1515

Ny VD för Sveriges ledande utbildningsföretag inom vård & hälsa

Idag offentliggöras att Tobias Karlström tillträder som ny VD för MedLearn AB. Med Tobias som ny VD inleder ägaren Anthon B Nilsen Utbildning AB (ABNU AB) en långsiktig satsning på högkvalitativa utbildningar för hälso- och sjukvårdssektorn i Sverige.

Idag offentliggöras att Tobias Karlström tillträder som ny VD för MedLearn AB. Med Tobias som ny VD inleder ägaren Anthon B Nilsen Utbildning AB (ABNU AB) en långsiktig satsning på högkvalitativa utbildningar för hälso- och sjukvårdssektorn i Sverige.

Hälso- och sjukvård är ett av de områden i Sverige som har störst behov av nyutbildad personal samt kompetensutbildning för befintlig personal. MedLearn är det ledande företaget inom området och utbildar varje år över 4000 personer, där yrkesutbildningen till undersköterska dominerar. Bolaget utsågs 2013 till Gasellföretag och har idag vuxit till över 130 anställda med verksamhet över hela landet. Utbildningskoncernen ABNU AB förvärvade bolaget 2012 och den tillträdande VD:n Tobias Karlström kommer in i en period av stark tillväxt.

- Jag har följt MedLearn sedan bolaget bildades 1999 och har alltid beundrat företagets fokus på kvalitet och nytänkande. Jag ser också fram emot att samarbeta med koncernen ABNU i såväl Sverige som Norge. Det finns en mycket stor potential till samarbete mellan MedLearn och koncernens bolag, framförallt med de högskolor i Norge som bedriver vårdutbildningar, säger Tobias Karlström, tillträdande VD.

Tobias Karlström är utbildad civilekonom och har en gedigen erfarenhet av vårdutbildningar då han tidigare varit med och byggt upp ett av landets största bolag i branschen samt under perioden 2010 - 2011 var ordförande i branschorganisationen SAUF. Han har också en bakgrund som entreprenör inom webb och IT samt innehar flera styrelseuppdrag, bland annat inom utbildningsområdet. Tobias tillträder tjänsten som VD för MedLearn den 1 november i år.

- Med Tobias Karlström har vi gjort en riktig drömrekrytering som kommer stärka MedLearn ytterligare i arbetet med att erbjuda högkvalitativa och nydanande utbildningar till hälso- och sjukvårdssektorn i Sverige, säger Pär Lager, styrelseordförande för MedLearn och VD för ABNU AB. Tobias har ett mycket starkt samhällsengagemang. Han står också för ett modernt, humanistiskt ledarskap och en långsiktighet som stämmer in på hur vi ser på utbildning och hur ett framgångsrikt och ansvarstagande företag skall drivas, säger Pär Lager.

För ytterligare information:
Pär Lager, styrelseordförande i MedLearn: 070-777 18 16, par.lager@abnu.se
Tobias Karlström, tillträdande VD MedLearn: 070-756 39 24, tobias.karlstrom@abnu.se

Fakta om MedLearn AB och ABNU-koncernen
MedLearn AB har sedan 1999 arbetat med vuxenutbildning med fokus på hälso- och sjukvård. Företaget har idag cirka 4 000 elever i olika utbildningsuppdrag i 40 kommuner. Våra kunder är kommuner, Arbetsförmedlingen, privata och offentliga vårdgivare. www.medlearn.se

ABNU AB är ett ägarbolag som via skolor och utbildningsföretag erbjuder yrkesutbildning för privatpersoner och kompetensutveckling för organisationer och företag. I Sverige har koncernens bolag över ca 6000 studerande på antingen hel eller deltid, och ca 160 anställda. ABNU AB ägs av den norska utbildningskoncernen ABNU AS, som till hälften ägs av en allmännyttig stiftelse. I hela koncernen – Norge och Sverige – studerar ca 40 000 studenter och 2012 uppgick omsättning till ca SEK 950 miljoner. Varje år skänks halva vinstutdelningen till välgörande ändamål. www.abnu.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
PDF

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på CisionWire
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från RTSAnnons

Nöjdare medarbetare med en funktionell digital arbetsplats

Oskar Schager, Sales Specialist på RTS.
Oskar Schager, Sales Specialist på RTS.

Pandemin har varit en katalysator för utvecklingen av den digitala arbetsplatsen. När många arbetsplatser inte längre är knutna till en fysisk plats behöver företag säkerställa att system och teknik fungerar minst lika bra som när alla är på samma plats. Bolaget RTS har nolltolerans mot IT-strul och hjälper företag att göra den digitala omställningen funktionell och smidig.

RTS är en verksamhetsnära specialist inom IT som bl a säljer enheter, sköter logistik och återtag inom IT. Målet är att förse arbetsplatser med de plattformar som behövs för att teknik och system ska fungera säkert och smärtfritt. Bolaget är Nordens högst certifierade partner till VMware, som bl a har utvecklat en virtualiseringsplattform för applikationer och desktop.

VMware har flera lösningar som säkerställer en väl fungerande digital arbetsplats. Det centrala oavsett lösning är att de sätter användarens unika behov i fokus genom den mest säkra och enkla åtkomsten till användarnas arbetsverktyg på den enhet som passar användaren bäst vid varje givet tillfälle, samtidigt som silverfats-upplevelsen inte längre behöver innebära en utmattad IT-avdelning.

– Det bästa är att användarna själva inte behöver hantera systemen och från ett IT-perspektiv underlättar dessa program när folk vill använda olika typer av enheter, säger Fredrik Hallgårde, Team Leader för Digital Workspace på RTS.

Underlätta för användare

För att en digital arbetsplats ska fungera smärtfritt behöver man kunna hantera alla typer av enheter över internet via en molntjänst. Identitets- och kontohantering måste kunna fungera för att man ska kunna ha ett gemensamt konto som kan säkras och appliceras på alla tjänster.

– Oavsett om du är lagerarbetare, kör lastbil och använder digitala hjälpmedel i ditt arbete, jobbar hemifrån eller på kontor ska allt vara möjligt att hanteras på en och samma plattform. En användare ska inte behöva ringa servicedesk eller åka in till kontoret för att exempelvis ändra ett lösenord eller få ny mjukvara, säger Fredrik Hallgårde.

En konkurrensfördel

RTS tror att hur väl den digitala arbetsplatsen fungerar kan ha stor påverkan på anställdas inställning till sitt arbete. En smidig digital arbetsplats kan vara avgörande för om en anställd vill arbeta kvar eller till och med användas som konkurrensfördel vid ny rekrytering.

– Tänk dig att det istället gäller kontorsmiljön. Vill du sitta med fin utsikt eller i ett skrymsle? Det är viktigt att det är härligt att jobba, om inte så kommer de anställda så småningom söka sig bort från arbetsplatsen, säger Oskar Schager, Sales Specialist på RTS.

Om RTS

RTS är en helhetsleverantör inom IT-produkter, lösningar och tjänster med högt kompetenta specialister inom framförallt klienter, datacenter, virtualisering och infrastruktur. RTS är den mest certifierade partnern till VMware i Norden och den enda med 4 st Master Service Competencies inom VMware-lösningar.

Läs mer om RTS här 

 

Mer från RTS

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med RTS och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?