1515
Annons

Semcon tecknar order på 15 miljoner Euro med tysk fordonstillverkare.

Semcon har tecknat en order med en fordonstillverkare i Tyskland på drygt 15 miljoner Euro (cirka 130 Mkr) omfattande utveckling av en ny bilmodell.

Semcon har tecknat en order med en fordonstillverkare i Tyskland på drygt 15 miljoner Euro (cirka 130 Mkr) omfattande utveckling av en ny bilmodell.

Projektet avser en utökning av nuvarande produktfamilj, vilket innebär utveckling av ett derivat baserat på en befintlig coupé-modell.

”Tyska tillverkare står sig starka i den globala fordonsindustrin och det är glädjande för oss att vi tecknat ytterligare affärer på denna marknad. Affären bekräftar också trenden att fordonstillverkare väljer att lägga ut allt större projekt på oberoende utvecklingsföretag.” säger Stefan Ohlsson, affärsområdeschef Automotive R&D.

Projektet sträcker sig över tre år och påbörjas omgående med konceptfasen. Vid halvårsskiftet 2013 går projektet in i en projektutvecklingsfas. Projektet leds och utförs primärt av Semcons tyska verksamhet. 

Stefan Ohlsson, affärsområdeschef Automotive R&D, 0736 840 555
Markus Granlund, vd Semcon AB, 031-721 03 11
Anders Atterling, IR & PR manager Semcon AB, 0704 472 819 

Semcon är en global partner inom ingenjörstjänster och produktinformation. Vi har närmare 3 000 medarbetare med djup erfarenhet från många olika branscher. Vi utvecklar teknik, produkter, anläggningar och informationslösningar utmed hela utvecklingskedjan och erbjuder även en mängd tjänster och produkter inom bland annat kvalitet, utbildning och metodikutveckling. Semcon ökar kundernas försäljning och konkurrenskraft genom innovativa lösningar, design och genuin ingen­jörskonst. Koncernen har en omsättning på 2,5 miljarder kronor och verksamhet på fler än 45 orter i Sverige, Tyskland, Storbritannien, Brasilien, Ungern, Indien, Kina, Spanien och Ryssland

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på CisionWire
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?