1515
Annons

DREAM TEAM PÅ CAPERIO SKAPAR UNIKA ERBJUDANDEN FÖR SKOLOR OCH FÖRETAG

Caperio har rekryterat nyckelkompetenserna Ulrika Pernestad och Angelica Hedin för att utveckla nya koncept för skolor och företag. Målet är inställt på att bli ledande inom digitala satsningar för skolor i Sverige.

Caperio har rekryterat nyckelkompetenserna Ulrika Pernestad och Angelica Hedin för att utveckla nya koncept för skolor och företag. Målet är inställt på att bli ledande inom digitala satsningar för skolor i Sverige.

Ulrika Pernestad tillträdde som Affärsutvecklare den 1 augusti. Ulrikas fokus är att utveckla erbjudandet inom Arbetsplats som tjänst för verksamheter samt att utveckla ett helt nytt koncept för Sveriges skolor. Ulrika har erfarenhet av IT-branschen sedan 1994 och kommer närmast från Digital Inn och Netgear där hon jobbade som försäljningschef.

Angelica Hedin tillträdde som Utbildningsansvarig den 1 augusti. Angelica har en bakgrund som rektor, senast på Fredrikshovs slotts skola och Carlssons skola där hon framgångsrikt implementerat En till En (en dator till varje elev). Angelica har länge engagerat sig i ämnet kring hur digitala satsningar ska hjälpa pedagogerna att förbättra elevernas och skolornas resultat och nu kan hon ta det arbetet vidare på Caperio.

– Det nya konceptet innebär att vi vägleder kommuner och skolor inför, under och efter en digital satsning. Vi stöttar skolorna hela vägen med de verktyg och nya pedagogiska arbetsmetoder som krävs för att säkra en lyckad investering i elevernas framtid säger Ulrika Pernestad, Affärsutvecklare på Caperio.

– Den respons vi har fått från skolorna har varit helt fantastisk. Det finns ett stort behov av kompetens och stöd för att genomföra En till En på skolorna. Att Ulrika och Angelica kommer in med sina erfarenheter av digitala satsningar från olika håll gör att vi har alla förutsättningar att ta en ledande position inom området, säger Johan Söderström, COO på Caperio Holding AB.

För mer information, kontakta:

Johan Söderström, COO Caperio Holding AB
Tel: 08-562 175 04
E-post: johan.soderstrom@caperio.se

Caperio Holding AB
Box 11105
161 11 Bromma
Telefon: 08-562 175 00
www.caperio.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på CisionWire
Vill du också synas med dina nyheter på DI.se? Läs mer om publicering på DI.se


Innehåll från EKNAnnons

Hjälpen som många banker missar: ”Med EKN kan de se bredare på exportbegreppet”

Många tror att företag måste exportera för att ta del av olika exportstöd. Men faktum är att till exempel EKN, Exportkreditnämnden, räknar in alla bolag som bidrar till svensk export – och det inkluderar även underleverantörer till exportföretag. Så här kan bankerna möjliggöra fler affärer.

Läs mer om hur du som underleverantör till exportföretag kan få hjälp med finansiering

EKN hjälper varje år hundratals svenska exportföretag till säkrare och bättre exportaffärer. Myndigheten gör det till exempel genom att dela bankens risk när företag behöver låna pengar, men också genom att utfärda olika typer av motgarantier. Och företagsrådgivarna på bankerna är bra på att inkludera EKN i sina kundrelationer – utom på ett område.

– Det är många som har missat att vi på EKN även finns till för underleverantörerna. Den lilla mekaniska verkstaden som säljer till ett exportföretag kan alltså också få en EKN-garanti, förklarar Håkan Bäckström, regionansvarig på EKN.

Tänk bredare och gör fler och bättre affärer

För banken finns det en klar fördel att använda EKN:s garantier – de kan helt enkelt säga ja till fler kunders finansieringsbehov.

– Med EKN kan banken se bredare på exportbegreppet och på så sätt göra fler och bättre affärer. Och alternativet är ju kanske att din kund måste säga nej till en stor affär, eller att de rent ut av går till en annan bank.

Men vad räknas då egentligen som en underleverantör till exportindustrin? Håkan Bäckström säger att man inte ska stirra sig blind på siffror eller procent, utan i stället titta på verksamheten.

Bidrar affären till export?

– När ett företag vill ha en utökad kredit eller en bankgaranti för en specifik affär så är det ju lätt att ta reda på om den affären i nästa led är en exportaffär. Och gäller det en löpande rörelsekredit så får man titta på vilka företagets kunder är och hur de i sin tur exporterar. Den viktiga frågan att ställa sig är om affären eller företaget i stort bidrar till svensk export, förklarar Håkan Bäckström.

Om du är företagare – eller företagsrådgivare på en bank – och känner dig osäker på vad som krävs för att får ta del av EKN:s exporthjälp, så tipsar Håkan Bäckström om att kontakta EKN med sin fråga.

– Vi svarar på de här frågorna varje dag. Så ring oss och kolla läget, vi hjälper er hela vägen fram.

Läs mer om hur du som underleverantör till exportföretag kan få hjälp med finansiering

Mer från EKN

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med EKN och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?