1515

Getupdated förvärvar Crystone och Domain Invest – befäster stark position i Europa – byter namn till Online Group

Styrelsen för Getupdated (publ) har idag beslutat att inom kort kalla till extra bolagsstämma för att låta aktieägarna ta ställning till ett förslag att förvärva Crystone och Domain Invest. Genom förvärvet befäster Getupdated sin starka position i Europa som helhetsleverantör inom online marknadsföring. Köpeskillingen utgörs av 151 miljoner nya aktier och en eventuell kontant tilläggsköpeskilling om högst 20 MSEK baserat på Crystones och Domain Invests framtida resultat.

Efter förvärvet bedöms den nya koncernen omsätta cirka 200 MSEK proforma, varav 80 procent är återkommande intäkter, och rörelseresultatet för 2012 beräknas till cirka 20 MSEK proforma. I samband med förvärvet genomförs även en nyemission vilken tillför Getupdated cirka 44 MSEK vid fullteckning. Getupdated avser även att refinansiera lån om 25 MSEK vilket väsentligt kommer att minska bolagets finansiella kostnader.

Styrelsen för Getupdated (publ) har idag beslutat att inom kort kalla till extra bolagsstämma för att låta aktieägarna ta ställning till ett förslag att förvärva Crystone och Domain Invest. Genom förvärvet befäster Getupdated sin starka position i Europa som helhetsleverantör inom online marknadsföring. Köpeskillingen utgörs av 151 miljoner nya aktier och en eventuell kontant tilläggsköpeskilling om högst 20 MSEK baserat på Crystones och Domain Invests framtida resultat.

Efter förvärvet bedöms den nya koncernen omsätta cirka 200 MSEK proforma, varav 80 procent är återkommande intäkter, och rörelseresultatet för 2012 beräknas till cirka 20 MSEK proforma. I samband med förvärvet genomförs även en nyemission vilken tillför Getupdated cirka 44 MSEK vid fullteckning. Getupdated avser även att refinansiera lån om 25 MSEK vilket väsentligt kommer att minska bolagets finansiella kostnader.

”Marknadsföring och försäljning via Internet växer – och förväntas fortsätta växa – kraftigt. Genom förvärvet av Crystone och Domain Invest tillförs bolaget ytterligare expertis inom flera nyckelområden samtidigt som kundbasen ökar till 60 000 kunder, varav huvuddelen är återkommande kunder. Bolaget befäster därmed den starka positionen i Europa, samtidigt som förvärvet medför en positiv resultat- och kassaflödeseffekt från dag ett. Vidare föreslås en nyemission genomföras samtidigt som bolaget avser refinansiera ett större lån, vilket stärker bolagets finansiella ställning väsentligt. Sammantaget ger det bolaget ett starkare erbjudande, en stabil intäktsbas och ett väsentligt förbättrat kassaflöde, vilket tillsammans möjliggör en fortsatt snabb tillväxttakt. Styrelsen föreslår även namnändring till Online Group vilket är ett av flera steg mot ett tydligare erbjudande,” säger Urban Johansson, VD och koncernchef för Getupdated.

Företrädesemission om 44 MSEK föreslås ske till en teckningskurs om 0,20 SEK, där en gammal aktie ger rätt att teckna en ny aktie. Företrädesemissionen är säkerställd till 30 MSEK genom teckningsförbindelser. Förvärvet, nyemissionen och namnändringen förutsätter godkännande av en extra bolagsstämma där kallelse kommer att skickas ut inom kort.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Urban Johansson, VD och koncernchef för Getupdated Internet Marketing AB

Tel: 070-416 95 00, E-post: urban.johansson@getupdated.com

TILL REDAKTÖRERNA

Om Getupdated

Getupdated är en internationell leverantör av ett heltäckande utbud av innovativa tjänster inom internetmarknadsföring av alla typer av företag oavsett bransch, storlek eller land i hela Europa. Erbjudandet omfattar sökmotoroptimering, sökordsannonsering, sociala medier, webbutveckling, medieplanering, affiliatemarknadsföring och webbanalys. Getupdatedkoncernen har omkring 130 anställda i Sverige, Storbritannien, Frankrike, Irland, Italien och USA. Moderbolaget Getupdated Internet Marketing AB är noterat på NASDAQ OMX First North med Erik Penser Bankaktiebolag som certified adviser. www.getupdated.com

Om Crystone

Crystone är idag ett av nordens ledande tjänsteföretag inom webbhotell och hosting, med huvudkontor i Stockholm samt lokalkontor i Miami, USA och Calgary, Kanada. Crystone grundades 1997 och har idag kunder över hela världen. Bolagets tjänster innefattar VPS, colocation, domännamn, webbhotell, sökmotoroptimering, digital marknadsföring, e-handel och hemsidesproduktion. www.crystone.se

Om Domain Invest

Domain Invest erbjuder olika investeringsmöjligheter online, både för slutkund och för riskkapitalister samt för andra domännamnsinvesterare. http://domaininvest.com/

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på CisionWire
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från KIAAnnons

Därför stiger andrahandsvärdet på elbilar och laddhybrider

Lägre klimatpåverkan, smartare funktioner och lägre driftskostnader.

Fördelarna med att köra en elbil eller laddbar bil är många.

Dessutom visar siffror att laddbara bilar får ett allt starkare andrahandsvärde.

– Vi märker att efterfrågan på laddhybrider och rena elbilar ökar, både när det gäller nya och begagnade bilar, säger David Lilja, press- och kommunikationschef på Kia Sweden.

Extern länk: Kia EV6 – den nya generationens elbil 

Under årets tredje kvartal bytte totalt 367 347 begagnade bilar ägare i Sverige, enligt statistik från Vroom.

Efterfrågan på begagnade bilar är stor och det har gjort att priserna har stigit, och speciellt har priserna ökat för begagnade laddhybrider och elbilar.

Utvecklingen av elbilar sker allt snabbare men produktionskapaciteten är fortfarande begränsad. Det – i kombination med att räckvidden på el och hybridbilar är tillräcklig för många människors behov – gör att andrahandsvärdet på laddbara bilar är högt.

”Framtidssäkert köp”

Forskare på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) har presenterat undersökningar som dessutom visar att värdeminskningen för en elbil är lägre än vad tidigare undersökningar fastställt. Resultatet visar att elbilar tappar mindre i värde än till exempel bensinbilar.

– Att köpa en laddbar bil är ett tryggt och framtidssäkrat köp för kunder i dag. Att driftkostnaderna för att äga en elektrisk bil blir relativt låga gör att andrahandsvärdet på el- och laddhybrider är högt, säger David Lilja.

Marknadsledande

Kia har i dag ett av de bredaste modellprogrammen av laddbara bilar i Sverige och är marknadsledande på laddbara bilar. Målet för Kia i Sverige är att alla nya Kia-bilar som säljs år 2024 ska vara laddbara.

Kia har i dag ett stort utbud av laddbara bilar och den elektrifierade Kia Niro-familjen är Sveriges mest sålda bilmodell till privatpersoner. Dessutom har den sjusitsiga familje-suven Kia Sorento Plug-In Hybrid med fyrhjulsdrift och låga 38 g/km CO2 blivit populär bland annat tack vare hög säkerhet, prisbelönt design och lång räckvidd på el.

Ultrasnabb laddning

Samtidigt som intresset för laddbara bilar ökar lanserar nu Kia nya spännande modeller helt framtagna för eldrift. En av de bilarna som redan nu är en storsäljare är nylanserade Kia EV6, den första av sju bilar som bygger på den dedikerad elbilsplattformen E-GMP.

Med ny teknik har EV6 utrustas med möjlighet till ultrasnabb laddning och lång verklig räckvidd.

Elbilen har stöd för 800 volts-teknik, vilket gör det möjligt att snabbladda batteriet från 10 till 80 procent på bara 18 minuter och 4,5 minuters laddning ger en räckvidd på 100 km.

EV6 har en räckvidd på upp till 528 kilometer på en laddning, enligt WLTP.

Fyra modeller

Samtliga versioner av EV6 – totalt fyra till antalet – på den svenska marknaden kommer med det stora batteriet på 77,4 kWh, och batteriets placering i golvet skapar rymlighet i kupén och ett platt golv för bästa komfort.

Kia EV6 släpps först i tre olika versioner: EV6, EV6 Plus och GT Line och i slutet av nästa år kommer en fjärde version – toppmodellen Kia EV6 GT. Den sistnämnda är fyrhjulsdriven med dubbla elmotorer – en på fram- och en på bakaxeln. Kia EV6 GT har sammanlagt 585 hästkrafter. 0 till 100 km/h klaras av på 3,5 sekunder och topphastigheten anges till 260 km/h.

Och som alla bilar från Kia ingår sju års nybilsgaranti, som även gäller EV-batteriet.

Detta påverkar naturligtvis också andrahandsvärdet för en elbil positivt. Garantin är bunden till bilen och övergår till nästa ägare om man väljer att sälja sin elbil under garantiperioden.

Så ska Kia lyckas ställa om till laddbara bilar till 2024

Mer från KIA

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med KIA och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?