1515
Annons

Vårdförbundets nya rapport visar: Arbetsgivare dumpar problemen på sjuksköterskor och barnmorskor

Idag publiceras Vårdförbundets uppföljning efter sommaren där alla 21 lokala avdelningar har svarat. 17 av 21 avdelningar (85 procent) uppger att det har varit en större eller allvarlig brist på sjuksköterskor. Och bristen har sjuksköterskorna till stor del tvingats lösa på egen hand.

Idag publiceras Vårdförbundets uppföljning efter sommaren där alla 21 lokala avdelningar har svarat. 17 av 21 avdelningar (85 procent) uppger att det har varit en större eller allvarlig brist på sjuksköterskor. Och bristen har sjuksköterskorna till stor del tvingats lösa på egen hand.

Sommaren 2013 har varit synnerligen besvärlig i Stockholm, Västra Götaland, Skåne, Halland, Jämtland, Kronoberg, Uppsala, Västerbotten, Blekinge, Gävleborg, Gotland, Jönköping, Norrbotten, Örebro, Östergötland, Södermanland och Västmanland.

”En outhärdlig arbetsmiljö med allvarligt förhöjd belastning under arbetspassen, för många dubbelpass och extrapass, nya i yrket flyttas runt till nya avdelningar utan inskolning.” Så beskriver en av våra lokala avdelningar semesterperioden.

–      Många problem finns kvar i vården efter sommaren och följer med oss under resten av året. Det är dags att arbetsgivare och politiker tar ansvar och inser att hälso- och sjukvården är en året runt-verksamhet, säger Sineva Ribeiro, ordförande i Vårdförbundet.

Vårdförbundets medlemmar som är legitimerade sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor har till stor del tvingats lösa bemanningssituationen på egen hand. Dels genom att frivilligt eller ofrivilligt flytta sin semesterperiod, dels genom att arbeta övertid. Dubbla arbetspass och att arbetsgivaren bryter semestern eller stänger vårdavdelningar förekommer frekvent. Arbetsgivarnas främsta bidrag ser ut att ha varit övertid och en ökad användning av bemanningsföretag.

–      Istället för att planera en god och säker vård på lång sikt ser vi svindyra kortsiktiga lösningar där vårdens utveckling, personalens arbetsmiljö och patientsäkerheten får komma i andra hand, säger Sineva Ribeiro, ordförande Vårdförbundet.

Övertid är ett återkommande problem för många som redan innan sommaren är utarbetade. Tre exempel från olika håll i landet:

  • Skaraborgs sjukhus hade 20 000 övertidstimmar i juni, juli och augusti. Det är framför allt specialistsjuksköterskor på kirurgen, ortopeden och akuten, som har fått gå in och arbeta övertid.

  • På Akademiska sjukhuset i Uppsala fick 330 sjuksköterskor flytta på sina semestrar för att klara bemanningen vilket kostade sjukhuset 4 miljoner kronor.

  • På Thoraxintensiven, Karolinska universitetssjukhuset Solna, har sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor arbetat mer än 3300 övertidstimmar vilket innebär upp till 150 timmar i övertid för enskilda specialistsjuksköterskor.

Arbetsgivare låter dessutom bemanningsföretag och stafettsjuksköterskor sluka allt mer pengar. Ett skräckexempel är Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg som lade drygt sex miljoner på bemanningssjuksköterskor när de hade kunnat få dubbelt så många sjuksköterskor för samma summa om de hade gått med på sjuksköterskestudenternas krav om 24 000 kronor i ingångslön. Med god introduktion hade säkert flera av dessa även gärna stannat kvar.

–      Nyutexaminerade måste få en rimlig ingångslön och god introduktion så att de stannar kvar i yrket. Jag känner själv till en ung sjuksköterska som tog examen i våras och började arbeta i en kommun i juni. Hon hade ensamt ansvar för 1000 patienter på natten. Hon fick ingen introduktion eller någon att gå bredvid. Hon hade heller ingen att ringa och konsultera. Efter sin första sommar lämnade hon in sin legitimation och gav upp yrket som sjuksköterska, säger Sineva Ribeiro,

Sex av Vårdförbundets 21 lokala avdelningar har under sommaren haft en större eller en allvarlig brist på barnmorskor. Läget i förlossningsvården har varit ytterst ansträngt i Stockholm, Skåne, Västra Götaland, Västerbotten, Södermanland och Uppsala. Barnmorskor har fått avbryta sin semester för att komma in och arbeta. På Skånes universitetssjukhus, SUS, har hälften så många barnmorskor fått klara av lika många förlossningar som vanligt och en barnmorska har fått springa mellan tre kvinnor i aktivt värkarbete samtidigt. Stress, oro och rädsla påverkar förlossningsförloppet och ökar risken för komplikationer.

–      Det här är helt oacceptabelt. Barnmorskor har larmat sedan i februari och under sommaren har det varit ännu värre än i våras. Nu är det hög tid att vårdens organisation blir en valfråga för samtliga partier, säger Sineva Ribeiro.

Hela rapporten finns bifogad som pdf och även på www.vardforbundet.se där du också hittar kontaktuppgifter till våra 21 lokala avdelningar.

För mer information kontakta:
Cecilia Sandahl, presschef, tfn: 08-14 77 69, 070-687 32 42
Sandra Zetterman, pressekreterare, tfn: 08-14 77 30
Sineva Ribeiro, förbundsordförande, tfn: 070-564 21 25

VÅRDFÖRBUNDET, Adolf Fredriks Kyrkogata 11, 103 65 Stockholm

Medlemmar i Vårdförbundet arbetar för en säker vård. Vi är 110 000 sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor som utvecklar vården för dig som individ. Från sjukdom och diagnos till hälsa och helhet. www.vardforbundet.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Rapport Efter sommaren 2013 Vårdförbundet

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på CisionWire
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från FolksamAnnons

Ny smartare bilförsäkring anpassas till framtidens bilkörning

Josef Halldelius, affärschef för motoraffären på Folksam.
Josef Halldelius, affärschef för motoraffären på Folksam.

Dagens bilar utvecklas och blir allt säkrare. I takt med det förändras även bilförsäkringarna. Istället för att sätta premien utifrån från vem som äger bilen, kommer framtidens försäkring allt mer baseras på bilens säkerhetsutrustning.

Läs mer om Folksam bilförsäkring 

Bilarna har i dag blivit både smartare och säkrare. Bland annat är det vanligt med aktiva säkerhetssystem – till exempel autobroms, döda-vinkel-varnare och allt mer sofistikerad parkeringsassistans. Tillsammans förebygger dessa olyckor och kompenserar misstag från föraren. I framtiden kommer bilarna dessutom att bli ännu smartare och data från bilarna kommer bli en integrerad del i försäkringserbjudandet. 

– I den här nya verkligheten blir det allt mer ointressant och trubbigt att prissätta bilförsäkringen efter ägarens ålder och bilens effekt. Det är betydligt mer relevant att utgå från hur bilen används, bilens utrustning och i förlängningen även bilmodellens skadehistorik, säger Josef Halldelius, affärschef för motoraffären på Folksam. 

Denna nya typ av försäkring som baseras på bilens säkerhetsutrustning är både transparent och bekymmersfri för kunden. Den stödjer också hållbara mobilitetslösningar med bildelning och bilpooler.  

– I framtiden tror vi att den kommer bli ett bra komplement till den traditionella bilförsäkringen tillsammans med en tredje kategori av bilförsäkring som skräddarsys efter varje användare, exempelvis ”pay as you drive”. För oss är det viktigt att vi även i framtiden kan erbjuda olika typer av försäkringar som tillgodoser alla kunders behov. 

Samarbetar med Volvo Cars

Redan i dag har Folksam ett unikt samarbete med Volvo Cars där en förmånlig och miljömärkt bilförsäkring från Folksam ingår i bilens pris när man köper en elbil online. Det gäller helelektriska XC40 och deras första renodlade elbil, C40 Recharge. 

– Det innebär att vi ger kunderna en bra och prisvärd bilförsäkring som en integrerad del av bilen. Den integrerade försäkringen och det fasta priset gör bilköpet enklare och kostnaden mer transparent, säger Josef Halldelius.

– I och med att Volvo Cars onlineförsäljning är en ny satsning, har vi kunnat bygga upp denna nya försäkringsmodell helt från grunden – en anpassad gruppförsäkringslösning till ett fast pris och som är helt oberoende av vem som kör bilen, säger Josef Halldelius. 

Försäkringen är dessutom märkt med Bra Miljöval enligt Naturskyddsföreningens högt ställda kriterier. 

– Vi är det enda stora försäkringsbolag som har miljömärkta bilförsäkringar. Det innebär bland annat att kunderna kan vara säkra på att vi använder miljövänliga material vid reparationer och att vi ställer höga krav på våra leverantörer och på våra egna investeringar. 

Höga ambitioner 

Folksams ambitioner vad gäller hållbarhet rimmar dessutom väl med Volvo Cars. Bland annat har Volvo Cars som plan att bli ett helt renodlat elbilsföretag vid 2030. 

Folksam och Volvo Cars delar också visionen att den bästa olyckan är den som aldrig sker och båda företagen jobbar aktivt för detta, bland annat genom forskning.  

– Vi samlar hela tiden in nya insikter och data som kan hjälpa oss i vår strävan att förebygga och minska antalet olyckor, säger Josef Halldelius.

Läs mer om Folksam bilförsäkring 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Folksam och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?