Annons

Miljövänligt samarbete ger dubbel vinst för alla

Nu ingår Hans Andersson Recycling Syd AB samarbete med MMB AB, ett miljöserviceföretag som utför olika saneringstjänster inom industri- och byggbranschen. Tillsammans erbjuder vi våra kunder en helhetslösning, både i kompetens men även med tanke på ökade miljövinster för alla.

Nu ingår Hans Andersson Recycling Syd AB samarbete med MMB AB, ett miljöserviceföretag som utför olika saneringstjänster inom industri- och byggbranschen. Tillsammans erbjuder vi våra kunder en helhetslösning, både i kompetens men även med tanke på ökade miljövinster för alla.

Tillsammans med MMB vill vi nå ut till fler kunder på marknaden. Vi vill tillföra MMBs kunder en hög service inom återvinning samtidigt som MMB har en kompletterande proffsighet samt en bredd inom sitt segment. Vi använder varandras erbjudande för att få ett starkare tjänsteutbud. Kombinationen av två bolag som är mycket kompetenta på sina respektive områden hoppas vi ska tilltala de flesta företag som har behov av dessa tjänster.

-          Samarbetet innebär att vi kan erbjuda befintliga och nya kunder ett av marknadens mest kompletta serviceåtaganden, ett skräddarsytt paket till slutkund med flera olika lösningar. Med MMBs långa erfarenhet av industri- och byggsanering samt Hans Andersson Recyclings utvecklade återvinningskoncept har vi möjlighet att sätta in de resurser som behövs för respektive uppdrag. Tillsammans skapar vi en helhetslösning med enkelhet, effektivitet, totalekonomi och stora vinster för miljön i fokus, Petri Virtanen, VD, MMB AB  

Hans Andersson Recyclings ledmotiv har alltid varit att vara kompetenta, långsiktiga och pålitliga samtidigt som vi är sparsamma med våra, våra kunders och jordens resurser. Samarbetet kommer ha en positiv effekt på både effektiviteten och på ökade miljövinster.

För mer information kontakta:

Jan Hovelius, Hans Andersson Recycling Syd AB. Tel. 0727 405541

Petri Virtanen, MMB AB, Tel. 0456 64 60 01

Fakta Hans Andersson Recycling AB

Hans Andersson Recycling hanterar och återvinniner ca 1 200 000 ton material per år, vilket gör oss till en av de största på den svenska marknaden. Vi tar hand om allt avfall oavsett om det gäller returpapper, plast, skrot, metaller, returträ, brännbart avfall, farligt avfall, elektronik eller annat avfall. Företaget ingår i Hans Andersson Holding som sysselsätter 500 personer och omsätter 2,5 miljard SEK.

Fakta MMB AB

MMB AB är ett familjeföretag som grundades 1980. Idag har företaget ca 30 årsanställda. MMB är ett högteknologiskt miljöserviceföretag som utför olika saneringstjänster inom industri och byggbransch, och är specialiserade på högtryck- sug- och blåsteknik samt rostskydd och recond concept. MMB, som utgår från Sölvesborg och Göteborg, ägs av MMB-gruppen, i koncernen ingår också Umeå-företaget Fyra Ess Nord AB.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från VätternpotatisAnnons

Så skapar de en cirkulär ekonomi – med förkokt potatis

Potatis är en råvara som det finns gott om här i Sverige och som vi gärna stoppar i oss, vare sig den är tillagad i ugn eller traditionellt kokt. Några som älskar potatis lite extra är Vätternpotatis, som sedan 1964 lyft den svenska råvaran och försett den till landets storkök. 

– Vi har valt svensk råvara och jobbar aktivt för att minska vår miljöpåverkan, säger Erik Petterson, vd på Vätternpotatis. 

När Vätternpotatis grundades 1964, då under namnet Hästholmens Potatisprodukter, producerade man främst råskalad och konserverad potatis till storhushåll och industri. Redan då ville man jobba lokalt och slog därför rot i Ödeshög, beläget på den bördiga slätten nära till flera potatisodlare.

– Grundarna ville hitta en plats som låg nära till råvaran och till kunder. De valde därför Ödeshög som låg nära både potatisodlare samt större städer med skolor, sjukhus och militäranläggningar med mera, säger Erik Petterson

Förkokta potatisens fördelar

Vätternpotatis är i dag marknadsledande inom segmenten konserverad och kyld förkokt potatis. 1996 lanserade de sin sous vide tillagade Minutpotatis, som säljs i stora volymer till restauranger och storhushåll. Produkterna är helt utan tillsatser och förpackas på ett sätt så att alla näringsämnen behålls. 

– Fördelen med en förkokt potatis är att det går snabbt för kunden att tillaga. De slipper därför gissa sig fram till hur mycket potatis som kommer gå åt, och kan snabbt koka upp mer potatis på några minuter om det skulle behövas. På så sätt är förkokt potatis svinn-smart, ingen potatis behöver kastas. 

Med råvaran i fokus

Vätternpotatis vill ta vara på det lokala lantbruket och jobbar tillsammans med noga utvalda certifierade kontraktsodlare, samt med noggrant utvalda potatisgrossister som ligger i närheten till anläggning på Ödeshög. 

– Våra odlare samarbetar tillsammans med våra experter på företaget med att optimera skörd och få fram den godaste potatisen. Man använder sig av kända och prövade potatissorter men följer också utvecklingen och provar nyheter för att se deras egenskaper. 

I sin strävan efter att bli ett så klimatsmart företag som möjligt går alla potatisskalrester till kommunen för tillverkning av biogas. På så sätt används allt på potatisen och man bidrar till förnybar energi. 

– Vi vill förse Sverige med svensk hållbart odlad potatis och underlätta för våra kunder. Det blir både enklare och billigare för kunderna och vi hjälper till att minska mat-svinnet. De rester som vi har kvar på anläggningen går tillbaka i form av ny energi. På så sätt sluter vi cirkeln och bidrar till en cirkulär ekonomi, avslutar Erik Petterson 

Faktaruta:

Vätternpotatis är ett FSSC 22000 certifierat företag som grundades 1964. 

Vätternpotatis AB uppfyller EU-förordning 834/2007 om ekologisk produktion av jordbruksprodukter och märkning av ekologiska produkter med tillämpningsföreskrifter samt KRAVs regelverk för livsmedelsförädling. In med EU ekologisk och KRAV logo

De tillreder och säljer potatisprodukter till storhushåll och industri inom segmenten kylt, kolonial och fryst. 

2019 omsatte företaget 110 miljoner kronor. 

Läs mer på vatternpotatis.se  

 

Mer från Vätternpotatis

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Vätternpotatis och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?