Annons

INVIGNING AV 24 NYA STUDENTBOSTÄDER PÅ LAPPIS

Torsdag 24 oktober klockan 12.00 inviger Stockholms Studentbostäder (SSSB) och Stockholms stadsbyggnadsborgarråd Regina Kevius 24 nya studentbostäder i Stockholm. Bostäderna ligger i ett det välkända studentbostadsområdet Lappkärrsberget även känt som Lappis, nära Stockholms Universitet.

Torsdag 24 oktober klockan 12.00 inviger Stockholms Studentbostäder (SSSB) och Stockholms stadsbyggnadsborgarråd Regina Kevius 24 nya studentbostäder i Stockholm. Bostäderna ligger i ett det välkända studentbostadsområdet Lappkärrsberget även känt som Lappis, nära Stockholms Universitet.

De 24 nyproducerade studentbostäderna på Lappis levererades som färdigbyggda moduler och monterades ihop till en byggnad som är fyra våningar hög och rymmer sex lägenheter per våning. Det nya huset är en experimentbyggnad där SSSB testar både ny byggteknik och nya material.

- Det är mycket dyrt att bygga studentbostäder, och vi försöker hela tiden att hitta nya vägar för att pressa våra byggkostnader. Detta hus är ett led i SSSB:s arbete för en effektivare byggproduktion, säger Chris Österlund, vd för SSSB.

Det nya huset har ett tillfälligt bygglov som gäller i max 10 år. I normala fall är tillfälliga bygglov något som SSSB inte använder sig av.

- Det pratas mycket om tillfälliga bygglov som en lösning på studentbostadskrisen, men tillfälliga baracker eller båthytter löser inte problemet. Det är fel att lappa och laga med tillfälliga ”lösningar” för att möta ett permanent och ökande behov. I detta fall gör vi ett undantag för att få möjlighet att testa ny byggteknik, säger Chris Österlund.

För den som vill bygga nya studentbostäder råder det mycket svåra ekonomiska förutsättningar. Nyproduktionen av studentbostäder både i länet och i landet har under de senaste åren i stort sett stått stilla.

- Med dessa bostäder på Lappis har SSSB i år totalt färdigställt 130 nya studentbostäder. Det innebär att ett par hundra studenter nu får tak över huvudet och det känns förstås mycket bra. Men tyvärr är det bara en droppe i havet, säger Chris Österlund, vd för SSSB.

I Stockholmsregionen tvingas studenter vänta i minst två år innan de kan få en egen studentbostad. Dessutom är denna brist ett stort och växande problem.

- Det är ohållbart. För att inte tappa i konkurrenskraft behöver Stockholm som kunskapsregion fler studentbostäder. Stockholmsregionens politiker har satt som mål att 6000 nya studentbostäder ska stå klara till 2017. SSSB:s vill gärna vara med och bidra till detta mål, men då krävs det samtidigt att vi får bättre ekonomiska förutsättningar. Dessutom är det av yttersta vikt att gällande byggregler förenklas, och att plan- och bygglovsprocesserna kraftigt kortas ned, säger Chris Österlund.

De nya studentlägenheterna på Lappis består av 1 rum och pentry i storlek 20 - 24,5 kvm. Hyran är från 4500 - 4970 kr per månad. I september 2013 flyttade de nya hyresgästerna in.

För mer information kontakta:
Chris Österlund, vd SSSB, 08-458 10 50, mobil 0739-42 10 50.
Anders Cronqvist, informationschef SSSB, 08-458 10 48, mobil 0739-42 10 48.


STIFTELSEN STOCKHOLMS STUDENTBOSTÄDER – STUDENTERNAS BOSTADSFÖRETAG
Stockholms Studentbostäder (SSSB) erbjuder Stockholms studenter ett trivsamt och prisvärt studentboende. Vi är störst på studentbostäder med nästan 8000 rum och lägenheter över hela Stockholm.
SSSB har en dynamisk, ung målgrupp bestående av både svenska och internationella högskolestudenter.
Se även sssb.se.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från Atlant FonderAnnons

Trött på låg ränta – Atlant Fonder har intressanta alternativ

Atlant Opportunity har till låg risk gett en marknadsneutral, årlig snittavkastning på 5,4 % under 2016-2019. Låga räntor lär bestå flera år framåt varför Opportunity kan vara ett intressant räntealternativ.

Atlant Opportunity är en marknadsneutral och absolutavkastande fond som eftersträvar att skapa en god avkastning oavsett marknadsutvecklingen. En viktig del för förvaltarteamet –som består av Taner Pikdöken, Nikos Georgelis och Anders Kullberg – är att minimera risker och undvika större förluster. 

– Fonden investerar merparten av kapitalet i företagsobligationer. Ränteportföljen kompletteras med investeringar i tillväxtaktier samt derivatstrategier på främst aktieindex. Derivaten, det vill säga optioner och terminer, används både för att sänka risken i fonden och för att skapa avkastning utöver ränteportföljen, säger Taner Pikdöken. 

Högre avkastning jämfört med företagsobligationsfonder

Atlant Opportunity startade den 1 januari 2016. Fonden har haft en årlig snittavkastning på 5,4 % och ligger i riskklass 3 av 7. I år är avkastningen per 16 november goda 3,5 %. Svenska företagsobligationsfonder har ofta en hög inbördes korrelation och avkastningssiffror som över tid är tämligen lika. 

– Kompletteras en företagsobligationsfond med Atlant Opportunity har avkastningen historiskt blivit högre till bibehållen risk. Sedan fondstart 1 januari 2016 är uppgången 28 % per 16 november 2020 vilket är en klart högre avkastning jämfört med flertalet företagsobligationsfonder, säger Taner Pikdöken.

Läs mer om fonden här 

Risken i många kunders portföljer har ökat markant 

De senaste åren har exponeringen mot tillgångsslag som aktier och High Yield obligationer ökat. Samtidigt har exponeringen minskat mot tillgångsslag som generellt sett har en låg korrelation mot aktier. 

– Det innebär att många idag har alldeles för hög risk i sin portfölj och saknar den viktiga diversifieringen som gör portföljen mindre volatil. På Atlant Fonder arbetar vi mycket med riskminimering och eftersträvar att göra små förlustaffärer de gånger vi har fel. Något som vi i förlängningen är övertygade om leder till en jämnare och högre avkastning med många positiva avkastningsmånader, avslutar Taner Pikdöken.

Läs mer om fonden här

Om Atlant Fonder 

Atlant Fonder är ett fristående, entreprenörsdrivet fondbolag grundat 2006 som uteslutande driver aktiv förvaltning av alternativa fonder. De förvaltar 7 fonder med fokus på marknadsneutral och absolut avkastning. Deras vision är att vara en av Sveriges ledande aktörer inom alternativa investeringar. Fondförmögenheten uppgår till cirka 5 miljarder.  

Lär mer här och kontakta Atlant Fonder på info@atlantfonder.se eller 046-39 39 69.

Riskinformation: Att spara i fonder innebär alltid en risk. Fonder kan såväl minska som öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

Mer från Atlant Fonder

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Atlant Fonder och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?