1515
Annons

INVIGNING AV 24 NYA STUDENTBOSTÄDER PÅ LAPPIS

Torsdag 24 oktober klockan 12.00 inviger Stockholms Studentbostäder (SSSB) och Stockholms stadsbyggnadsborgarråd Regina Kevius 24 nya studentbostäder i Stockholm. Bostäderna ligger i ett det välkända studentbostadsområdet Lappkärrsberget även känt som Lappis, nära Stockholms Universitet.

Torsdag 24 oktober klockan 12.00 inviger Stockholms Studentbostäder (SSSB) och Stockholms stadsbyggnadsborgarråd Regina Kevius 24 nya studentbostäder i Stockholm. Bostäderna ligger i ett det välkända studentbostadsområdet Lappkärrsberget även känt som Lappis, nära Stockholms Universitet.

De 24 nyproducerade studentbostäderna på Lappis levererades som färdigbyggda moduler och monterades ihop till en byggnad som är fyra våningar hög och rymmer sex lägenheter per våning. Det nya huset är en experimentbyggnad där SSSB testar både ny byggteknik och nya material.

- Det är mycket dyrt att bygga studentbostäder, och vi försöker hela tiden att hitta nya vägar för att pressa våra byggkostnader. Detta hus är ett led i SSSB:s arbete för en effektivare byggproduktion, säger Chris Österlund, vd för SSSB.

Det nya huset har ett tillfälligt bygglov som gäller i max 10 år. I normala fall är tillfälliga bygglov något som SSSB inte använder sig av.

- Det pratas mycket om tillfälliga bygglov som en lösning på studentbostadskrisen, men tillfälliga baracker eller båthytter löser inte problemet. Det är fel att lappa och laga med tillfälliga ”lösningar” för att möta ett permanent och ökande behov. I detta fall gör vi ett undantag för att få möjlighet att testa ny byggteknik, säger Chris Österlund.

För den som vill bygga nya studentbostäder råder det mycket svåra ekonomiska förutsättningar. Nyproduktionen av studentbostäder både i länet och i landet har under de senaste åren i stort sett stått stilla.

- Med dessa bostäder på Lappis har SSSB i år totalt färdigställt 130 nya studentbostäder. Det innebär att ett par hundra studenter nu får tak över huvudet och det känns förstås mycket bra. Men tyvärr är det bara en droppe i havet, säger Chris Österlund, vd för SSSB.

I Stockholmsregionen tvingas studenter vänta i minst två år innan de kan få en egen studentbostad. Dessutom är denna brist ett stort och växande problem.

- Det är ohållbart. För att inte tappa i konkurrenskraft behöver Stockholm som kunskapsregion fler studentbostäder. Stockholmsregionens politiker har satt som mål att 6000 nya studentbostäder ska stå klara till 2017. SSSB:s vill gärna vara med och bidra till detta mål, men då krävs det samtidigt att vi får bättre ekonomiska förutsättningar. Dessutom är det av yttersta vikt att gällande byggregler förenklas, och att plan- och bygglovsprocesserna kraftigt kortas ned, säger Chris Österlund.

De nya studentlägenheterna på Lappis består av 1 rum och pentry i storlek 20 - 24,5 kvm. Hyran är från 4500 - 4970 kr per månad. I september 2013 flyttade de nya hyresgästerna in.

För mer information kontakta:
Chris Österlund, vd SSSB, 08-458 10 50, mobil 0739-42 10 50.
Anders Cronqvist, informationschef SSSB, 08-458 10 48, mobil 0739-42 10 48.


STIFTELSEN STOCKHOLMS STUDENTBOSTÄDER – STUDENTERNAS BOSTADSFÖRETAG
Stockholms Studentbostäder (SSSB) erbjuder Stockholms studenter ett trivsamt och prisvärt studentboende. Vi är störst på studentbostäder med nästan 8000 rum och lägenheter över hela Stockholm.
SSSB har en dynamisk, ung målgrupp bestående av både svenska och internationella högskolestudenter.
Se även sssb.se.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?