Hoppa till innehållet

Annons

PRESSMEDDELANDE

Pressrelease

Capillum Holding AB (publ) ”Capillum” vidareutvecklar lönsam affärsmodell och ingår nya, lönsamma finansieringsavtal.
För att öka tillväxten i Bolaget genomförs konvertibelemission till attraktiva villkor 13,25% i fast årsränta och konverteringskurs om 7,50/ B-aktie.

Capillum Holding AB (publ) ”Capillum” vidareutvecklar lönsam affärsmodell och ingår nya, lönsamma finansieringsavtal.
För att öka tillväxten i Bolaget genomförs konvertibelemission till attraktiva villkor 13,25% i fast årsränta och konverteringskurs om 7,50/ B-aktie.

Capillum har idag en lönsam affärsmodell avseende finansieringslösningar där bryggfinansiering utgör en central funktion. De produkter som Capillum tillsammans med utvalda samarbetspartners initialt kan erbjuda inkluderar

  • Bryggfinansiering
  • Factoring, inklusive exportfactoring
  • Inkasso, inklusive exportinkasso
  • Aktiespridning, emissionshantering
  • Garantkonsortier

Det finns en mycket stor efterfrågan på bryggfinansiering och Capillum kommer att selektivt välja kunder. Som ett led i den affärsutveckling som pågår i Bolaget har Capillum nyligen ingått ett antal finansieringsavtal vilka kommer att ge Bolaget betydligt högre avkastning än ordinarie verksamhet.    

Styrelsen i Capillum har även beslutat att när det uppkommer affärsmöjligheter som beräknas ge högre avkastning än vad ordinarie verksamhet ger skall Bolaget kunna anta sådant erbjudande. Capillum har beslutat om 2 st. investeringar, där ett förvärv av aktier i Cefour Wine & Beverage, ett bolag som är listat på Aktietorget, är den ena av dessa investeringar.
Cefour är sedan en tid kund hos Capillum och under tiden som samarbetet pågått har Capillum blivit än mer övertygade om att Cefour går en intressant framtid till mötes. Marknaden för Cefours produkter är betydande och Cefour har goda förutsättningar att bli en av de ledande aktörerna på den globala marknaden inom sitt segment. Capillum är glada att kunna erhålla ett betydande ägande i Cefour vilket har all förutsättning att bli en mycket lönsam affär. För mer information om Cefour, se bolagets hemsida www.cefourwine.com

Enskild största ägare i Capillum är Maxpeak AB (publ), ett bolag listat på Aktietorget.

Fullständigt memorandum samt konvertibelvillkor finns att hämta på Capillums hemsida, www.capillum.se

Frågor besvaras av
Anna-May Wester , Styrelseordförande
Mobil: 070-849 14 39
E-post: info@capillum.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Teckningsanmälan
Pressmeddelande
Teaser-Capillum

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på CisionWire
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se

Innehåll från XledgerAnnons

Experten: Så samlar du all data – och ökar lönsamheten

Allt på samma ställe, högre effektivitet – och ökad lönsamhet.

Här är expertens bästa råd för att lyfta företaget.

– Med rätt underlag kan du snabbare ta beslut och framför allt ta rätt beslut, säger Thomas Falk, vd hos molnbaserade affärssystemet Xledger.

Få kontroll och översikt över din verksamhet med ett affärssystem i molnet

Hur många system har ni på företaget? Ett för HR, ett annat för ekonomi, ett tredje för tidsrapportering och ett fjärde för CRM?

– En del vill inte lägga alla ägg i samma korg, men har du inte behov av superspecialiserade system för just din industrivertikal, går det absolut att samla all nödvändig och relevant data i samma affärssystem, säger Thomas Falk och fortsätter:

– I de fall man ändå behöver olika affärskritiska plattformar tror jag på en modell där dessa kan prata med varandra. Då får man leva med att vissa delar kanske inte kan skräddarsys exakt, men allt är ändå molnbaserat.

Enligt honom har just molnbaserade affärssystem stora fördelar mot andra varianter:

– Jag talar i egen sak, men du kan alltid lita på datan. Du har alltid rätt data och du kommer snabbt åt den. Vi gillar ordet realtid och det är precis vad du får. Vi har kunder vars bokslutsprocesser gått från sju-åtta dagar till en-två. Du kan agera på ett helt annat sätt.

Thomas Falk är vd hos molnbaserade affärssystemet Xledger.
Thomas Falk är vd hos molnbaserade affärssystemet Xledger.

Den digitala hotbilden mot företag och organisationer är ett annat argument för molnbaserade system, anser Falk:

– Det pratas mycket om säkerhet idag, med rätta. En äkta molnlösning har stora fördelar gällande säkerheten. Det är kraftfulla hårdvarusystem som i princip aldrig går ner och vi har flera höga säkerhetscertifieringar.

Dessutom tillkommer kostnader för säkerhet och IT om du själv ska ansvara för. Det är en kännbar post i utgifterna som man slipper, säger han.

En annan fördel är att manuellt redovisningsarbete kan automatiseras, påpekar Thomas:

– Många manuella processer, som fakturering, är bortbyggda. Det kan AI ta hand om. Istället kan medarbetarna titta på trendanalyser, förstå verksamheten bättre och i slutändan få ett effektivare företag, säger han och lägger till:

– Det är svårt att sätta exakta siffror, men vi har kunder som kunnat sänka sina kostnader med 20-30 procent inom de här områdena tack vare automatiseringen.

I slutändan kokas valet av affärssystem ner i kronor och ören – där har Xledger ytterligare fördelar mot andra, menar Falk:

– Det är fördelarna med skalbaret som avgör. Du får allt i samma databas, en hög grad av automatisering och AI, det är lätt att skapa insikter och rapporter. Det är ett modernt och högeffektivt system med en ärlig affärsmodell, du betalar bara för det du använder. Och behöver du skala upp eller ner så går det enkelt att lösa.

Varför väljer företag Xledgers system, tror du?

– När vi frågar nya kunder om anledningarna till att byta system återkommer nästan alltid tre huvudargument: Effektivisering, digitalisering, modernisering. Därefter listar många kostnad och säkerhet. Personligen tycker jag alla punkterna väl sammanfattar det Xledger vill stå för.

Allt i ett system – läs mer om Xledger här

 

Mer från Xledger

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Xledger och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera