Annons

Getupdated förvärvar Crystone och Domain Invest – befäster stark position i Europa – byter namn till Online Group

Styrelsen för Getupdated (publ) har idag beslutat att inom kort kalla till extra bolagsstämma för att låta aktieägarna ta ställning till ett förslag att förvärva Crystone och Domain Invest. Genom förvärvet befäster Getupdated sin starka position i Europa som helhetsleverantör inom online marknadsföring. Köpeskillingen utgörs av 151 miljoner nya aktier och en eventuell kontant tilläggsköpeskilling om högst 20 MSEK baserat på Crystones och Domain Invests framtida resultat.

Efter förvärvet bedöms den nya koncernen omsätta cirka 200 MSEK proforma, varav 80 procent är återkommande intäkter, och rörelseresultatet för 2012 beräknas till cirka 20 MSEK proforma. I samband med förvärvet genomförs även en nyemission vilken tillför Getupdated cirka 44 MSEK vid fullteckning. Getupdated avser även att refinansiera lån om 25 MSEK vilket väsentligt kommer att minska bolagets finansiella kostnader.

Styrelsen för Getupdated (publ) har idag beslutat att inom kort kalla till extra bolagsstämma för att låta aktieägarna ta ställning till ett förslag att förvärva Crystone och Domain Invest. Genom förvärvet befäster Getupdated sin starka position i Europa som helhetsleverantör inom online marknadsföring. Köpeskillingen utgörs av 151 miljoner nya aktier och en eventuell kontant tilläggsköpeskilling om högst 20 MSEK baserat på Crystones och Domain Invests framtida resultat.

Efter förvärvet bedöms den nya koncernen omsätta cirka 200 MSEK proforma, varav 80 procent är återkommande intäkter, och rörelseresultatet för 2012 beräknas till cirka 20 MSEK proforma. I samband med förvärvet genomförs även en nyemission vilken tillför Getupdated cirka 44 MSEK vid fullteckning. Getupdated avser även att refinansiera lån om 25 MSEK vilket väsentligt kommer att minska bolagets finansiella kostnader.

”Marknadsföring och försäljning via Internet växer – och förväntas fortsätta växa – kraftigt. Genom förvärvet av Crystone och Domain Invest tillförs bolaget ytterligare expertis inom flera nyckelområden samtidigt som kundbasen ökar till 60 000 kunder, varav huvuddelen är återkommande kunder. Bolaget befäster därmed den starka positionen i Europa, samtidigt som förvärvet medför en positiv resultat- och kassaflödeseffekt från dag ett. Vidare föreslås en nyemission genomföras samtidigt som bolaget avser refinansiera ett större lån, vilket stärker bolagets finansiella ställning väsentligt. Sammantaget ger det bolaget ett starkare erbjudande, en stabil intäktsbas och ett väsentligt förbättrat kassaflöde, vilket tillsammans möjliggör en fortsatt snabb tillväxttakt. Styrelsen föreslår även namnändring till Online Group vilket är ett av flera steg mot ett tydligare erbjudande,” säger Urban Johansson, VD och koncernchef för Getupdated.

Företrädesemission om 44 MSEK föreslås ske till en teckningskurs om 0,20 SEK, där en gammal aktie ger rätt att teckna en ny aktie. Företrädesemissionen är säkerställd till 30 MSEK genom teckningsförbindelser. Förvärvet, nyemissionen och namnändringen förutsätter godkännande av en extra bolagsstämma där kallelse kommer att skickas ut inom kort.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Urban Johansson, VD och koncernchef för Getupdated Internet Marketing AB

Tel: 070-416 95 00, E-post: urban.johansson@getupdated.com

TILL REDAKTÖRERNA

Om Getupdated

Getupdated är en internationell leverantör av ett heltäckande utbud av innovativa tjänster inom internetmarknadsföring av alla typer av företag oavsett bransch, storlek eller land i hela Europa. Erbjudandet omfattar sökmotoroptimering, sökordsannonsering, sociala medier, webbutveckling, medieplanering, affiliatemarknadsföring och webbanalys. Getupdatedkoncernen har omkring 130 anställda i Sverige, Storbritannien, Frankrike, Irland, Italien och USA. Moderbolaget Getupdated Internet Marketing AB är noterat på NASDAQ OMX First North med Erik Penser Bankaktiebolag som certified adviser. www.getupdated.com

Om Crystone

Crystone är idag ett av nordens ledande tjänsteföretag inom webbhotell och hosting, med huvudkontor i Stockholm samt lokalkontor i Miami, USA och Calgary, Kanada. Crystone grundades 1997 och har idag kunder över hela världen. Bolagets tjänster innefattar VPS, colocation, domännamn, webbhotell, sökmotoroptimering, digital marknadsföring, e-handel och hemsidesproduktion. www.crystone.se

Om Domain Invest

Domain Invest erbjuder olika investeringsmöjligheter online, både för slutkund och för riskkapitalister samt för andra domännamnsinvesterare. http://domaininvest.com/

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på CisionWire
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se

Innehåll från SileonAnnons

Banker behöver växla upp tempot när BNPL-marknaden växer

I takt med konsumenternas ökande efterfrågan på flexibla betaltjänster växer marknaden för Buy Now Pay Later (BNPL) snabbt runt om i världen. Samtidigt är det många banker som halkar efter i utvecklingen och riskerar att tappa marknadsandelar om de inte agerar fort.

– Vi ser att bolag som kan erbjuda BNPL-tjänster växer och tar marknadsandelar från retailbankernas kaka där konsumentkredit är en viktig del av verksamheten. Det här gör att alla internationella banker, inklusive de svenska, nu måste börja agera på konsumenternas förändrade köpbeteenden och efterfrågan, och också börja erbjuda BNPL-tjänster, menar David Larsson, vd på Sileon.  

Det pågår ett tydligt skifte på betal- och kreditmarknaden där de yngre generationerna styr efterfrågan på den digitala och flexibla upplevelsen som BNPL-lösningar tillför. Enligt en rapport från Insider Intelligence i februari 2022 väntas marknaden för BNPL-tjänster nå ett transaktionsvärde på 680 miljarder dollar globalt redan år 2025*. Det innebär en fördubbling av den marknadsstorlek man prognostiserade för några år sedan. För att hänga med i trenden bör man dock agera snabbt, något som kan vara utmanande för banker.

– Svårigheterna för bankerna är att möta den här utvecklingen själva, då många av dem sitter fast i gammal, komplex infrastruktur. Det gör att det krävs stora resurser och tunga IT-investeringar för bankerna om de själva internt ska bygga upp en BNPL-plattform, säger David Larsson. 

Kort ”time to market”

Svenska Sileon, som verkar på den internationella marknaden, erbjuder sina kunder en flexibel och innovativ BNPL-plattform. Genom plattformen kan banker få tillgång till en fullt skalbar BNPL-funktionalitet i egen regi. 

– En BNPL-tjänst måste vara flexibel och det måste gå snabbt att få ut erbjudandet till marknaden. Med vår modulära SaaS-lösning kan bankerna lansera sitt BNPL-erbjudande på endast några veckor. Vår tjänst är enkel att använda, fullt skalbar och går att anpassa med olika erbjudanden till olika kundgrupper på olika marknader och i olika länder, förklarar David Larsson. 

Till skillnad från att bygga en BNPL-plattform internt, blir det oftast betydligt snabbare, enklare och billigare för banker att använda Sileons SaaS-lösning. Då BNPL-tjänsten är fullständigt modulär kan Sileons kunder välja om de vill använda delar av den för att utöka sitt eget betalerbjudande eller satsa på en helhetslösning.

– Vi är ganska ensamma om det här erbjudandet på marknaden. Väljer man Sileon får man även en framtidssäkring på köpet, då vi ligger i framkant och ständigt utvecklar tjänsten för att hela tiden möta konsumenternas ständigt föränderliga behov. Våra kunder kan känna sig trygga i att det är det här vi kan och som vi alla verkligen brinner för, avslutar David Larsson.  

Om Sileon

Sileon är ett globalt fintech-bolag som erbjuder en innovativ SaaS-baserad Buy Now Pay Later (BNPL) funktionalitet till banker, långivare och fintechs. Med Sileons modulära SaaS-lösning får kunder snabbt tillgång till en skalbar, kostnadseffektiv och API-baserad BNPL plattform – i egen regi.

Läs mer här 

*Statistik från Insider Intelligence, publicerad 3 februari 2022

 

Mer från Sileon

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Sileon och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera