1515
Annons

SJR in Scandinavia AB (publ) delårsrapport januari - juni 2012

Perioden april – juni

 • Omsättningen ökade till 55,6 MSEK (54,3), vilket motsvarar en tillväxt om 2,4 %
 • Rörelseresultatet uppgick till 4,4 MSEK (6,0) vilket ger en rörelsemarginal om 7,8 % (11,0)
 • Resultat efter skatt uppgick till 3,2 MSEK (4,4)
 • Resultat per aktie uppgick till 0,92 SEK (1,26)
 • Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -2,7 MSEK (4,5)

Perioden januari – juni

 • Omsättningen ökade till 114,2 MSEK (107,8), vilket ger en tillväxt om 5,9 %
 • Rörelseresultatet uppgick till 8,9 MSEK (12,8) vilket ger en rörelsemarginal om 7,8 % (11,9)
 • Resultat efter skatt uppgick till 6,6 MSEK (9,4)
 • Resultat per aktie uppgick till 1,88 SEK (2,70)
 • Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 5,7 MSEK (5,4)

Vd:s kommentar

Marknaden för bemanningstjänster har varit fortsatt avvaktande under andra kvartalet. Vi visar tillväxt, men i en lugnare takt. Jämfört med första halvåret föregående år, är marknadsförutsättningarna sämre. Försämringen började märkas under andra halvan av förra året. Kvaliteten är en väldigt viktig faktor i vårt erbjudande och tillväxt får inte ske på bekostnad av denna. Lönsamheten i basverksamheten har varit oförändrad under kvartalet. Marginalförsämringen hittills i år härrör i huvudsak från ökade kostnader för investeringen i ett nytt kontor i Uppsala samt nyanställningar av kontorspersonal.

Digitala kanaler för marknadsföring och som ingångar till duktiga medarbetare blir alltmer betydelsefulla. Sociala medier är därför viktiga satsningsområden för SJR. Under året har vi ökat vår närvaro på och användandet av sociala medier i vår verksamhet och fortsätter framgångsrikt att bygga relationer med kunder och duktiga medarbetare den vägen.

Jag anser att det är en viktig del i vårt CSR arbete att hjälpa andra människor. Dotterbolaget SW har därför startat ett program för volontärarbete. För tredje gången har SW i år under en tvåveckorsperiod skickat volontärer till ett barnhem i Ghana. Deltagarna bloggar och vistelsen dokumenteras också genom en filminspelning som sedan används vid personal-och kundträffar. Programmet visar att man med ganska små medel och ett stort hjärta kan man skapa förbättring och förändring för andra människor.

Den avvaktande marknaden under det första halvåret påverkar inte SJR:s ambition att fördubbla omsättningen under en 3-5 årsperiod. Marknaden växer långsiktigt och uppkomsten av nya affärsområden tillsammans med kundernas ökade acceptans för att kontinuerligt använda konsulter även på fler områden i sin verksamhet, borgar för fortsatt tillväxt. Kortsiktigt väntas dock marknaden präglas av en något avvaktande hållning, tydligare för rekrytering än för konsulttjänster. Behovet av flexibilitet i kundernas organisationer kommer att medföra att efterfrågan av konsulter kommer att vara fortsatt god.

SJR:s satsning på specialisering och hög kvalitet betalar sig även i en sämre marknad. Kvalitet, specialisering, personligt engagemang och snabbhet är våra ledord. Det är garantin för vår framgång.

Per Ogunro, Verkställande Direktör

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på CisionWire
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från First Venture SwedenAnnons

Hållbarhet som investeringsstrategi

Investeringsbolaget First Venture har under 15 år hjälpt svenska innovativa och hållbara företag att skala upp. Bolagets investeringsstrategi innebär bland annat att First Venture investerar i bolag precis innan deras kommersialiseringsresa påbörjas och att bolaget satsar på företag med hållbarhet som en central del av affärsidén.

– Vi vill jobba med bolag som har en mätbar och faktisk påverkan, och vi har under 15 år kunnat visa att vår långsiktiga investeringsstrategi ger bra avkastning, säger bolagets vd David Wendel.

First Venture grundades av Peter Werme och Rune Nordlander som när de träffades på ABB insåg att deras bakgrunder inom finans och it-entreprenörskap kompletterade varandra. Det blev starten på Första Entreprenörsfonden som nu 15 år senare heter First Venture och där är alltså David Wendel vd.

– Grunden i vår investeringsstrategi är densamma nu som då, att investera i bolag inom teknik, hälsa och hållbarhet. Dels för att dessa bolag har en reell möjlighet till positiv påverkan på mänsklighet och planet, dels för att det är branscher med starkt underliggande tillväxt och förutsättning för god avkastning, säger han.

Investering i kritiskt läge

First Venture investerar i ett för många bolag utmanande läge, det så kallade ”Valley of Death”.

– I början av sin kommersialiseringsresa är portföljbolagen i behov av kapital och kompetens för att växa snabbt och på rätt sätt. Här är vi en utmärkt partner som erbjuder finansiering och erfarenhet av uppskalning utan onödiga risker från ett stort antal bolag. Från ett investeringsperspektiv är tiden precis före bolagens kommersialisering optimal. Bolagen har ännu inte fått någon skenande värdering, och de har inga ytterligare utvecklingskostnader, säger David Wendel.

Cling Systems, Alelion Energy Systems och Zigrid 

Han lyfter fram tre intressanta företag inom hållbarhet som finns i deras portfölj: Cling Systems, Alelion Energy Systems och Zigrid. Zigrid utvecklar en produkt som utvinner förnybar energi som tar vara på spillvärme från exempelvis industrilokaler genom en modul som kopplas på en fastighet som alstrar värme. Istället för att spillvärmen släpps ut kan Zigrid erbjuda en lösning som betalar av sig själv genom att skapa energi av luft.

Alelion hjälper bolag att omvandla förbränningsmotorer i större fordon till eldrift med högspänningsbatterier. Alelion finns med i hela kedjan och fungerar som en ”one stop shop” för bolag som vill ha en mer hållbar maskinpark. Cling Systems kopplar samman köpare och säljare av begagnade litium jon-batterier. En tjänst som marknaden är i stort behov av, som inte tidigare har existerat.

– Vi vet att en omställning till eldrivna fordon är viktigt för miljömålen. Men majoriteten av den litium som används i batteriproduktion idag är nybruten, vilket medför en ohållbar påverkan på planeten. Genom Clings lösning kan batteriproducenterna övergå till en cirkulär produktion och begagnade batterier få ett andra liv, säger David Wendel.

Hållbarhet och mångfald 

Branscher som, agritech och sustaintech, är hetare än någonsin. Och utbudet av innovativa bolag och duktiga entreprenörer är stor. Det som däremot behöver ökas är mångfalden.

– I Sverige går cirka 1 procent av investerat kapital till kvinnor och cirka 1 procent till entreprenörer från förorter. Detta är under all kritik! Det är fel ur ett rättvise- och jämställdhetsperspektiv, och skadar både samhället och bolagens utveckling. Om investeringskollektivet fortsätter så här kommer tusentals fantastiska idéer aldrig att realiseras, och det förlorar vi alla på, avslutar David Wendel.

Fakta:

First Venture Sweden AB (publ) är ett svenskt investeringsbolag som investerar i tillväxtbolag drivna av entreprenörsteam med stark passion och med förutsättningarna för att bygga framtidens bolag. First Venture grundades för cirka 15 år sedan och har namnkunniga aktieägare som Rutger Arnhult, Håkan Roos och Lottie Tamm med familj.

Läs mer om First Venture och bolagsportföljen

 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med First Venture Sweden och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

 • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

 • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

 • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

 • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?