här

Om Atlant Fonder 

Atlant Fonder är ett fristående, entreprenörsdrivet fondbolag grundat 2006 som uteslutande driver aktiv förvaltning av alternativa fonder. De förvaltar 7 fonder med fokus på marknadsneutral och absolut avkastning. Deras vision är att vara en av Sveriges ledande aktörer inom alternativa investeringar. Fondförmögenheten uppgår till cirka 5 miljarder.  

Lär mer här och kontakta Atlant Fonder på info@atlantfonder.se eller 046-39 39 69.

Riskinformation: Att spara i fonder innebär alltid en risk. Fonder kan såväl minska som öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

Mer från Atlant Fonder

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Atlant Fonder och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?