Annons

Preem vässar Evolution Diesel

För att minska klimatpåverkan ytterligare lanserar nu Preem nästa generation av Evolution Diesel med åretruntkvalitet och hela 30 procent förnybara råvaror. Från och med tisdagen den 15 januari säljs produkten inledningsvis på 100 av Preems tankställen i Uppsala, Stockholm, Mälardalen och Östergötland.

För att minska klimatpåverkan ytterligare lanserar nu Preem nästa generation av Evolution Diesel med åretruntkvalitet och hela 30 procent förnybara råvaror. Från och med tisdagen den 15 januari säljs produkten inledningsvis på 100 av Preems tankställen i Uppsala, Stockholm, Mälardalen och Östergötland.

Utbudet och efterfrågan på förnybara dieselbränslen har aldrig varit större än idag. Tack vare ny teknologi som omvandlar grön råvara till diesel kan Preem producera dieselbränslen som sänker koldioxidutsläppen markant. Våren 2011 lanserades Preem Evolution Diesel och har sedan dess varit marknadens bästa miljödiesel, med en högre andel förnybara råvaror än andra dieselprodukter på marknaden. Den förnybara delen som tillverkas i Preems raffinaderi i Göteborg av framförallt tallolja kallas HVO-diesel (hydrotreated-vegetable oil), och bygger på en teknik som omvandlar grön råvara till högklassig diesel. Preem var först med att lansera en HVO-diesel på marknaden.

- Varje extra procents inblandning av förnybara råvaror ger en markant effekt när det gäller att minska koldioxidutsläppen från trafiken. Vår Evolution Diesel består av 30 procent förnybara råvaror och med Evolution Diesel i tanken minskar man koldioxidutsläppen med upp till 27 procent, säger Andreas Viefhaus, direktör Marknad och Försäljning på Preem.

Preems vision med Evolution Diesel är att den ständigt ska utvecklas och ha mindre klimatpåverkan. Den nya åretruntkvaliteten av Evolution Diesel innehåller lika hög andel förnybara råvaror som tidigare enbart fanns i sommarkvaliteten. Nu kan alla dieselfordon tanka och köra på Preem Evolution Diesel med lika stor minskning av koldioxidutsläpp oavsett årstid. Priset för Evolution Diesel åretruntkvalitet är detsamma som för vanlig diesel.

Från och med tisdagen den 15 januari finns Evolution Diesels åretruntkvalitet på 100 av Preems tankställen i Uppsala, Stockholm, Mälardalen och Östergötland.

För mer  information:

Thomas Ögren, Presschef, mobil 070-450 10 01, epost thomas.ogren@preem.se

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag med en raffineringskapacitet på över 18 miljoner kubikmeter råolja per år. Preems två raffinaderier räknas till de mest moderna och miljöanpassade i Europa. Preems verksamhet omfattar produktion, försäljning, distribution samt trading och varuförsörjning. Preem förädlar och säljer bensin, diesel, eldningsoljor och förnybara drivmedel till företag och privatpersoner i Sverige. Drygt 2/3 av produktionen exporteras. Preem har ett rikstäckande servicenät med över 600 tankställen för privat- och yrkestrafik. Preem AB har drygt 1200 anställda varav 900 arbetar vid raffinaderierna.Tillsammans med personal hos återförsäljare och partners är vi över 3000 medarbetare som möter kunderna under Preems varumärke. För helåret 2011 var Preems omsättning 91 miljarder SEK. Läs mer på www.preem.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på CisionWire
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?