Annons

Fortum lanserar solkraftslösningar för företag i Stockholmsregionen

Nu erbjuder Fortum företagskunder i Stockholmsregion möjligheten att köpa solkraftslösningar. Egenproducerad el från solen kan bli verklighet för företagare. Helhetslösningar där vi hjälper till med allt från projektering till idrifttagning av anläggningen.

Nu erbjuder Fortum företagskunder i Stockholmsregion möjligheten att köpa solkraftslösningar. Egenproducerad el från solen kan bli verklighet för företagare. Helhetslösningar där vi hjälper till med allt från projektering till idrifttagning av anläggningen.

-  Under våren 2012 lanserade vi våra färdiga solcellspaket till villakunder i regionen, nu tar vi nästa steg i vår satsning på miljövänliga och förnyelsebara energilösningar genom att också erbjuda företagsmarknaden solkraft, säger Marie Fossum, chef för nya affärer på Fortum.

Fortums erbjudande till företagare är helt lösningsorienterat , vilket innebär att vi utgår ifrån kundens behov, den aktuella fastigheten förutsättningar. Kunden får hjälp hela vägen, från förstudie till installation och idrifttagning av solcellsanläggningen. Anläggningen kan vara integrerade i fastighetens fasad, tak eller mer av en standardlösning, helt beroende på vad som är mest optimalt och ekonomiskt fördelaktigt för kunden.

- Som nästa generations energibolag vill vi gå i bräschen för utvecklingen som leder mot vår vision om en solekonomi – det vill säga en energihushållning där all energi direkt eller indirekt ska vara baserad på solen - och vi tror att distribuerad, lokal produktion är ett viktigt steg på vägen, avslutar Marie Fossum.

För mer information, kontakta gärna:
Marie Fossum, chef för nya affärer, tfn 070 216 06 77
Christina Almgren, presschef, tfn 072- 515 78 06.

Om Fortum: Fortums syfte är att skapa energi som gör livet bättre idag och för kommande generationer. Vi erbjuder hållbara lösningar som tillgodoser behoven av låga utsläpp, effektiv resursanvändning och en trygg energiförsörjning samtidigt som vi levererar ett förstklassigt resultat till våra aktieägare. Vår verksamhet omfattar produktion, distribution och försäljning av el och värme, samt experttjänster inom dessa områden.

Fortums verksamhet är fokuserad på Norden, Ryssland, Polen och Östersjöområdet. I framtiden ser vi även att integrationen i Europa och de snabbt växande marknaderna i Asien ger ytterligare möjligheter för tillväxt. Under 2011 uppgick Fortums omsättning till 6,2 miljarder euro och rörelseresultatet var 1,8 miljarder euro. Vi sysselsätter cirka 10 800 personer. Fortums aktie är noterad på NASDAQ OMX Helsingfors.  

Ytterligare information: www.fortum.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?