1515
Annons

Hexagon förvärvar Listech och stärker mjukvaruportföljen

Hexagon har förvärvat programvaruföretaget Listech som hjälper lantmätare och mätingenjörer att öka sin effektivitet, noggrannhet och produktivitet. Listech har en stark kundbas i Stillahavsregionen.

Listech bildades 1988 och erbjuder världsledande programvarulösningar som förbättrar databehandling och effektiviserar arbetsflöden inom lantmäteri, konstruktion och byggnadsindustrin. Ett heltäckande system med fullt integrerade moduler erbjuder lösningar för såväl övergripande som specifika behov. LISCADs gränssnitt är intuitiva och programvaran enkel att använda. Den är kompatibel med alla större lantmäteri-, design- och CAD-system. Med Listechs lösningar för utsättning och utstakning på fältet i realtid får lantmätare och ingenjörer tillgång till samma kraft som på kontoret.

"När det gäller att mäta, kartlägga och klarlägga ägandet av den fysiska miljön kan misstag bli kostsamma. Oavsett om det handlar om motorvägar, skyskrapor eller traditionellt lantmäteri måste beprövade metoder kombineras med högteknologiskt kunnande", säger Ola Rollén, VD och koncernchef för Hexagon. "Listechs robusta mjukvarulösningar gör det möjligt för våra kunder att leverera högkvalitativa resultat i tid i sina lantmäteri-, konstruktions- och byggnadsprojekt.”

Listech har sitt säte i Melbourne, Australien. Bolaget konsolideras i Hexagons räkenskaper sedan 1 februari 2013. Förvärvet har ingen signifikant påverkan på Hexagons resultat på kort sikt.

För ytterligare information kontakta:
Mattias Stenberg, Vice President, Strategy and Communications, Hexagon AB,
+46 8 601 26 27, ir@hexagon.com

Kristin Christensen, Vice President, Corporate Communications, Hexagon,
+1 404 554 0972, media@hexagon.com

Hexagon (NASDAQ OMX Stockholm: HEXA B) är en ledande global leverantör av design-, mät- och visualiseringsteknologi. Våra kunder kan designa, mäta och positionera objekt samt bearbeta och presentera data för att ligga steget före i en föränderlig värld. Hexagons lösningar ökar produktiviteten, höjer kvaliteten och möjliggör snabbare, bättre operativa beslut, sparar tid, pengar och resurser. Hexagon har över 13 000 medarbetare i mer än 40 länder och en nettoomsättning om cirka 2 200 MEUR. Våra produkter används i en lång rad branscher, t.ex. surveying, kraft och energi, flyg och försvar, säkerhet, bygg och anläggning samt tillverkning. Läs mer på www.hexagon.com.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Listech acquisition in SWE

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på CisionWire
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?