Annons

Unimedic säljer nordiska rättigheterna till kosttillskottet d-droppar till Aco Hud Nordic AB för 5,85 MSEK

MedCap AB (publ)s dotterbolag Unimedic säljer de nordiska rättigheterna till kosttillskottet d-droppar utvecklat av Unimedic till Aco Hud Nordic AB. Kosttillskottet D-droppar omsätter 2,3 MSEK rullande 12 månader med ett teckningsbidrag om cirka 1,1 MSEK. Samtidigt tecknas ett exklusivt treårigt produktionsavtal för produkten.

Avtalet innebär att ACO tar över de Nordiska rättigheterna för produkten (och den framtida nya versionen) samt anlitar Unimedic som exklusiv tillverkare av produkterna under de kommande tre åren.

”Att nu ACO köper kosttillskottet d-droppar är ett starkt bevis på att vi gör rätt saker som marknaden efterfrågar. Försäljningen ger oss än mer kraft att fokusera på kärnaffärerna Pharma Specials och utmanare till statliga APL. Det här är ett viktigt steg i den strategiska utvecklingen av Unimedic. ”säger Christer Ahlberg, Ordförande i Unimedic.

Avtalet ger 5,85 MSEK i positiv engångseffekt på resultatet under andra kvartalet.

”Vi ser fram emot fördjupat samarbete med Unimedic både som tillverkare men också som utecklare av produkter.” SägerAnnika Grindborg Nordisk Vd på Aco Hud.

Karl Tobieson, verkställande direktör, Telefon 46 8 34 71 10, mobil 46 709 35 85 74, e-post karl.tobieson@medcap.se

MedCap är ett marknadsnoterat private equity-bolag med investeringsfokus inom Life Science. Affärsidén är att över tiden skapa högsta möjliga avkastning genom att investera i, utveckla och avyttra företrädesvis onoterade bolag. MedCap erbjuder en investeringsmöjlighet inom onoterade life science bolag för marknadens aktörer. MedCap handlas under symbolen MCAP på First North Premier som drivs av NASDAQ OMX. Mer information finns att läsa på hemsidan www.medcap.se. Certified Adviser är Remium, www.remium.se.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på CisionWire
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?